Copy
NewsLetterul Asociatiei Serviciul APEL te tine la curent cu activitatile noastre sociale in Romania.
n°10| octombrie 2013
NEWSLETTER 
ON  LINE
 
VOUCHERRY: PUTETI AJUTA SERVICIUL APEL. DE ACEASTA DATA NU VA COSTA NIMIC!

Vouch! Mobile App, disponibila acum in variantele iOS si Android, este unica aplicatie de mobil prin care ne puteti ajuta, fara sa va coste nimic. Tot ce aveti de facut este sa urmariti pasii urmatori:

-       Sa instalati aplicatia pe mobil accesand link-ul: www.voucherry.com/invitation/apel_ngo aplicatia este distribuita gratuit si este foarte usor de folosit.

-       Sa colectati Cherries Credits din locatiile vizibile in app. Locatiile vizibile pot fi gasite in sectiunea Nearby, apasand Vouch! atunci cand va apare locul unde se afla.
. 
MAI MULTE INFORMATII  DESPRE ACEST SUBIECT SE POT VIZIONA AICI.

Like NewsletterServiciulAPEL.10:cursuri, voluntariat si noi proiecte! on Facebook
LANSAREA PROIECTULUI PENTRU CETATENII STRAINI

“Cursuri de limba romana si activitati educative pentru strainii din afara Uniunii Europene”

Asociatia pentru Apararea Drepturilor si Integrare Sociala (ADIS) in parteneriat cu Asociatia Serviciul APEL anunta lansarea proiectului:

„Cursuri de limba romana si activitati educative pentru strainii din afara Uniunii Europene"

Proiectul se desfaÅŸoara in perioada octombrie 2013 – iunie 2014, in urmatoarele locatii: regiunea Bucuresti-Ilfov, judetul Cluj, judetul Brasov. Este finantat prin Programul general “Solidaritatea si gestionarea fluxurilor migratorii” al Uniunii Europene, Fondul European de Integrare a Resortisantilor Tarilor Terte - Programul anual 2012.

Activitatile principale destinate cetatenilor straini resortisanti tari terte vor fi:

  • cursuri formale si sesiuni practice de invatare a limbii romane (BucureÈ™ti, Cluj-Napoca, BraÈ™ov);
  • sesiuni lingvistice, interculturale È™i educative destinate copiilor RTT, inclusiv prin metode de educaÅ£ie non-formală (BucureÈ™ti, Cluj-Napoca).
Pentru informatii suplimentare click aici 

Foarte curand va vom oferi mai multe informatii despre proiect in limba engleza, franceza, chineza si araba!
Asteptam cu nerabdare sa primim participarea  voastra la activitatile proiectului nostru!


PENTRU MAI MULTE INFORMATII

Like NewsletterServiciulAPEL.10:cursuri, voluntariat si noi proiecte! on Facebook
 

ROMaIDENTITY

“Conflicts, mass media and rights: a raising awareness campaign on Roma culture and identity
 
Proiectul are ambitia de a descoperi si a face cunoscut un popor care, de-a lungul secolelor , a reprezentat  mai mult decat celelalte, ”diversitate“ .

Campania ” Romaidentity “ face parte din proiectul  “Conflicts, mass media and rights: a raising awareness campaign on Roma culture and identity”, care este co-finanÈ›at prin Programul Fundamental Rights and Citizenship al Uniunii Europene. 

Proiectul este coordonat de ONG-ul Ricerca e Cooperazione in colaborare cu diverse asociatii , ONG-uri si institutii din Italia, Spania si Romania. Scopul acestuia este recunoasterea culturii populaÈ›iei rome in Europa si creÈ™tea disponibilitatii din partea cetatenilor europeni de a-i accepta si integra.

 

PENTRU MAI MULTE INFORMATII DESPRE ACEST SUBIECT CLICK AICI
 

Like NewsletterServiciulAPEL.10:cursuri, voluntariat si noi proiecte! on Facebook
ZIUA MONDIALA A LUPTEI IMPOTRIVA SARACIEI
 
17 Octombrie 2013

" Pentru ca viitorul pe care il dorim sa devina o realitate , trebuie sa ascultam vocea  celor care sunt marginalizati si sa raspundem nevoilor lor [ ... ] Impreuna putem construi o lume durabila in pace si prosperitate, justitie si echitate - si o viata decenta pentru toti ."

M. Ban Ki -moon , Secretarul General ONU

Ziua Internationala a luptei impotriva saraciei a fost organizata in fiecare an incepand cu anul 1993, de cand Adunarea Generala  prin rezolutia 47/196 a  desemnat aceasta zi pentru a promova constientizarea nevoii de eradicare a saraciei si mizeriei in toate tarile.
Lupta impotriva saraciei se afla in centrul obiectivelor de dezvoltare ale mileniului si a programului de dezvoltare după 2015 .
Asociatia Serviciul APEL considera ca este important sa adere la Ziua mondiala impotriva saraciei, din cauza ca in Romania 8 % din copiii si adolescentii traiesc in saracie extrema cu mai putin de 15 lei pe zi (3/4 euro ), minorii fiind cei mai afectati .

