Copy
NewsLetterul Asociatiei Serviciul APEL te tine la curent cu activitatile noastre sociale in Romania.
n°6| iunie 2013
NEWSLETTER 
ON  LINE
 
SEMINARUL EUROPEAN: "PRACTICI DE ECONOMIE SOCIALA SI SOLIDARA CU POTENTIAL DE DEZVOLTARE IN ROMANIA"
 
In perioada  16 - 17 mai Asociatia Serviciul APEL a participat in calitate de partener al Asociatiei CRIES  la cele doua seminarii europene organizate la Timisoara : Practici de economie sociala si solidara cu potential de dezvoltara in Romania si Mobilizarea resurselor locale pentru dezvoltarea unei societati incluzive.

Cele doua seminarii desfasurate la nivel european fac parte dintr-un program mai amplu in care Asociatia CRIES impreuna cu partenerii au contribuit la promovarea economiei sociale si la sustinerea actorilor din Romania in demersul de proiectare si construire a unor raspunsuri inovatoare si echitabile pentru problemele stringente cu care se confrunta societatea noastra.

 
 
                   
DOMENII DE ACTIVITATE

 
Asociatia Serviciul APEL ofera servicii gratuite pentru  persoane aflate in diferite situatii de dificultate si marginalizare sociala: tineri post-institutionalizati, tineri care traiesc pe strada, persoane cu dizabilitati si imigranti.

Asociatia Serviciul APEL favorizeaza formele  de dezvoltare a autonomiei personale pornind de la exercitarea drepturilor cetatenesti si promovarea lor.

SERVICIILE ASOCIATIEI SERVICIUL APEL:

 - Ocupare Piata Muncii: Scopul Asociatiei Serviciul APEL este de a sustine cresterea gradului de ocupare si a flexibilitatii fortei de munca, prin intensificare masurilor active de ocupare, promovand egalitatea de sanse la angajare pentru grupurile vulnerabile.

 - Migratie: Servicii de insertie socio-profesionala a migrantilor din tarile terte prin activitatile realizate in cadrul CIS – Centru de Informare a Strainilor.

  - Formare: Asociatia Serviciul APEL organizeaza si sustine cursuri de formare pentru specialisti in domeniul integrarii profesionale a tinerilor marginalizati.

Pentru mai multe informatii:

E-mail  office.b@apelngo.ro, Tel +40 213.116. 142
 

 
PROIECTE IN DERULARE

« Dear student"

Scopul proiectului este de a dezvolta si sprijini schimbarea in comunitatile locale prin promovarea educatiei  in cadrul sistemului de invatamant formal si crearea unei retele de actori locali.

 Proiectul se va desfasura in urmatoarele tari: Spania (Andaluzia), Italia (in regiunile Umbria si Lombardia), Portugalia (Algarve), Romania (Bucuresti-Ilfov si Sud Muntenia), Bulgaria (Sofia si judetul Haskov) si Croatia (Vukovar-Srijem si Osijek-Baranya), proiectul derulandu-se pe o durata de 30 de luni.

 Beneficiarii proiectului vor fi: profesori, elevi ai scolilor secundare si primare, administratii regionale, responsabilii de decizie politica educationala, familiile elevilor, cetateni ai regiunilor implicate si personalul non-academic.

 
ACTIVITATEA CU ELEVII DIN INVATAMANTUL GIMNAZIAL IN CHITILA
 
Odata cu inceperea proiectului "Conflicts, mass media and rights: a raising awareness campaign on Roma culture and identity", finantat de Uniunea Europeana  cu referire la programul "DG Justice - Fundamental Rights and Citizenship" in colaborarea cu Ricerca si Cooperazione, au fost organizate activitati educative si laboratoare pentru elevii Scolii  Nr. 1 "Prof. Ion Visoiu" si Scoala "Ion Olteanu" din Chitila,  intr-o zona periferica a municipiului  Bucuresti, unde exista o prezenta mare de elevi de etnie roma.

Laboratoarele implica 6 clase si sunt desfasurate pe durata a 4 intalniri pentru fiecare clasa. 

Pana in acest moment elevii au reactionat foarte bine, primind cu entuziasm activitatile defasurate, care au ca tema fenomenul de inegalitate, identitate si diversitate, coordonate de trainerul noastru Gabriela si educatori sociali.

Elevii au participat cu interes la jocuri si la discutiile finale, exprimandu-si in mod liber punctele de vedere.
Profesorii au urmarit interesati activitatile si au observat comportamantele si reactiile elevilor implicati in activitatile tematice.

Activitatea se va termina la sfarsitul lunii iunie si se va continua din luna ianuarie 2014.

Partenerii proiectului sunt : AEPADO, FAMSI, Asociatia Stampa Romana, EMARTV, RomSinti@Politica, Universitate la Sapienza si Affabulazione.

