NewsLetterul Asociatiei Serviciul APEL te tine la curent cu activitatile noastre sociale in Romania.
n°9| septembrie 2013
NEWSLETTER 
ON  LINE
 
CONFERINTA DESPRE MUNCA NEPROTEJATA SI EXPLOATAREA INVIZIBILA 
 
Luni,  9 septembrie 2013, s-a  desfasurat la sediul Asociatiei Serviciul APEL   conferinta: "Unprotected work, Invisible Exploitation: Trafficking for the Purpose of Domestic  Servitude", in colaborare cu OSCE (Organization for Security and Co-operation in Europe).

OSCE opereaza programe  pentru stabilitate, prosperitate si democratie in 56 de state in toata lumea, printr-un  dialog politic despre valorile comune si prin initiative practice si de lunga durata.
Conferinta a explorat carateristicile specifice  traficului de fiinte umane in contextul activitatilor lucrative domestice .

Documentele informative despre acest subiect se pot descarca AICI.


Like Newsletter ServiciulApel.09: noul site si multe noutati! on Facebook
FIRMA IN PRIM PLAN 

"Medical Cleaning"


In aceasta luna multumim firmei Medical Cleaning pentru ca in ultimul an a angajat  4 beneficiari ai Serviciului APEL in cadrul structurilor sale. Firma se ocupa de servicii specializate de curatenie si dezinfectie in unitatile medicale.

Din luna septembrie,  Asociatia  Serviciul APEL promoveaza  in mod  gratuit o firma partenera prin  canalele noastre de comunicare (website, newsletter, facebook) pentru sprijinul si colaborarea oferita in diferite domenii.

CUM SA DEVENITI PARTENERUL APEL ?

Exista diferite modalitati pentru a deveni partenerul nostru: 
Pentru informatii suplimentare  puteti  sa consultati website- ul nostru  la pagina FII PARTENERUL NOSTRU sau va rugam sa ne contactati la numerele de telefon  004/ 021.311.61.42 sau la adresa de mail: rita.venturoli@apelngo.ro
 
Like Newsletter ServiciulApel.09: noul site si multe noutati! on Facebook
APEL: FESTITALIA – UN  PIC DE ITALIA IN BUCURESTI

In perioada  12-18 septembrie 2013, Serviciul APEL  a participat in calitate de partener C.I.A.O, Comitatul  Asociatiei Italiene si Ong din Romania, la Festitalia.

In cadrul festivalului a fost realizat un stand  in Parcul Herastrau din Bucuresti prin care au fost vandute produse din ciocolata create de SPES Torino pentru sustinerea proiectelor C.I.A.O. Au participat cu doua spectacole de circ  si copiii Fundatiei Parada, asociatie partener C.I.A.O.
 
FESTITALIA a fost organizat de Institutul Italian de Cultura si a fost un eveniment in aer liber, destinat marelui public, care-si propune sa redea atmosfera tipica a sarbatorilor si in acest an a fost prima editie.

Pentru cine este interesat sa obtina cartea despre  asociatiile italiene din Romania "UN SOGNO DI FELICITA'"   poate veni la biroul Asociatiei Serviciul APEL Sos. Mihai Bravu nr. 329 Sect 3, Bucuresti - Tel: 004/ 021.311.61.42


Like Newsletter ServiciulApel.09: noul site si multe noutati! on Facebook
 
RAPORTUL ANUAL 2012
 
Raportul anual 2012 al Serviciului APEL documenteaza progresul programelor noastre prin descrierea  proiectelor si prezintarea datele despre asistenÈ›a  oferita  beneficiarilor.

APEL s-a dezvoltat ca un serviciu specializat de integrare profesionala a  persoanelor in situatii de  marginalizare si excludere sociala.

Sfera serviciilor APEL s-a diversificat in ultimii ani prin includerea in programele derulate de:

  • activitati de consultanta si  analiza a pietei muncii,
  • evaluarea personalului
  • servicii de  monitorizare a fenomenului migrational in Romania.
Asocitia Serviciul APEL are capacitatea de a ajuta mai mult de 300 de persoane pe an si ofera servicii de   formare profesionala, cautare de  locuri de munca si insertia profesionala cu scopul dezvoltarii autonomiei  beneficiarilor.

Din acest motiv, in viitor, vom continua sa experimentam noi modalitati de interventie sociala destinate in principal cresterii potentialului de angajare a tinerilor si a celor care traiesc la marginea societatii.


DESCARCA AICI  RAPORTUL ANUAL 2012  

Like Newsletter ServiciulApel.09: noul site si multe noutati! on Facebook

 
Facebook
Facebook
Website
Website
CE  FACE UN UZBEK IN ROMANIA?


Nasullaev Ahatjon vine din Bukhara, Uzbekistan.
Dupa ce a obtinut in 2012 o diploma in Relatii Internationale la Universitatea "World Economy e Diplomacy”  din Taskent a decis sa-si continue studiile in strainatate si a ales Italia ca destinatie.

Ahatjon, cu ajutorul unei burse de studiu  acordate de la "Fondul pentru Cooperare  si Cunoastere" oferit de Universitatea din  Pavia, studiaza in acest oras  Masterul in Cooperare si Dezvoltare Internationala.

