Copy
Ontdek in deze Wikifin@School nieuwsbrief:
  • De Week van het Geld 2017: doe je ook mee? 
  • Wikifin.be zet mee in op wetenschappelijk onderzoek. Ook interesse?
  • Gedetacheerde leerkracht gezocht!
  • Fiche in de kijker: Sparen, ook voor mij! 

De Week van het Geld 2017: doe je ook mee? 

Meer nieuws over de activiteiten die plaatsvinden tijdens De Week van het Geld 2017
Nog 34 dagen en het startschot van de 2de editie van De Week van het Geld wordt gegeven. Deze themaweek loopt van 27 maart t.e.m. 2 april 2017. Dit jaar is ‘Sparen, of niet’ het centrale thema van De Week van het Geld. De hele week vinden er diverse activiteiten plaats, gericht op het onderwijs en het brede publiek. Doe je ook mee? We hebben nog een activiteit in petto voor de derde graad secundair.
De infomarkten tijdens De Week van het Geld in Brussel, Antwerpen en Luik 
Tijdens De Week van het Geld nodigen we leerlingen van de 3de graad secundair uit om langs te komen op één van onze infomarkten. Je vindt ons op dinsdag 28 maart in Brussel, op donderdag 30 maart in Antwerpen en op vrijdag 31 maart in Luik. Leerlingen worden er uitgedaagd om tijdens een educatief parcours bij de vele experts antwoorden op vragen over geldzaken te vinden. De duur van het parcours bedraagt ongeveer 40 minuten. Deze activiteit is gratis maar inschrijven is verplicht. Het aantal plaatsen is beperkt! Ontdek er meer over en registreer je op http://www.wikifin.be/nl/infomarkten-de-week-van-het-geld-2017.

Wikifin.be zet in op wetenschappelijk onderzoek

De KU Leuven en de Universiteit Antwerpen haalden met hun projectaanvraag “Strategisch BasisOnderzoek” over Financial literacy@School fondsen binnen om onderzoek te doen rond financiële educatie op school.

Het onderzoek focust op binnenklasdifferentiatie waarbij er gestreefd wordt naar het maximaal omgaan met verschillen tussen lerenden. Innoverend didactisch materiaal zal worden ontwikkeld samen met opleidingspakketten voor de leerkrachten en er wordt ingezet om de ouderbetrokkenheid te verhogen. Wikifin.be, het programma financiële educatie van de FSMA, de Belgische Autoriteit voor de Financiële Diensten en Markten, staat mee in voor de coördinatie van de activiteiten op het terrein. We zullen velen onder jullie nodig hebben om de diverse experimenten te testen in de klas!

Interesse om aan dit zeer boeiend en leerrijk onderzoek mee te werken? Stuur vrijblijvend een mail naar els.lagrou@fsma.be.

Gedetacheerd leraar gezocht

Momenteel loopt een vacature voor een halftijds gedetacheerde leraar voor het project 'financiële geletterdheid op scholen' bij het onderzoekscentrum Leuven Economics of Education Research.

Je taak zal er in bestaan om lesmateriaal voor de 1ste, 2de en 3de graad te ontwikkelen rond financiële educatie met specifieke focus op binnenklasdifferentiatie en betrokkenheid van ouders.

Dit zal gecoördineerd worden door de onderzoekseenheid LEER van de KU Leuven in samenspraak met Wikifin.be.

Vragen hierover? Contacteer kristof.dewitte@kuleuven.be.

Solliciteren hiervoor kan tot en met 17/04/2017 via de online sollicitatietoepassing van de KU Leuven.

Heb je nog vragen? Je kan hiervoor ook terecht bij els.lagrou@fsma.be.
Fiche in de kijker: “Sparen, ook voor mij!
1ste graad secundair onderwijs
Sparen, ook voor mij!
Werk met je leerlingen van de 1ste graad ook rond geldzaken tijdens De Week van het Geld. We kozen hiervoor een oefening die bij het thema ‘Sparen, of niet’ past. Laat de leerlingen kennis maken met sparen en hoe snel ze centen kunnen vergaren. 

Ze ontdekken de Wikifin.be Spaarcalculator. Neem de tijd om met de leerlingen in te gaan op sparen. Volg tijdens die week ook de actualiteit. In diverse media zullen geldzaken extra in de kijker staan!
Ontdek de fiche "Sparen, ook voor mij!".

De meest geraadpleegde fiches van het moment:

Share
Tweet
Forward
__________________________________________________
 
Copyright © 2017 FSMAalle rechten voorbehouden.
U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u zich ingeschreven heeft via de Wikifin@School omgeving op Wikifin.be
 
Ons adres is:
FSMA
Dienst Financiële Educatie Wikifin.be

Congresstraat 12-14
Brussel 1000
België
 


This email was sent to <<E-mailadres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Wikifin · Congresstraat 12-14 · Brussel 1000 · Belgium