Copy
#OCTUBRE'16
 
A  l'Escola Popular d’Economia Feminista  volem fer safareig. Volem crear un espai on posar a remull els malestars, alegries, inquietuds, precarietats i afectes que formen la nostra vida. Partirem de nosaltres mateixes, dels coneixements que ens donen les experiències quotidianes, de tot allò que ens agrada i plena el cor d’emoció i d’allò que ens manté estressades, angoixades i plenen el cos de preocupació. Sabem que la vida quotidiana és una font profunda i complexa des d’on crear coneixement col·lectiu, des d’on repensar el món i construir alternatives. Per això, en aquest curs presencial i gratuït utilitzarem una metodologia participativa, partint dels coneixements que ja tenim cadascuna de nosaltres.

Totes al voltant d’un gran safareig, ensabonarem amb olor de feminismes i pensament crític. Parlarem de treball de cura, de capitalisme patriarcal colonial, de relacions de poder, distribució de la riquesa, de comunitat, sostenibilitat, contradicció capital-vida...

L’objectiu serà posar-ho tot a assecar al sol, amb la tranquil·litat, la cura i l’espai que cal per qüestionar el món on vivim i a nosaltres mateixes. Volem fer safareig, polititzar l’experiència viscuda, xafardejar sobre nosaltres, enraonar sobre la vida, fer públic tot allò que resta invisible. Els draps bruts es deixaran de netejar a casa per uns dies perquè visibilitzarem la importància de cuidar-nos, fent que la cura de la vida esdevinga una qüestió política, col·lectiva.

Per tot això, l’Escola Popular d’Economia Feminista no és només un espai des d’on compartir coneixements teòrics sobre economia feminista, és una pausa a la nostra vida atabalada i plena de reptes per pensar-nos, sentir-nos i aprendre entre nosaltres.

  Vos animem a participar en aquesta aventura!  
 
COM INSCRIURE'S? Omple aquest formulari
o escriu a economiafeminista@cooperaccio.org
 
+ INFO A LA WEB
ACTE DE PRESENTACIÓ 13 d'octubre, 18:30hs a Lafede.cat

  TAULA RODONA: 
  Què és una pàctica d'economia feminista?  
 
Aquest dijous 13 d'octubre, a les 18:30hs a Lafede.cat reflexionem al costat de les nostres companyes dels col·lectius Mujeres pa'lante, Pam a Pam i Mesoamericanas en resistencia por una vida digna sobre què és una pràctica d'economia feminista i presentem la nostra Escola Popular d'Economia Feminista.

Reflexionarem des de l'economia social i solidària, des dels grups de suport mutu entre dones migrades i des de les experiències de formació popular a les escoles d'economia feminista... Partirem des d'experiències concretes per poder caminar en la construcció d'una economia que pose la vida al centre.
Vos animem a participar!
#feministaipopular
Esdeveniment a Facebook

 
    ALTAVEU:
  V Edició del Màster en Igualtat i Equitat en el Desenvolupament  
 
Aquesta setmana ha arrencat la V Edició del Màster en Igualtat i Equitat en el Desenvolupament. Com en anteriors edicions, hem donat suport a dones amb escassos recursos perquè puguin cursar el #MIiED. Sent això una aposta política de CooperAcció, us demanem el vostre suport econòmic perquè sigui possible que el màster es mantingui amb aquest alumnat divers.

Si vols col·laborar amb una aportació econòmica, posa't en contacte amb nosaltres a master@cooperaccio.org. Gràcies!

    ATENTES A:
ACCIÓ
CADENA HUMANA CONTRA EL CETA I EL TTIP
Abans del 12/10 apunta’t al Tram feminista de la Cadena humana contra el CETA i el TTIP per dir NO des dels nostres feminismes a aquests tractats, que posen els interessos de les transnacionals per davant de les nostres vides.
Fes possible aquest TRAM, hem de ser moltes!
Formulari inscripcions: CLICA AQUÍ
15 OCTUBRE - 17h
Oficina de la UE (Pg. de Gràcia 50, BCN)

@catnoalttip #niCETAniTTIP #15OstopTTIP
MOBILITZACIÓ
SETMANA CONTRA LA POBRESA
Ens sumem a les mobilitzacions que es celebraran al voltant del 17 d'octubre, Dia Internacional per a l'Eradicació de la Pobresa, a tot l'Estat per demanar conjuntament que s'acabi amb la riquesa que empobreix dins i fora d'Espanya. "Les persones i el planeta per sobre de les multinacionals. No a la pobresa, no a la desigualtat, no al CETA no al TTIP".
Podeu consultar aquí les marxes i accions locals de aquesta Setmana de Lluita contra la Pobresa,
del 14 al 21 d'octubre

#NiPobrezaNiDesigualdad
MANI
MANIFESTACIÓ CONTRA LES VIOLÈNCIES MASCLISTES
5 de Novembre a Tarragona!
L’objectiu d’aquesta manifestació és denunciar les violències masclistes i la manca de resposta contundent per part de les administracions i  els governs.
Si vols apuntar-te al bus de dones, lesbianes i trans organitzat per Novembre Feminista, omple aquest questionari!
Marea Lila 5N a Tarragona!

5 NOVEMBRE - 12H
Plaça Imperial Tarraco, TGN
    PUBLICACIÓ
AGENDES SEXUALS, DRETS SEXUALS I REPRODUCTIUS
 
En el marc del Programa Agendes dels Drets Sexuals i Reproductius, les entitats Creación Positiva, CooperAcció i l‘APFCIB hem realitzat tot un seguit d’accions i materials que volem compartir amb vosaltres ja que són pioners en el seu àmbit i tenen la intenció de fer avançar les agendes per a la garantia dels Drets Sexuals i Reproductius.

Així doncs, us posem l’enllaç on us podreu descarregar la investigació “EDUCACIO AFECTIVA I SEXUAL: UN DRET, UNA PRIORITAT” i, també, els materials Objectius de Desenvolupament Sostenible des d’una mirada feminista.

Tots els materials els podreu trobar en 3 idiomes: català, castellà i anglès. Si alguna de vosaltres en vol obtenir un exemplar en paper que ens ho faci saber. + info al blog.
PARTICIPA!
A Cooperacció volem comptar amb tu per seguir donant suport als drets i llibertats de les dones!

I per fer-ho possible pots col·laborar amb nosaltres fent-te sòcia o fent una donació puntual.
Twitter
FemAcció
Website
Email
Copyleft ©©2016 Cooperaccio, Reconeixement - No Comercial (by-nc).Email Marketing Powered by Mailchimp