Copy
NewsLetterul Asociatiei Serviciul APEL te tine la curent cu activitatile noastre sociale in Romania.
n°3| martie 2013

NEWSLETTER 
ON  LINE
 
CURS DE FORMARE

Cursul se adreseaza specialistilor care activeaza in domeniul social si ducational interesati de perfectionare in domeniul consilierii profesionale.

Am conceput acest curs pentru a oferi posibilitatea tuturor specialistilor implicati in domeniul consilierii profesionale sa-si dezvolte competente de evaluare, orientare si indrumare profesionala astfel incat sa raspunda cu cat mai multa eficienta nevoilor clientilor si beneficiarilor lor.
Absolventilor li se acorda certificate recunoscute de catre CNFPA, Ministerul Muncii, Familiei si Egalitatii de Sanse si Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului .

 
PENTRU MAI MULTE INFORMATII:
Marceleta Sandu
“Consilier de indrumare si orientare profesionala”
 Asociatia Serviciul APEL
Soseaua Mihai Bravu nr. 329, sector 3, Bucuresti
Tel: 021 311 61 42
                                              office.b@apelngo.ro
                                                                   
POVESTI DE SUCCESS

"Martie 8: povești de femei si de munca in Romania"

Doamna Elena are 50 de ani și a lucrat timp de 26 de ani ca  angajat in industria textila.

Odata cu sosirea  nepotilor a trebuit sa isi paraseasca locul de munca pentru a avea grija de cei 2 nepoti si de atunci, timp de 6 ani doamna este somera. Din cauza faptului ca nu a avut de lucru in acesti  ani doamna a trecut prin momente financiare dificile. Pentru ca nu a avut posibilitate sa  plateasca chiria, a trebuit sa paraseasca apartamentul in care locuia cu toata familia, astfel  a fost obligata de imprejurari sa traiasca pe strada cu fiica ei si nepotii.
Din fericire la scurt timp, a reusit sa gaseasca cazare la centrul rezidential "Casa Ioana", totodata personalul de la ” Casa Ioana” a contactat imediat Asociatia Serviciul APEL  pentru a stabili un interviu cu scopul de a gasi un loc de munca.

Asociatia Serviciul APEL a reusit sa programeze cateva interviuri: primul interviu a fost pentru un post in industria textila, dar, din pacate, nu a avut succes din cauza unor probleme de vederea pe care doamna Elena le are. Cel de-al doilea interviu a avut loc la sediu unei firme din industria alimentara, in urma caruia doamna Elena a primit postul.

In acest moment doamna Elena, lucreaza de 2 luni in aceasta firma si este forte multumita. De asemenea este in cautarea unui apartament de inchiriat pentru ca ea si familia dansei sa poate sa locuiasca impreuna.
AMITIE: CAMPANIA INFORMATIVA 
DESPRE IMIGRATIE ÎN BUCURESTI.


"Campanie de conștientizare privind migrația"

In Romania, campania de conștientizare privind migratia prin intermediul proiectului AMITIE, a fost lansata cu succes pe 24 octombrie  2012, prin utilizarea de bannere-vizuale amplasate in cinci locatii diferite in statiile de metrou din Bucuresti, pentru o perioada de o luna.

Evenimentul de lansare oficiala a avut loc pe 30 octombrie printr-o conferinta de presa, un atelier si un film dedicat imigratie in Romania.
Evenimentul a beneficiat de participarea a 30 de specialisti din domeniul imigratiei,  reprezentati ai mass-mediei, reprezentanti ai  autoritati locale, organizatii non-profit si companii private care au un interes direct în acest domeniu.

La 10 decembrie au fost organizate mai multe expozitii  in centrul orasului pentru o perioada de aproximativ o luna cu scopul de a transmite un mesaj de conștientizare a publicului asupra acestui domeniu.
Alte evenimente din luna ianuarie 2013 s-au axat pe intalniri si competitii scolare cu copii si adolescenti.

Activitatile inca nu s-au terminat! Urmareste-ne in continuare!

 
DE CE SPRIJINI APEL? 
 
Alegand sa sprijini Asociatia Serviciul APEL inseamna a fi de partea persoane care in fiecare zi apara drepturile omului, care sprijina tinerii in dificultate si care se angajeaza sa respecte demnitatea umana.
 
Contributia dumneavoastra, atat ca individ cat si ca firma va ajuta la crearea de  actiuni specifice in apararea persoanelor vulnerabile, astfel veti contribui si dvs., la actiunile de sensibilizarea a publicului si ne veti ajuta astfel sa continuam  activitatea noastră în cel mai bun mod posibil.

