Copy
NewsLetterul Asociatiei Serviciul APEL te tine la curent cu activitatile noastre sociale in Romania.
n°4| aprilie 2013

NEWSLETTER 
ON  LINE
 
INITIATIVA: "CADOURI SOLIDALI"

Asociaţia CRIES, în parteneriat cu asociaţiile REPER 21, Serviciul APEL, Activi pentru Viitor, Casa Ioana şi Fundaţia Parada, lansează prima ediţie a proiectului Cadouri solidare. Proiectul vizează dezvoltarea unor legături de solidaritate la nivelul sectorului, prilejuite de învecinare și de o cunoaștere mai bună a provocărilor sociale cu care se confruntă concitadinii noștri.
Deci, ce putem sa face? La inceput , putem să ne gândim la ce obiecte de strictă necesitate putem oferi  persoanelor aflate in situatie de dificulate È™i le putem aduce la sediul Asociatia REPER21 de pe  strada Clucerului 49 / A, sector 1, apoi livram  voluntarilor nostrii care se va ocupa de distribuirea  materiale către asociaÈ›iile implicate în proiect.

ÃŽn prima zi a deschidere, 30 martie,  sa dezvoltat activitățile creative, cu ajutorul AsociaÈ›iei Change of Life care a implica persoanele prezente.
ÃŽn pagina evenimentului pe Facebook veÈ›i găsi lista cu materialele propuse de către AsociaÈ›iile Serviciul APEL, FundaÈ›ia Parada, Casa Ioana pentru beneficiarii programelor  sociale.
Click
aici pentru consultare.
                                    
CAMPANIE 2%

“Trasforma 2% din impozitul pe venit in munca pentru tineri dezavantajati”

Alegeti sa redirectionati 2% din impozitul aferent anului 2012 catre Asociatia Serviciul APEL, iar decizia dumneavoastra poate face cu adevarat diferenta in viata tinerilor dezavantajati!
Asociatia Serviciul APEL desfasoara pana pe 25 Mai 2013, campanie de redirectionare a 2% din impozitul pe venit (corespunzator anul fiscal 2012) pentru colectare de fonduri necesare continuarii actiunilor de ajutor pentru tinerii marginalizati din Romania.
Procedura este extrem de simpla si nu costa nimic! Trebuie doar sa completati si semnati: Formularul 230 daca in anul 2012 ati realizat venituri din salarii si asimilate acestora, sau Formular 200 daca in anul 2012 ati obtinut venituri din alte surse ( activitate independente, cedarea folosintei bunurilor, profesii liberale, drepturi de proprietate intelectuala, etc.)
Formularul trebuie completat cu datele personale, de mana, cu majuscule si semnat. Nu este necesara specificarea sumei (institutia fiscala o va calcula si o va vira conform legii) si nici atasarea Fisei Fiscale. Formularul completat se depune direct la registratura administratie financiare de care apartineti sau la oficiul postal, prin scrisoare recomandata cu confirmare de primire, pana la data 25 Mai 2013.
Adresele Administratiilor Finantelor Publice le gasit
aici.

- DESCARCA FORMULARUL 230
- DESCARCA FORMULARUL 200

 
CONTACT:
Pentru mai multe informatii:
TEL: 004/ 021.311.61.42
E-MAIL: rita.venturoli@apelngo.ro
O ORA DIN SALURIUL TAU ESTE PRETIOSA. FOLESESTE-O PENTRU O CAUZA BUNA.

"Asociatia Serviciul APEL si Fundatia Parada împreună pentru a da mai multa valoare la munca ta"


Deja active de mai mulți ani, Payroll giving este o propunere de investiție prin care se sprijina munca celor care lucrează zilnic în domeniile prioritare de solidaritate socială. Este o modalitate simpla, eficient și transparent.
Această inițiativă va deschide noi canale de sprijin și de solidaritate pentru angajatii companiilor publice și private.

Ce este Payroll giving?
Payroll giving este o modalitate de  strângere de fonduri, care constă intr-o donaÈ›ie dedusă lunar din o ora de salariu, în favoarea unei sau mai multor cauze sociale, al căror cuantum este echivalent cu una sau mai multe ore .
Este o formă de donaÈ›ie regulara È™i este o sursă indispensabilă de sprijin pentru  desfășurare activitatile sociale È™i permite organizatiilor non-profit să opereze într-o logică de planificare pe termen lung, pentru a îmbunătăți eficacitatea programelor lor.

Payroll giving ofera  angajatilor  mai multa valoare activitatii lor, prin sprijinirea programele È™i activitățile sociale pentru copii È™i tineri dezavantajaÈ›i  din cadrul Asociatiei Serviciul Apel si Fundatiei Parada, activitati care se desfasoara  in BucureÈ™ti.

 
Pentru mai multe informatiile rita.venturoli@apelngo.ro sau la numar de telefon (+40)  021.311.61.42
 
PROIECT IN DERULARE

"Conflicts, mass media and rights: a raising awareness campaign on Roma culture and identity"

 
Proiectul urmareste sa promoveze si sa creasca in randul cetatenilor europeni bunavointa in a accepta si integra personale de etnie roma, prin imbunatatirea cunostintelor si a preceptiilor referitoare la aceste comunitati si prin combaterea sentimentelor anti-romilor.

Obiectivele : este promovata valuarea diversitatii culturale in randul cetatenilor europeni din cadrul tarilor implicate, sunt promovate in teritoriile tinta participarea democratica si coabitarea pacifista.

