Copy
NewsLetterul Asociatiei Serviciul APEL te tine la curent cu activitatile noastre sociale in Romania.
n°7| iulie 2013
NEWSLETTER 
ON  LINE
 
REFUGEE DAY 2013 

 
Incepand cu 2001, pe data de 20 iunie a fiecarui an  se sarbatoreste Ziua Internationala a Refugiatilor. Zeci de mii de oameni din intreaga lume sarbatoresc acest eveniment pentru a  recunoaste si aplauda contributia pe care persoanele fortate sa se refugieze o aduc societatii.

Sarbatoarea anuala este marcata de o varietate de evenimente in peste 100 de tari, inclusiv in Romania, si implica reprezentanti oficiali din cadrul guvernelor, organizaţiilor non-guvernamentale, lucratori in domeniul umanitar, celebritati, civili si refugiatii insisi.

Asociatia Serviciul APEL din Timisoara a participat in calitate de partener la evenimentul organizat in cadrul Zilei Internationale a Refugiatilor, care a inclus sport, intalniri in aer liber si concerte multiculturale.

 
                   
CONSULTANTA PENTRU FIRME IN VEDEREA RECRUTARII DE PERSONAL 
 
Asociatia Serviciul APEL desfasoara activitati de recrutare personal pentru firmele interesate sa angajeze persoane provenite din medii cu risc de excluziune sociala si nu numai.

In acest sens derulam servicii de evaluare a competentelor si abilitatilor candidatilor in vederea stabilirii unui profil profesional si corelarea acestuia cu oportunitatile pietei muncii.
Evaluarea psiho-profesionala se realizeaza cu ajutorul bateriei de teste din cadrul Platformei CAS.
Testarea personalului se face atat la sediul APEL, cat si la sediul angajatorului, in functie de cerintele de testare si evaluare.

PENTRU MAI MULTE INFORMATII:

• Bianca LUCA, Consilier de indrumare si Orientare Profesionala, bianca.luca@apelngo.ro  sau  prin telefon  021.311.61.42 / 0766 090 776

• Marceleta SANDU, Consilier de Indrumare si Orientare Profesionala, marci.sandu@apelngo.ro  sau  prin telefon  021.311.61.42 / 0766 090 776
PROIECTE IN DERULARE

"Conflicts, massmedia and rights: a raising awareness campaign on Roma culture and identity"

Proiectul JUST/2011/FRAC/AG/2743, finanțat de Uniunea Europeana, continua cercetarile sociale si antropologice asupra culturii si identitatii romilor in Romania.

 
In luna iunie s-au finalizat atelierele educationale in scoli din Chitila, care se vor relua incepand cu noul an scolar cu ateliere de teatru social.

Multumim profesorilor din clasele 0-I-II-III-IV-V, Directorului celor doua Scoli, Dutu Pirvu, si tuturor elevilor din cadrul scolilor  "Prof. Ion Visoiu" si "Ion Olteanu" din Chitila.

Multumim de asemenea si Asociatiei Acuma , care ne-au propus scolile in care am desfasurat atelierele.

 
PROGRAMUL LLP / ERASMUS PLACEMENT (SMP) IN CADRUL ASOCIATIEI SERVICIUL APEL
 
Incepand cu luna iulie, Elena face parte din echipa Serviciului APEL, ea venind din Italia prin programul "Erasmus Placement".

 In fiecare an, se publica un anunt special, impreuna cu o lista de oferte de internship de la companii afiliate, care se pot aplica elevilor. De asemenea, pot fi evaluate si propunerile studentilor: in acest caz, sunt companii preferate ale acestora, ONG-uri si asociatii, altele decat universitatile, cu respectarea obiectivelor de formare si profesionale ale programului.

Programul LLP / Erasmus Placement Student Mobility for Placement (SMP) permite studentilor inscrisi la facultate, masterand anul 1 si 2 , dar si doctoranzilor, sa participe la un stagiu de practica remunerat in cadrul organizatiilor afiliate, intr-o singura tara din Uniunea Europeana.
 
Beneficiarii acestor stagii vor avea posibilitatea de a dobandi competente specifice studiilor si o mai buna intelegere a culturii socio-economice a tarii gazda, dar sa si aprofundeze competentele lingvistice,  cu sprijinul cursurilor de pregatire sau de perfectionare in limba tarii gazda (sau in limba de lucru), cu scopul final de a incuraja mobilitatea tinerilor lucratori in Europa.

Elena studiaza in ultimul an al  Masterului Munca, Cetatenie Sociala si Interculturalitate in Italia. Va locui 3 luni in Bucuresti si va participa la activitatile desfasurate de Asociatia Serviciul APEL. 
 
Facebook
Facebook
Website
Website
ACCES PENTRU TOTI, PE O PIATA A MUNCII INCLUZIVA

In cadrul proiectului "Acces pentru toÈ›i pe o piaÈ›a muncii incluziva", co-finanÈ›at de Fondul Social European prin Programul de Dezvoltare a Resurselor Umane,  in zilele de 20 si 27 iunie 2013 au fost finalizate 2 cursuri de formare profesionala.

