Copy

Stai alaturi de Serviciul APEL, pentru a te menÈ›ine informat!

iunie 2013

NEWSLETTER

(im) migration is natural

Va retrimitem newsletter avand in vedere ca informatia  trimisa anterior nu era de actualitate. Din greseala a fost inclus un articol vechi.
Va cerem scuze pentru inconveniente.
ZIUA MONDIALA A
REFUGIATULUI - 20 IUNIUE

 
ÃŽncepând din 2001, Ziua Mondială a Refugiatului este sărbătorită în fiecare an pe 20 iunie. Zeci de mii de persoane din toată lumea se alătura UNHCR pentru a  recunoaÅŸte ÅŸi aplauda contribuÅ£ia pe care persoanele fortaÅ£e să se refugieze o aduc societăţii.

Sărbătoarea anuală este marcată de o varietate de evenimente în peste 100 de ţări, inclusiv din Europa Centrală, şi implică persoane oficiale din guverne, organizaţii non-guvernamentale, lucrători în domeniul umanitar, celebrităţi, civili şi refugiaţii înşişi.
EUROPA SE INGRANDESTE IN FATA AFLUXULUI DE IMIGRANTI SI REFUGIATI.

Ţările din Uniunea Europeană /UE/ vor avea posibilitatea de a relua controlul în interiorul graniţelor lor şi de a suspenda regimul fără vize cu o ţară terţă, aceasta fiind reacţia UE la afluxul de refugiaţi din Africa de Nord şi de imigranţi ilegali din Balcani.

În opinia experţilor, această măsură ar putea influenţa mersul negocierilor privind anularea regimului de vize al UE cu Rusia şi cu ţări din Comunitatea Statelor Independente /CSI/, notează marţi cotidianul rus Kommersant.
CE PARERE AU ROMANII DESPRE IMIGRANTI?
 
Perceptia romanilor cu privire la imigranti este in general una neutra, cu accente pozitive, fapt certificat de 63% dintre respondentii care au participat la un studiu pe aceasta tema, realizat de Fundatia Soros.

Studiul in cauza, parte a Barometrului Integrarii Imigrantilor prezentat marti de catre Fundatia Soros, mai releva faptul ca un sfert (26%) dintre cei chestionati au o parere buna si foarte buna despre imigranti. Aceasta perceptie se reflecta si in opinia respondentilor cu privire la numarul imigrantilor existenti in Romania, 38% afirmand ca in Romania sunt atatia imigranti cati trebuie, in timp ce un sfert dintre respondenti (25%) nu s-au putut pronunta pe acest aspect.

Facebook
Facebook
Website
Website
POVESTI ALE IMIGRANTILOR

"Un refugiat din Ungaria se luptă pentru reunirea cu familia.

„Viaţa nu înseamnă nimic fără familia mea alături”, spune bărbatul de 45 de ani care a fost nevoit să îşi lase soţia şi fiica în Etiopia când a venit în Ungaria cu aproape şapte în urmă, la început doar pentru o scurtă perioadă de timp la studii. La puţin timp după aceea, a fost luat în vizor de autorităţile din ţara sa natală pentru legăturile cu partidele de opoziţie şi a solicitat azil.
Acum Nahom lucrează cu normă întreagă la o companie de televiziune prin cablu în suburbiile Budapestei, ambalând echipamentele pentru livrare. Trimite tot ce poate din banii pe care îi câştigă familiei de care îi este atât de dor. 
 
 
ZIUA MONDIALA A REFUGIATULUI, MARCATA IN ROMANIA PRIN ACTIVITATI CULTURALE SPORTIVE

Agenţia ONU pentru Refugiaţi şi Inspectoratul General pentru Imigrări marchează Ziua Mondială a Refugiatului, celebrată în fiecare an la 20 iunie, prin activităţi menite să promoveze cunoaşterea şi respectarea diversităţii culturale, etnice, lingvistice şi sociale, precum şi a valorilor democratice.

AgenÅ£ia ONU pentru RefugiaÅ£i (UNHCR), alături de Inspectoratul General pentru Imigrări, marchează miercuri acest eveniment, amintind faptul că, deÅŸi într-un minut o familie poate fi destrămată din cauza războiului ÅŸi a persecuÅ£iei, tot într-un minut ea poate fi ajutată să-ÅŸi redobândească speranÅ£a.

 


 


Urmăreşte-ne pe Facebook| Donează Acum|Acţionariat Social|2%
 
Copyright © 2013 Serviciul Apel, All rights reserved.

Serviciu de informaÈ›ii gratuit a AsociaÅ£ei Serviciul APEL (www.apelngo.ro). ÃŽn conformitate cu art. 13 din Decretul Legislativ 196/03. Adresa dvs. de e-mail este prezentă în baza de date a Serviciul Apel È™i este utilizată exclusiv pentru a primi noutăţi . Acestea nu vor fi divulgate unor părÈ›i terÈ›e È™i nu vor fi făcute publice în orice alt scop. ÃŽn orice moment, aveÈ›i dreptul de a solicita È™tergerea adresei  dvs. din baza noastră de date, urmând link-ul din partea de jos.

Our mailing address is:
Serviciul Apel
Sos Mihai Bravu nr 329
Cod postal 030312, Sect 3, Bucuresti
Romania

unsubscribe from this list update subscription preferences