Copy
Wat vind je in onze eerste Wikifin@school nieuwsbrief ?
  • Nieuwe projecten 2016!
  • Speelde je ons educatief spel Budget Aan-zet nog niet? Leer snel de spelregels aan de hand van een korte video en ga ermee aan de slag.
  • Fiche in de kijker: Syntheseoefening Koop ik een auto

Onze allerbeste wensen voor 2016 !

Was jij één van de 350 deelnemers van de inspiratiedag financiële vorming op 26 oktober 2015 en blik je hier graag nog even op terug? Kon jij er die dag niet bij zijn? Neem dan een kijkje op onze website; je vindt er foto’s, presentaties en video’s van de workshops.

Het Wikifin@schoolplatform werd die dag ook gelanceerd. Je vindt er fiches, video’s en tools om financiële vorming in de klas te brengen. En dit is nog maar het begin; in 2016 zullen we extra lesfiches en een specifiek aanbod voor het ASO voorzien.

Beschik je over interessante weetjes, suggesties of heb je weet van vormingsdagen rond financiële thema’s: deel dit met ons op het forum.

Je leerlingen (14+) op een leuke manier een budget leren beheren en daarenboven misschien nog een leuke prijs winnen? Waag je kans en doe mee aan de Wikifin@school Challenge!
Leer aan de hand van een video van 2 minuten de spelregels van Budget Aan-zet en ga met dit educatief spel aan de slag met je leerlingen (14+).
Je vindt financiële vorming belangrijk voor alle leerlingen, ook in het ASO? We zijn op zoek naar een diverse groep leerkrachten om ons te helpen aangepast lesmateriaal voor het ASO te ontwikkelen. Interesse?
laat het ons weten!
Fiche in de kijker: Syntheseoefening Koop ik een auto?

Een auto, een droom van vele leerlingen! Maar hebben ze die auto echt nodig of kunnen ze gebruik maken van alternatieve vervoersmiddelen? 

Weten ze wel wat het kostenplaatje van zo’n auto is? De autolening en de verzekering? Weten ze bij wie ze terecht kunnen als ze hun betalingsverplichtingen niet meer kunnen nakomen? Laat leerlingen de autokosten in kaart brengen. Laat ze informatie opzoeken over alles wat met een autolening te maken heeft. 

Laat je inspireren door de lesfiche, behandel die aspecten die het best bij je leerlingen passen en duik hiermee in de leefwereld van jongeren. 

De meest geraadpleegde fiches :

Share
Tweet
Forward
__________________________________________________
 
Copyright © 2015 FSMAalle rechten voorbehouden.
U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u zich ingeschreven heeft via de Wikifin@School omgeving op Wikifin.be
 
Ons adres is:
FSMA
Congresstraat 12-14
Brussel 1000
België