Pe data de 20 iunie, in Alexandria s-a incheiat un curs de formare pentru Lucrator in Comert, la care Asociatia Serviciul APEL impreuna cu HR Specialists au subventionat integral cursurile a 9 persoane fara loc de munca:  2 barbati si 7 femei.

Pe 27 iunie, in Targoviste s-au finalizat cursul de Mecanica Auto, unde in cadrul proiectului au primit subventionare 6 persoane somere.

In aceasta perioada s-au inceput activitatile de mediere pe piata muncii pentru angajare persoanelor care au participat la cursurile de formare.

 

 
PROIECTE FINALIZATE

In luna iunie Asociatia Serviciul APEL a finalizat doua proiecte in domeniu migratiei:

- "Coordonarea nationala a actiunii de integrare a resortisantilor tarilor terte (RTT) in Romania"

- "Sprijinirea Programelor de Repatriere Voluntara Asistata si Reintegrare (RVAR) in Romania”

Asociatia Serviciul APEL este partenerul Organizatiei Internationale pentru Migratie, Misiunea din Romania,
in cadrul celor doua proiecte.
Acestea beneficiaza de co-finantare din partea Uniunii Europene prin intermediul Inspectoratului General pentru Imigrari (IGI) – Ministerul Afacerilor Interne, in cadrul Fondului European de Returnare, programul General “Solidaritatea si gestionarea fluxurilor migratorii” si Fondului de Integrare al resortisantilor tarilor terte, Programul Anual 2011.
Pentru mai multe informatii despre rezultatele proiectelor click aici
POVESTILE NOASTRE

Doamna M. este originara din Filipine a inceput Facultatea de Medicina, insa datorita problemelor financiare ale familiei acesteia, a trebuit sa renunte la studiile universitare. Deoarece situatia materiala continua sa se inrautateasca, doamna M. a decis sa plece sa lucreze in Israel. Doamna a ajuns in luna noiembrie 2001 in aceasta tara si a inceput sa lucreze ca bona pentru tripleti intr-o familie israeliana.
In anul 2005 l-a cunoscut pe domnul I., cetatean roman, cu care incepe o relatie. Doamna ramane insarcinata si va fi supusa maltratarilor fizice ale sotului, ce nu isi dorea un copil. Cu toate acestea, doamna va naste o fetita si se va casatori cu domnul, reintorcandu-se in anul 2008 in Romania, pentru a primi sprijin in ingrijirea copilului.
 In luna iulie 2011, doamna M. este nevoita sa plece in Filipine, deoarece tatal sau avea grave probleme de sanatate. Dupa o sedere de trei săptamani, doamna ii cere telefonic sotului ei bani pentru a se intoarce acasa, insa va fi refuzata de acesta, motivatia fiind cea a lipsei banilor. In ianurie 2012, doamna reuseste sa se intoarca in Romania, cu bani imprumutati de la prieteni, insa in momentul intoarcerii in casa, acesta o anunta ca a divortat de aceasta in lipsa dansei, divortul pronuntandu-se in decembrie 2011, pe motiv de parasire a domiciliului conjugal, si ca a obtinut custodia totala a copilului, obligand mama la plata unei pensii alimentare lunare. Fiind nevoita sa plece din locuinta si neavand un loc unde sa stea, doamna M. se va adresa Ambasadei Filipine in Romania pentru ajutor. Doamna a fost referita catre o asociatie cu experienta in astfel de cazuri, de unde a ajuns sa locuiasca intr-un adapost pentru victime ale violentei domestice.
 La Asociatia Serviciul APEL  a apelat pentru a beneficia de serviciilor noastre de reintegrare socio profesionala si pentru a fi ajutata cu banii necesari initierii unei actiuni in justitie pentru obtinerea custodiei copilului. 
Povestea doamnei M. este una de succes, deoarece a reusit, datorita fortelor sale proprii si a retelei de prieteni pe care o are, sa isi gaseasca un loc de munca (lucrează momentan ca menajera la un hotel). De asemenea, a putut fi ajutata cu bani pentru plata onorariului avocatului, ce a demarat procedura de obtinere a custodiei partiale, cu reale sanse de succes.
Urmareste-ne pe Facebook|Donează Acum|Acţionariat Social|2%

Copyright © 2013 Serviciul Apel, All rights reserved.

Serviciu de informații gratuit a Asociaţei Serviciul APEL (www.apelngo.ro) În conformitate cu art. 13 din Decretul Legislativ 196/03. Adresa dvs. de e-mail este prezentă în baza de date a Serviciul Apel și este utilizată exclusiv pentru a primi noutăţi . Acestea nu vor fi divulgate unor părți terțe și nu vor fi făcute publice în orice alt scop. În orice moment, aveți dreptul de a solicita ștergerea adresei dvs. din baza noastră de date, urmând link-ul din partea de jos.

Our mailing address is:
Serviciul Apel
Sos Mihai Bravu nr 329
Cod postal 030312, Sect 3, Bucuresti
Romania

unsubscribe from this list update subscription preferences