Stai alaturi de Serviciul APEL, pentru a te menÈ›ine informat!

septembrie 2013

NEWSLETTER

(im) migration is natural

CIS - CENTRU DE INFORMARE PENTRU STRAINI
 
Buna ziua tuturor!

Dupa bine meritata vacanta de vara proiectele noastre vor continua si va vom tine la curent cu activitatile pe care le desfasuram.
Dorim sa va reamintim ca CIS ( Centrul de Informare pentru Straini ) din Bucuresti este deschis in fiecare zi de luni pana vineri de la 9.30 a.m pana la ora 17.30 p.m.

Va stam la dispozitie si va putem oferi informatii despre urmatoarele domenii:

- sistemul medical
- obtinerea permisului de sedere
- integrarea pe piata muncii
- sistemul educational
- serviciile sociale, etc.


Ne puteti gasi la Asociatia Serviciul APEL -  Soseaua Mihai Bravu nr. 329  si la numarul de telefon: 0766 090 775
FACEBOOK: www.facebook.com/cis.bucuresti 

 
Like Newsletter.06: (im)migration is natural! on Facebook
 
CENTRUL DE TRANZIT 
IN REGIM DE URGENTA (CTU) TIMISOARA
 
O poarta catre libertate si o viata noua.

CTU este un loc sigur de refugiu unde refugiatilor li se asigura sase luni de protectie, timp in care toate procedurile aferente relocarii sunt finalizate, inclusiv interviuri cu oficiali din ţarile care ii accepta, fotografiere si amprentate, consultatii medicale si consiliere psihologica, precum şi invatarea limbilor vorbite în noile lor ţari.
Desi UNHCR acopera mare parte din costurile „rezidentilor”, inclusiv cel al hranei, imbracamintei, obiectelor personale si utilitatilor, spatiul efectiv de cazare si securitatea acestuia sunt asigurate de Guvernul Romaniei.
 

Like Newsletter.06: (im)migration is natural! on Facebook
78oo DE STUDENTI STRAINI POMPEAZA 15 MIL.EURO IN UNIVERSITATILE ROMANESTI
 
Peste 6.100 de studenti straini care provin din state non-UE invata in acest moment in universitatile de stat din Romania si platesc o taxa anuala de scolarizare de 3.200 de dolari (2.290 euro), de pe urma careia institutiile de invatamant superior de stat incaseaza aproximativ 14 mil. euro pe an.

Anul trecut, in cadrul universitatii (Babes-Bolyai - n.r.) studiau aproximativ 700 de studenti straini, iar majoritatea proveneau din state care nu sunt membre UE, precum Algeria, Maroc, Tunisia.
Facebook
Facebook
Website
Website
POVESTI ALE IMIGRANTILOR


Siguranţa pentru o familie care a fugit din calea razboiului din Sudan doar ca sa ajunga in Siria.


Scapat de razboiul din Sudan doar ca sa se vada prins in conflictul din Siria, Mohamed* este intruchiparea liniÅŸtii ÅŸi a bucuriei cand ii da in leagan pe cei doi copii ai sai la locul de joaca amenajat in centrul de refugiu din Romania.

Deşi Centrul de Tranzit de Urgenţa (CTU) din Timişoara, Romania nu ii ofera decat un adapost temporar inainte de mutarea definitivă catre o nouă viata in Olanda, aceasta familie a gasit aici siguranta de care avea atata nevoie.


                      
Like Newsletter.06: (im)migration is natural! on Facebook
 
CONSTANTA NOUA CASA A REFUGIATILOR SIRIENI.

"Izgoniti de razboi, migrantii cer adapost in orasul-port de la Marea Neagra"


Izbucnirea razboiului din Siria a adus in Romania valuri de cetateni sirieni care solicita dreptul de a sta in tara noastra. Majoritatea cer sa vina la Constanta, atrasi de specificul orasului-port unde traieste comunitatea musulmana din tara noastra.

Inainte de 2011, cetatenii sirieni care cereau o forma de protectie din partea statului roman se puteau numara pe degete. Dupa izbucnirea conflictului armat din Siria, numarul acestora a inceput sa creasca vertiginos, ajungand de ordinul sutelor.


Like Newsletter.06: (im)migration is natural! on Facebook
 
Urmăreşte-ne pe Facebook| Donează Acum|Acţionariat Social|2%
 
Copyright © 2013 Serviciul Apel, All rights reserved.

Serviciu de informaÈ›ii gratuit a AsociaÅ£ei Serviciul APEL (www.apelngo.ro). ÃŽn conformitate cu art. 13 din Decretul Legislativ 196/03. Adresa dvs. de e-mail este prezentă în baza de date a Serviciul Apel È™i este utilizată exclusiv pentru a primi noutăţi . Acestea nu vor fi divulgate unor părÈ›i terÈ›e È™i nu vor fi făcute publice în orice alt scop. ÃŽn orice moment, aveÈ›i dreptul de a solicita È™tergerea adresei  dvs. din baza noastră de date, urmând link-ul din partea de jos.

Our mailing address is:
Serviciul Apel
Sos Mihai Bravu nr 329
Cod postal 030312, Sect 3, Bucuresti
Romania

unsubscribe from this list update subscription preferences