Studiile universitare  despre  aspectele legate de cooperare au prevazut, pe langa componenta teoretica, un stagiu intr-o organizatie internationala.

Ahatjon a ales Asociatia CIAI (Centrul Italian de Ajutor pentru Copii) din Milano pentru a dezvolta stagiul, care a inceput in luna iunie, È™i pentru care efectueaza o cercetare despre fenomenul de" Orfani albe ": copiii ramasi singuri acasa sau incredintati  unor terte parti de catre parintii care migreaza pentru a-si cauta  o viata mai buna.

Cercetarile sale se concentreaza in primul rand pe situatia din Romania si pe dimensiunea transnationala care presupune problema dintre  Italia, una dintre  destinatiile de sosire, si Romania.

Pentru aprofundarea cercetarii si crestea legaturii directe cu asociatiile care lucreaza in acest domeniu Ahatjon este acum in Bucuresti pentru o luna ca oaspete al Asociatiei Serviciul Apel.


Like Newsletter ServiciulApel.09: noul site si multe noutati! on Facebook
 
NOUL  SITE AL ASOCIATIEI  APEL ESTE ON-LINE!
 
Noul site al asociatiei este acum on-line si poate fi vizionat mereu la: www.apelngo.ro

Pentru orice propunere sau sugestie contactati  adresa de email: rita.venturoli@apelngo.ro

In cazul in care sunteti interesati sa primiti newsletter-ul nostru "(im) migration is natural" va puteti abona aici.
Daca preferati sa vizitati sediul nostru din Bucuresti, ne gasiti in Sos. Mihai Bravu numarul 329, sector 3, Bucuresti.  Asociatia Serviciul APEL ofera pentru oricine va fi interesat  posibilitatea de a deveni voluntar  si de a participa la initiativele si proiectele noastre.

Pentru orice informatii puteti sa ne contactati la numarul de telefon: 021.311.61.42 sau  adresa de mail: office.b@apelngo.ro

 
Echipe Serviciului APEL va asteapta!

 
Like Newsletter ServiciulApel.09: noul site si multe noutati! on Facebook
POVESTILE NOASTRE
 
In anul 2013, Asociatia Serviciul APEL a realizat activitati de consiliere si informare pentru cetatenii sirieni, veniti in Romania datorita conflictelor din tara natala. Pentru cazurile extrem de grave, consilierii APEL, in parteneriat cu Organizatia Internationala pentru Migratie (OIM), au putut acorda un sprijin material, contribuind astfel la startul unei noi vieti in Romania.
Unul dintre aceste cazuri este cel al domnului A.H., cetatean sirian, in varsta de 41 de ani. Dansul provine din Siria, din orasul Alep.  Dorind sa plece din tara si sa lucreze in Europa, vine in Romania in anul 1995, cu viza de munca si se va intoarce in Alep dupa cativa ani. In anul 2007 o cunoaste in Siria pe doamna E.D.K., cu care se va casatori in acelasi an. Anul urmator se nasc cei doi copii gemeni ai cuplului, un baiat si o fata, nascuti pe teritoriul Romaniei, 2008 fiind ultimul an cand familia a fost in Romania.
O data cu declansarea conflictelor din Siria, familia a avut foarte mult de suferit. Situatia acestora s-a inrautatit considerabil dupa ce zona in care isi aveau locuinta a intrat sub ocupatia armatei presedintelui in functie. Astfel, in luna ianuarie 2012 familia, au parasit Siria si au venit in Romania.
Situaţia financiară a familiei era una foarte dificila. Singura sursa de venit a familiei era alocatia celor doi copii, de 84 de lei.

Consilierii APEL, dupa efectuarea anchetei sociale la domiciliul domnului A, au putut constata conditiile grele in care acesta, impreuna cu familia, locuiau, si au decis propunerea cazului catre OIM pentru acordarea asistentei materiale.
Identificarea  unui loc de munca pentru cetatenii straini este de importanta majora pentru asigurarea integrarii acestora in societatea romaneasca. Datorita acestui fapt, Asociatia Serviciul APEL va continua demersurile in aceasta directie, prin intermediul colaborarii avute cu voluntarii sai, cu care strainii au intalniri fata in fata, realizandu-se astfel CV-ul acestora si contactarea firmelor interesate. 

Like Newsletter ServiciulApel.09: noul site si multe noutati! on Facebook
Urmareste-ne pe Facebook|Doneaza Acum|2%

Copyright © 2013 Serviciul Apel, All rights reserved.

Serviciu de informații gratuit a Asociaţei Serviciul APEL (www.apelngo.ro) În conformitate cu art. 13 din Decretul Legislativ 196/03. Adresa dvs. de e-mail este prezentă în baza de date a Serviciul Apel și este utilizată exclusiv pentru a primi noutăţi . Acestea nu vor fi divulgate unor părți terțe și nu vor fi făcute publice în orice alt scop. În orice moment, aveți dreptul de a solicita ștergerea adresei dvs. din baza noastră de date, urmând link-ul din partea de jos.

Our mailing address is:
Serviciul Apel
Sos Mihai Bravu nr 329
Cod postal 030312, Sect 3, Bucuresti
Romania

unsubscribe from this list update subscription preferences