Exista multe moduri in care  puteti sprijini Asociatia Serviciul APEL , iar acest lucru se face foarte simplu:

- Virament bancar prin transfer a sponzorizarii:
Banca: UniCredit Tiriac Bank S.A.
Agenția Magheru, nr. 24, sector 1, București, România
Cont:
RO74BACX0000004505199002 Cont RON
RO47BACX0000004505199003 Cont EURO

- Alocarea a 2% din impozitul pe venit. Numărul de impozitare: 18868630 și date de asociere.

- Aderarea la ACTIONARIATUL SOCIAL al Asociatiei.
 
- Oferirea de locuri de munca pentru beneficiarii Asociatiei Serviciul Apel.

 
Pentru mai multe informatii va rugam sa ne contactati la e- mail: rita.venturoli @apelngo.ro sau la (+40) 021.311.61.42.
PROIECT IN DERULARE:

"Rolul dialogului social in dezvoltarea incluziunii sociale active"Proiect co-finanțat de Fondul Social European, prin Programul de dezvoltare a resurselor umane pentru o perioada 2007-2013.


Scopul proiectului este de a spori incluziunea socială prin promovarea dialogului social între diferite categorii sociale, (partenerii sociali, ONG-uri, reprezentanți ai mediului economic, instituțiile publice și cetățeni), imbunătățirea nivelului de cunoaștere a bunelor practici pentru a facilita integrarea socio-profesională a persoanelor marginalizate prin intermediul unui proiect de 36 de luni.


Acest lucru va dezvolta aptitudinile și abilitățile fiecărui participant, prin achiziționarea de metode inovatoare în domeniul incluziunii sociale.


Vor beneficia din proiect  120 persoane și organizații  care doresc să participe la cursuri de formare în domeniul incluziunii sociale, se vor putea implica in schimburi de experiență și de bune practici, vor beneficia de consiliere și vor putea dezvolta proiecte inovatoare.

 
 
(IM)MIGRATION IS NATURAL
 
 " Stiri despre migratia in Romania"

In prezent, in Romania exista aproximativ 58000 cetateni straini cu drept legal de sedere. Ei sunt oameni din multe tari si au decis sa construiasca o viata noua in Romania.

Tarile de origine ale acestor persoane sunt: Maroc, Algeria, Tunisia, Nepal, Afganistan, Irak, Serbia, China, Turcia, Siria, Pakistan, Liban, Iran, Mongolia, Nigeria, Camerun, Bangladesh, Egipt.
"(Im) migration is natural" este un buletin informativ  creat de Asociatia

Serviciul APEL cu intentia de a informa si de a sensibiliza  publicul cu privire la situatia migratiei in Romania.

Adesea migratia este un domeniu necunoscut, dar foarte important pentru a  intelege modificarile demografice, economice, sociale si culturale care au loc la nivelul unei tari.

Buletin informativ  va fi trimis in fiecare luna prin e-mail , acest lucru  va permite sa fiti la curent mereu cu informatii  actuale in domeniul migratiei din Romania.

 

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru !

CURS DE LIMBA ITALIANA

"Participarea la curs va contribui in mod activ la susținerea tinerilor in dificultate "
 

Inscrierea dvs. la curs reprezinta o actiune importanta de sustinere.

Daca alegeti sa participati, veti dona astfel  catre Asociatia Serviciul APEL costul cursului, care va sprijini activitatile  sociale pentru tinerii care traiesc pe strada, tinerii cu dizabilitati, in general tinerii care au trecut printr-o situatie de  marginalizare si lupta pentru a se integra in societate.

Cursurile vor avea loc la sediul Serviciul APEL, vor dura o ora si jumatate pe saptamana in fiecare mercuri, avand costul de 15 lei pe sedinta.

Toate taxele de participare vor fi donate pentru proiectele noastre.

Va asteptam cu drag !


 
Pentru mai multe informatii:

Rita Venturoli
Asociatia Serviciul APEL
Soseaua Mihai Bravu nr. 329, sector 3, Bucuresti
Tel: 021 311 61 42
Fax: 021 311 61 43

rita.venturoli@apelngo.ro
www.apelngo.ro
www.facebook.com/serviciul.apel
Urmareste-ne pe Facebook|Donează Acum|Acţionariat Social|2%

Copyright © 2013 Serviciul Apel, All rights reserved.

Serviciu de informații gratuit a Asociaţei Serviciul APEL (www.apelngo.ro) În conformitate cu art. 13 din Decretul Legislativ 196/03. Adresa dvs. de e-mail este prezentă în baza de date a Serviciul Apel și este utilizată exclusiv pentru a primi noutăţi . Acestea nu vor fi divulgate unor părți terțe și nu vor fi făcute publice în orice alt scop. În orice moment, aveți dreptul de a solicita ștergerea adresei dvs. din baza noastră de date, urmând link-ul din partea de jos.

Our mailing address is:
Serviciul Apel
Sos Mihai Bravu nr 329
Cod postal 030312, Sect 3, Bucuresti
Romania

unsubscribe from this list update subscription preferences