 
 
Facebook
Facebook
Website
Website
POVESTILE NOASTRE

Doamna Alina este o beneficiara mai veche a Asociatiei. A venit la noi prima data in urma cu  un an, cand era intr-o situatie dificila, locuind cu cei doi copii intr-un centru de urgenta pentru victimele violentei domestice din Bucuresti. Doamna trebuia sa se mute in scurt timp din centru si sa inchirieze o locuinta.

Inca de la inceputul inscrierii in procesul de cautare a unui loc de munca, a fost foarte activa si a intreprins multe incercari pentru a se angaja. Ne suna zilnic si dorea sa vina la noi pentru a vorbi cu potentiali angajatori. Cu toate ca nu avea experienta, lucrand pana atunci doar in gospodaria proprie din mediul rural, datorita perseverentei a reusit sa se angajeze pe un post de camerista intr-un hotel de patru stele din Bucuresti.

La inceputul lunii aprilie ne-a cerut ajutorul din nou pentru ca isi pierduse locul de munca. In aceeasi perioada in care a revenit, un angajator partener ne-a anuntat ca avea disponibil un post de menajera.
Consilierii nostri au mediat un interviu, iar beneficiara s-a angajat la aceasta firma in mai putin de o saptamana.

Cazul  doamnei Alina este unul fericit,  gasindu-si in timp scurt un loc de munca fara ca barierele de varsta, etnie sau religie sa conteze. Cartea de vizita a doamnei a fost experienta in cadrul hotelului. 

In urma monitorizarii post-angajare facuta de consilierul APEL, atat angajatorul, cat si beneficiara noastra s-au aratat foarte multumiti de colaborare, doamna fiind apreciata pentru munca depusa.
ORGANIZAREA EVENIMENTELOR PENTRU SUSTINEREA ACTIVITATIILOR NOASTRE

Puteti organiza impreuna cu Asociatia Serviciul APEL diverse evenimente: de la petrecerile pentru angajati, pana la expozitii de pictura sau fotografie, concerte, seri de gala sau orice tip de eveniment care poate promova responsabilitatea sociala.

Responsabilitatea sociala reprezinta ansamblul actiunilor, principiilor si practicilor prin care o companie sau un agent privat  se implica intr-o societate, cu scopul de a asigura un impact pozitiv al activitatii sale si de a contribui la dezvoltarea acelei societati.

CUM TE POTI IMPLICA?


Pentru mai multe informatii nu ezitati sa ne contactati la:  004/ 021.311.61.42 sau la adresa de mail: rita.venturoli@apelngo.ro


 
CADOURI SOLIDARE, EDITIA II


Va asteptam in perioda 10 - 14 iunie  intre orele  10.00 – 18.00 pentru o noua editia a proiectului “Cadouri Solidare” la sediul Asociatiei REPER21, de pe strada Clucerului, nr. 49, sect. 1, Bucuresti.

AsociaÅ£ia CRIES in parteneriat cu asociatiile REPER 21, Serviciul APEL, Activi pentru Viitor, Casa Ioana, Fundatia Parada, Centrul Pinocchio va invita la cea de a doua editie a proiectului Cadouri solidare pentru persoanele din sectorul 1!

In cadrul proiectului ii incurajam pe bucuresteni sa se solidarizeze cu persoanele care se confrunta cu probleme financiare grave si care nu reusesc sa isi asigure nevoile de baza, la nivel personal si familial, carora sa le ofere cadouri … altfel!

De cadourile voastre vor beneficia trei organizatii neguvernamentale: Casa Ioana, Fundatia Parada, Serviciul APEL, Centrul Pinocchio, organizatii  care lucreaza cu persoane in dificultate si care au realizat un necesar al nevoilor ce ar putea fi acoperite prin contributia cetatenilor din sectorul 1 Bucuresti. 

Pentru inceput, ar fi indicat sa ne gandim la anumite lucruri de stricta necesitate, obiecte utile si produse pe care le vom oferi persoanelor in nevoie. Le putem aduce la sediul Asociatia REPER21 si pe urma vor fi livrate cu ajutorul  voluntarilor nostri, care se vor ocupa de distribuirea materialelor catre asociatiile implicate in proiect.

Pentru consultarea listei cu materiale, click aici.


 
Urmareste-ne pe Facebook|Donează Acum|Acţionariat Social|2%

Copyright © 2013 Serviciul Apel, All rights reserved.

Serviciu de informații gratuit a Asociaţei Serviciul APEL (www.apelngo.ro) În conformitate cu art. 13 din Decretul Legislativ 196/03. Adresa dvs. de e-mail este prezentă în baza de date a Serviciul Apel și este utilizată exclusiv pentru a primi noutăţi . Acestea nu vor fi divulgate unor părți terțe și nu vor fi făcute publice în orice alt scop. În orice moment, aveți dreptul de a solicita ștergerea adresei dvs. din baza noastră de date, urmând link-ul din partea de jos.

Our mailing address is:
Serviciul Apel
Sos Mihai Bravu nr 329
Cod postal 030312, Sect 3, Bucuresti
Romania

unsubscribe from this list update subscription preferences