Copy

Stai alaturi de Serviciul APEL, pentru a te menține informat!

febbraio 2013

NEWSLETTER

(im) migration is natural

FIND YOUR HOME IN YOUR COUNTRY, ROMANIA!
 
Centrele de informare pentru Străini (CIS) funcţionează în 15 orașe din România şi  oferă  servicii de suport și consiliere pentru a imigranților din România.
În cadrul  birouri lucrează consilieri care facilitează o mai bună integrare a imigranților în comunitatea locală prin informare cu privire la drepturile și serviciile disponibile pentru aceştia în România.
Asociaţia Serviciul APEL este singurul Centru de informare pentru străini care funcţionează în municipiul București.

 
PROIECT IN DERULARE: AMITIE.

"Migration development rights: ideas free to move"


Obiectivul general  al proiectului este reprezentat de mobilizarea şi creşterea responsabilităţii civice cu privire la procesul de dezvoltare / co-dezvoltare în relaţie cu drepturile omului şi migraţia.
 
Serviciul APEL, împreună cu  numeroase partenerii, inclusiv regiunea Emilia-Romagna și Universitatea din Bologna dezvolta acestui proiect din 2011.
În cadrul proeictului s-a realizat  un documentar despre realitatea pe care o traiesc persoanele imigrante în Europa, în special în orașele partenere Riga, București, Sevilla și Bologna.
Pentru a vizualiza documentar: CLICK AICI!

Pentru mai multe informații despre proiect:
www.amitie-project.eu

http://www.facebook.com/AMITIEproject

 
CENTRULUI DE LUARE IN CUSTODIA PUBLICA

"Migranţii invizibili din centrul de detenţie de la Otopeni"


Sistemele de detenţie au devenit o realitate comună în gestionarea fluxurilor de migraţie în statele europene, America de Nord, Australia şi nu numai.

Detenţia migranţilor, reprezintă o nouă latură a sistemului de detenţie, care dă dreptul magistraţilor de a dispune luarea în custodie publică a străinilor, la propunerea Oficiului Român pentru Imigrări, fără ca aceştia să beneficieze de un proces efectiv şi fără a fi acuzaţi de comiterea unei infracţiuni.
Reţinerea lor în aceste centre închise reprezintă o măsură administrativă de restrângere a libertăţii de mişcare, diferită din punct de vedere juridic de privarea de libertate, însă identică în realitate.
Modul în care ne raportăm la migranţi reprezintă o oglindă pentru tipul de societate pe care o construim şi felul de lume în care alegem să trăim.

 
STIRI DESPRE IMIGRATIE
 
"Care sunt sursele de informare ale imigrantilor in Romania?"

Lipsa de coerenta a sistemului, coordonarea insuficienta intre institutiile implicate in gestionarea imigratiei sau hatisul administrativ sunt cateva dintre problemele cu care se confrunta strainii din Romania.

“Cunosc niste straini care atunci cand au vazut niste politisti au luat-o la fuga, credeau ca venisera sa-i prinda pe ei. Asta pentru ca nu-si stiau drepturile. Nu stiau ca politistii patrulau ca sa protejeze comunitatea. Probabil ca nu aveau chiar toate documentele necesare si se gandeau ca politia ii va aresta. De aceea strainii prefera sa se ascunda, sa se izoleze, pentru ca le este teama si nu stiu cui sa ceara informatii.” (imigrant, Siria)

 
POVESTI IMIGRANTI
 
”Oprah Winfrey a României” foloseşte media pentru a aduce refugiaţii sub lumina reflectoarelor.

 In forfota studioului de televiziune, cu doar câteva momente înainte de ora de începere a unui talk-show despre stres în societatea românească, gazda emisiunii, Mbela Nzuzi degajă acelaşi profesionalism şi căldură ca întotdeauna şi nu pare să trădeze nicio emoţie.

Emisiunea de o oră pe care o face, ”ReStart România” curge lin pentru congoleza de 36 de ani, care a avut de înfruntat provocări dure pentru a-şi clădi o viaţă nouă în România după fuga din ţara natală, Republica Democrată Congo, în timpul dictaturii preşedintelui Mobuto Sese Seko. Astăzi Mbela este o vedetă de televiziune – numită şi ”Oprah Winfrey a Romăniei” - şi singura prezentatoare de origine africană din televiziunea românească, a cărei uşurinţă de exprimare în limba română a ajutat-o să-şi consolideze popularitatea. ”Am ajuns să înţeleg glumele oamenilor locului, şi asta este cu adevărat important”, spune Mbela.

PENTRU A CITI ARTICOLUL COMPLET

Urmăreşte-ne pe Facebook| Donează Acum|Acţionariat Social|2%
 
Copyright © 2013 Serviciul Apel, All rights reserved.

Serviciu de informații gratuit a Asociaţei Serviciul APEL (www.apelngo.ro). În conformitate cu art. 13 din Decretul Legislativ 196/03. Adresa dvs. de e-mail este prezentă în baza de date a Serviciul Apel și este utilizată exclusiv pentru a primi noutăţi . Acestea nu vor fi divulgate unor părți terțe și nu vor fi făcute publice în orice alt scop. În orice moment, aveți dreptul de a solicita ștergerea adresei  dvs. din baza noastră de date, urmând link-ul din partea de jos.

Our mailing address is:
Serviciul Apel
Sos Mihai Bravu nr 329
Cod postal 030312, Sect 3, Bucuresti
Romania

unsubscribe from this list update subscription preferences