Copy

Stai alaturi de Serviciul APEL, pentru a te menÈ›ine informat!

iulie 2013

NEWSLETTER

(im) migration is natural

TRANSORMAREA MIGRATIEI INTR-UN FACTOR DETERMINANT PENTRU DEZVOLTARE  
 
Comisia Europeană își prezintă punctul de vedere privind modul în care migrația și mobilitatea pot contribui la o dezvoltare socială și economică favorabilă incluziunii și privind modul de consolidare a cooperării mondiale în acest domeniu.
Comunicarea Comisiei privind „Maximizarea impactului migrației asupra dezvoltării” va constitui baza pentru o poziție comună a UE și a statelor sale membre în cadrul dialogului la nivel înalt privind migrația internațională și dezvoltarea, organizat de Adunarea generală a Organizației Națiunilor Unite pe 3 și 4 octombrie 2013.

 
Like Newsletter.05: (im)migration is natural! on Facebook
 
CE ESTE IMIGRATIA?

Ce este migraţia?
Migraţia este deplasarea unor persoane dintr-un loc în altul.

De ce migrează oamenii?
Fiecare persoană are motive diferite. Factorii motivanţi ai acestui fenomen la nivel mondial pot fi clasificaţi în felul următor:

• factorii economici – când migraţia are ca scop găsirea unui loc de muncă sau clădirea unei cariere
• factorii sociali – când oamenii migrează în căutarea unei vieţi mai bune din punct de vedere calitativ, sau pentru a fi alături de membrii familiei lor sau pur şi simplu pentru a fi alături de prieteni.

• factorii de natură politică – atunci când oamenii încercă să scape de persecuţia politică sau de zonele afectate de război
• factorii de mediu – atunci când oamenii fug de zonele în care au loc dezastre naturale
 

Like Newsletter.05: (im)migration is natural! on Facebook
STRAINI PRINTRE NOI

"Angajatii de pe alte meleaguri care au vazut in Romania tara fagaduintei"

 
In timp ce milioane de romani parasesc tara in cautarea unui trai mai bun, Romania ramane atractiva pentru muncitori din toate colturile lumii, care ajung aici in general cu aceleasi nazuinte ca ale compatriotilor nostri emigranti.

Peste 15.500 de angajati straini lucreaza cu forme legale in prezent in Romania, numarul lor fiind in crestere fata de anii precedenti.

Cei mai multi dintre ei sunt turci, in numar de peste 2.700, urmati de chinezi (peste 1.700) si italieni (peste 1.200), potrivit datelor transmise de Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM) si Inspectia Muncii la solicitarea Ziare.com.
Facebook
Facebook
Website
Website
POVESTI ALE IMIGRANTILOR

Familia T este formată din domnul T. T, soţia acestuia, S.A, şi copilul lor nou născut, T. M. N., toţi treci având cetăţenia siria.

Domnul T. a venit în România în anul 1999 cu viză comercială ÅŸi ÅŸi-a deschis un magazin cu produse diverse.  Timp de 11 ani, domnul T. a avut magazin în România ÅŸi s-a dedicat în totalitate afacerii pe care a avut-o. ÃŽn tot acest timp a făcut călătorii dese în Siria pentru a aproviziona magazinul cu marfă

În 2010, o cunoaşte pe doamna S. A în Siria, unde se şi căsătoresc. Datorită situaţiei politice extrem de grave din Siria, cei doi decid să se mute în România.


Doamna S. a început studiile universitare în Siria, urmând o specializare în cultura şi civilizaţie arabă, însă nu le-a finalizat.
                         
 

Like Newsletter.05: (im)migration is natural! on Facebook

 
A ZECEA CONFERINTA ANUALA A RETELEI IMISCOE

"Criză și migrație – percepții, provocări și consecințe"


Institutul pentru Studiul Migrației, Diversității și Bunăstării (MIM) și Departamentul de Studii Politice Globale (GPS) de la Universitatea din Malmö organizează a zecea conferință anuală a Rețelei de Cercetare IMISCOE (Migrație Internațională, Integrare și Coeziune Socială). Evenimentul va avea loc în perioada 26-27 august 2013, în Malmö.

De vreme ce Europa se confruntă în perioada actuală cu o profundă criză economică, ce are repercusiuni asupra stabilității politice a multor state membre, inclusiv a Uniunii Europene, această conferință se va axa pe legăturile dintre criză și modelele de migrație în, între și din statele europene.

Termenul limită pentru înscrieri este 1 august .


 

Like Newsletter.05: (im)migration is natural! on Facebook
 
Urmăreşte-ne pe Facebook| Donează Acum|Acţionariat Social|2%
 
Copyright © 2013 Serviciul Apel, All rights reserved.

Serviciu de informaÈ›ii gratuit a AsociaÅ£ei Serviciul APEL (www.apelngo.ro). ÃŽn conformitate cu art. 13 din Decretul Legislativ 196/03. Adresa dvs. de e-mail este prezentă în baza de date a Serviciul Apel È™i este utilizată exclusiv pentru a primi noutăţi . Acestea nu vor fi divulgate unor părÈ›i terÈ›e È™i nu vor fi făcute publice în orice alt scop. ÃŽn orice moment, aveÈ›i dreptul de a solicita È™tergerea adresei  dvs. din baza noastră de date, urmând link-ul din partea de jos.

Our mailing address is:
Serviciul Apel
Sos Mihai Bravu nr 329
Cod postal 030312, Sect 3, Bucuresti
Romania

unsubscribe from this list update subscription preferences