Proiectul se va desfasura in Italia, Spania si Romania. Acesta sunt tari care au dificultati  in ceea ce priveste marginalizarea romilor. Macedonia reprezinta un exemplu de integrare  a comunitatilor de romi,  unde ei participa in mod activ la schimbarea si dezvoltarea de bune practici de integrare.
 
Beneficiarii proiectului vor fi: 124 jurnalisti europeni, 30 jurnalisti de etnia roma, 415 cetateni europeni, 480 tineri europeni si de etnie roma.


 
Durata de implementare a proiectului: Februarie 2013 – Februarie 2015

 
8 APRILIE: ZIUA INTERNATIONALA  A ROMILOR

Pe 8 Aprile 2013 se sarbatoreste "Ziua internațională a romilor”, în memoria primului Congres Mondial al Romilor a avut loc la Londra, în 1971.

Congresul a stabilit că denumirea oficială a numelui naÈ›iunii Romanì  a fost "Romi", literal "om" sau "oameni ai poporului", inclusiv a tuturor grupurilor diferite  în lumea (sinti, Manouches, Kalderash, Lovara, Romanìchéls, Vlax , Domari, Nawar, etc .).

In Această zi a fost aleasă ca imn national
"Djelem Djelem" compusă în 1969 de la Zarko Jovanovic , și steagul romilor, o roată indiana roșie, jumătatea fundalui fiind verde, simbolizând pământul acoperit cu iarbă, și jumatate albastru, simbolizând spațiile infinite ale cerului.

In acelasi congres s-a format Romanì Union, prima organizație mondială a romilor recunoscut de ONU în 1979.

LINK UTILI:

 
- http://www.ertf.org
http://www.romaniworld.com/
- http://www.anr.gov.ro

Pentru mai mult informatiile despre marginalizarea È™i încălcările drepturilor omului:

- Încălcarea drepturilor omului - European Roma Rights Centre

- Discriminarea romilor in ceea ce priveste dreptul la locuire


POVESTILE NOSTRE

 
 " Rom: munca si formare"


Andrei si Beniamin sunt doi frati de etnia roma din Chitila, care ne-au cerut ajutorul pentru a urma un curs de calificare.
Cei doi frati au lucrat ca muncitori necalificati in constructii timp  de 5 ani de zile.
 
Inca de la prima intalnire cei doi au avut o imagine clara asupra ocupatiei pe care doresc  sa o practice, cea de macelar.
Dupa evaluarea abilitatilor si a motivatiei, Andrei si Beniamin au fost inscrisi la un curs de calificare. Dupa 2 luni au obtinut certificatul de calificare, iar consilierii nostri au intermediat un stagiu de practica la o fabrica din Chitila.

Pasul urmator a fost cautarea unui loc de munca, au fost redactat impreuna cu cei doi baieti CV-urile lor si s-a discutat cu mai multi agentii economici, fabrici , macelarii pentru posibile joburi.      

Deoarece  tinerii nu aveau experienta in domeniul macelariei, pe care majoritatea angajatorilor o cereau, iar perioada anului in care acestia isi cautau un loc de munca  nu a fost una favorabila.

Cei doi frati au reusit de- abia in luna martie  sa isi  gaseasca  un loc de munca la un abator din Bucuresti.

 
LUCRARI IN CURS

"In scurt timp va aparea site-ul nou al Asociatiei Serviciul APEL"  
 
Va rugam sa retineti faptul ca in termen scurt vom aveam un site nou al Asociatia Serviciul APEL care va cuprinde informatii si  noutati despre proiectele derulate de-a lungul timpului in cadrul asociatiei, precum actualizari în timp real despre proiectele implementate la momentul prezent.

Site-ul va fi  actualizat in mod real cu informatii si stiri referitoare la activitatiile pe care le desfasuram in mod curent, de asemenea va contine povesti ale beneficiarilor nostrii, stiri despre situatiei imigratiei in Romania, dar si despre diferitele modalitati de a sprijini activitatile noastre sociale.

Site-ul poate fi vizionat la: www.apelngo.ro pentru orice propunere sau sugestie contactati  adresa de email: rita.venturoli@apelngo.ro

In cazul in care sunteți interesat sa primiti newsletter-ul nostru "(im) migration is natural" va puteti abona aici.
Daca preferati sa vizitati sediul nostru din Bucuresti, ne gasiti in Sos. Mihai Bravu numarul 329, sector 3, Bucuresti.

Asociatia Serviciul APEL ofera pentru oricine va fi interesat  posibilitatea sa fi voluntar  si de a  participa la initiativele si proiectele noastre.


Pentru orice informatii puteti ne contactati la numarul de telefon: 021.311.61.42 sau  adresa de mail: office.b@apelngo.ro
 
Urmareste-ne pe Facebook|Donează Acum|Acţionariat Social|2%

Copyright © 2013 Serviciul Apel, All rights reserved.

Serviciu de informații gratuit a Asociaţei Serviciul APEL (www.apelngo.ro) În conformitate cu art. 13 din Decretul Legislativ 196/03. Adresa dvs. de e-mail este prezentă în baza de date a Serviciul Apel și este utilizată exclusiv pentru a primi noutăţi . Acestea nu vor fi divulgate unor părți terțe și nu vor fi făcute publice în orice alt scop. În orice moment, aveți dreptul de a solicita ștergerea adresei dvs. din baza noastră de date, urmând link-ul din partea de jos.

Our mailing address is:
Serviciul Apel
Sos Mihai Bravu nr 329
Cod postal 030312, Sect 3, Bucuresti
Romania

unsubscribe from this list update subscription preferences