“Procentul populatiei cu varste cuprinse intre 18 si 24 de ani care au parasit timpuriu scoala era de 16,8% in 2008, unul dintre cele mai ridicate din Europa. Dreptul la educatie este afectat in cazul copiilor din comunitatile sarace si cele etnice, in special din zonele rurale”


CLICK AICI PENTRU MAI MULTE INFORMATII
 
Like NewsletterServiciulAPEL.10:cursuri, voluntariat si noi proiecte! on Facebook
Facebook
Facebook
Website
Website
Email
Email
Twitter
Twitter
FIRMA IN PRIM PLAN 
 
In aceasta luna multumim Asociatiei ATELIERE FARA FRONTIERE  care are ca scop insertia sociala, profesionala si civica a persoanelor aflate in mare dificultate. 
Aceasta  a angajat 
in cadrul structurilor sale, 3 beneficiari ai Asociatiei Serviciul APEL.

Cele 3 misiuni ale asociatiei Ateliere Fara Frontiere sunt :
  • lupta impotriva excluziunii
  • protejarea mediului
  • solidaritate pentru proiecte de educatie si dezvoltare locala
Angajatii in insertie in cadrul atelierului sunt persoane care au avut sau au in continuare un numar mai mult sau mai putin mare de dificultati : financiare, cu familie, de formare / calificare, fara proiect profesional, fara locuinta, cu probleme de comportament, somaj de lunga durata, adictii, probleme medicale, de acte, cu justitie, cu handicap fizic si/sau intelectual, cu probleme de analfabetism, femei necasatorite cu copii, femei batute, minoritati discriminate, imigranti,...

Pentru mai multe informatii despre Asociatia ATELIERE FARA FRONTIERE consultati websit-ul la adresa http://atelierefarafrontiere.ro/ 

Va amintim ca  Asociatia  Serviciul APEL promoveaza  in mod  gratuit o firma partenera prin  canalele sale de comunicare (website, newsletter, facebook) pentru sprijinul si colaborarea oferita in diferite domenii.
 
Pentru informatii suplimentare  puteti  sa consultati website- ul nostru  la pagina FII PARTENERUL NOSTRU

Like NewsletterServiciulAPEL.10:cursuri, voluntariat si noi proiecte! on Facebook
FII VOLUNTAR

Ofera din timpul, cunostintile, abilitatile, talentul si entuziasmul tau pentru tinerii post-institutionalizati, persoanele care traiesc pe strada, persoanele cu dizabilitati si imigrantii. Voluntariatul reprezinta activitatile de interes public desfasurate din proprie initiativa de orice persoana interesata in folosul celorlalti, fara a primi o contraprestatie materiala.
 
CE TIPURI DE ACTIVITATI POTI FACE LA APEL ?

- Participarea la sesiunile de informare si consiliere pentru persoanele marginalizate si pentru imigrantii din tarile non-UE ;
- Acompanierea beneficiarilor la institutii, firme angajatoare, etc.;
Selectarea oportunitatilor de angajare si reactualizarea bazelor de date;
- Mentinerea legaturii cu partenerii si colaboratorii APEL;
- Sprijinirea imigrantilor pentru integrarea pe piata muncii: completarea CV-ului, cautare on-line a locurilor de munca, etc.;
Suport oferit pentru invatarea limbii romane si  orientare culturala;
- Alte activitatii.

MAI MULTE INFORMATII AICI


Like NewsletterServiciulAPEL.10:cursuri, voluntariat si noi proiecte! on Facebook
POVESTILE NOASTRE

 
Nicoleta  este o tanara din Giurgiu fara experienta profesionala care ne-a cerut ajutorul in urma incercarilor nereusite de angajare. Dupa absolvirea liceului in 2012 a cautat sa se angajeze,  dar fara succes. Este unul dintre numerosii tineri care nu reusesc sa devina persoane active pe piata muncii dupa finalizarea studiilor.
 
S-a inscris la cursurile de calificare pe care le organizam in localitate pentru a obtine o specializare intr-un domeniu in care i-ar fi placut sa lucreze ulterior.  La finalizarea cursului de 2 luni, Nicoleta a obtinut un certificat de calificare de Lucrator in Comert.  Acesta a reprezentat un punct de pornire pentru integrarea ei profesionala.

In perioada urmatoare a fost ajutata de consilierii APEL sa-si redacteze  CV-ului si sa cunoasca cele mai bune modalitati pe care le poate folosi in cautarea unui loc de munca. Chiar daca in primele doua luni Nicoleta a cautat intens sa se angajeze, nu a avut niciun rezultat concret.

Dupa aceasta perioada, a inceput sa ne sune si sa ne spuna ca merge la interviuri. Acum lucreaza ca Lucrator in Comert intr-un magazin de retail din Giurgiu si doreste sa invete cat mai multe lucruri pentru a castiga experienta.
 
Povestea Nicoletei este una cu final fericit, demonstrand ca motivatia si perseverenta pot demonta obstacolele care apar in parcusul profesional al unei persoane.  


Like NewsletterServiciulAPEL.10:cursuri, voluntariat si noi proiecte! on Facebook


 
DONEAZA ACUM >>
Urmareste-ne pe Facebook|Doneaza Acum|2%

Copyright © 2013 Serviciul Apel, All rights reserved.

Serviciu de informații gratuit a Asociaţei Serviciul APEL (www.apelngo.ro) În conformitate cu art. 13 din Decretul Legislativ 196/03. Adresa dvs. de e-mail este prezentă în baza de date a Serviciul Apel și este utilizată exclusiv pentru a primi noutăţi . Acestea nu vor fi divulgate unor părți terțe și nu vor fi făcute publice în orice alt scop. În orice moment, aveți dreptul de a solicita ștergerea adresei dvs. din baza noastră de date, urmând link-ul din partea de jos.

Our mailing address is:
Serviciul Apel
Sos Mihai Bravu nr 329
Cod postal 030312, Sect 3, Bucuresti
Romania

unsubscribe from this list update subscription preferences