Copy

Stai alaturi de Serviciul APEL, pentru a te menÈ›ine informat!

noiembrie 2013

NEWSLETTER

(im) migration is natural

C.I.S Bucuresti   
CLUJENI SUNT CEI MAI PRIETENOSI EUROPENII CU STRAINII 
 
"Un studiu realizat de Comisia Europeană privind calitatea vieţii în 79 de oraşe europene a relevat că municipiul Cluj-Napoca se află pe primul loc în ceea ce priveşte modul în care este percepută prezenţa şi integrarea străinilor în oraş."
 
La punctul “Prezenţa străinilor este în general văzută ca un lucru pozitiv”, din chestionarul la care au răspuns locuitori din 79 de oraşe europene, Clujul s-a situat pe primul loc.

Astfel, 91% dintre respondeţii clujeni cred că prezenţa străinilor este în general văzută ca un lucru pozitiv.

 
Like Newsletter.08: (im)migration is natural! on Facebook
TRAFICANTI DE MIGRANTI, DIN SENEGAL PANA-N COASTA DE FILDES. VIA TIMISOARA
 

Poliţiştii de frontieră au destructurat un grup infracţional organizat, constituit din cetăţeni din România, Senegal şi Coasta de Fildeş, specializat în traficul de migranţi.

La sfârşitul lunii ianuarie a.c., politistii de frontiera, coordonati de procurorii DIICOT, au iniţiat un complex de măsuri informativ-operative, în vederea destructurării unei reţele de traficanţi de migranţi.


                      
Like Newsletter.08: (im)migration is natural! on Facebook
 
EUROPA SUB ASEDIUL IMIGRANTILOR
 
La summitul UE care sa desfăşurat pe 24 ÅŸi 25 octombrie a examinat ÅŸi problema legată de alocarea de mijloace pentru perfecÅ£ionarea politicii de migraÅ£ie, a declarat purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene, Michele Cercone.

Preşedintele Parlamentului European, Martin Schulz, a propus ca în UE să fie creat un „sistem legal de migraţie”, la fel ca şi în Statele Unite, Canada sau Australia. Scopul este de a distribui în mod egal între statele membre ale UE cheltuielile în creştere legate de imigranţi.


 
Facebook
Facebook
Website
Website
Email
Email
Twitter
Twitter
POVESTI ALE IMIGRANTILOR

"O indianca pregateste copii romanilor pentru BAC"

Ritu Cazacu este o indiancă, stabilită în România de mai bine de 14 ani, prin căsătorie. Deşi nu are dublă cetăţenie, fiindcă nu-i permite Constituţia Indiei, s-a acomodat relativ uşor în România, lucrează şi este implicată într-un proiect de învăţământ prin care-i ajută pe copiii românilor să promoveze examenul maturităţii, Bacalaureatul
 
 

Like Newsletter.08: (im)migration is natural! on Facebook
 
LAMPEDUSA MERITA PREMIUL NOBEL PENTRU PACE 

Oricum, văzând că presa din România vorbeşte prea puţin despre acest subiect, şi observând că interviul pe care-l realizasem cu scriitorul suedez Henning Mankal datează şi el, vă propun lectura unui articol absolut sublim, semnat Fabrizio Gatti.
ÃŽn urmă cu exact zece ani, în 2003, m-am "infiltrat" în traficul de fiinÅ£e umane. Din Africa în Europa, prin Senegal, Mali, Niger, Libia, Algeria, Tunisia, ÅŸi apoi insula Lampedusa. Am decis să devin Bilal, o identitate închipuită, în momentul când am văzut pozele corpurilor plutind pe Marea Mediterană, cu burÅ£ile umflate ca niÅŸte baloane, braÅ£ele deschise către o îmbrăţiÅŸare rămasă fără răspuns.  


 

Like Newsletter.08: (im)migration is natural! on Facebook
 
Acest Newsletter a fost realizat cu ajutorul voluntarei Marisa. Multumim mult!! 
CIS Bucuresti|Urmareste-ne pe Facebook| Doneaza Acum|2%
 
Copyright © 2013 Serviciul Apel, All rights reserved.

Serviciu de informaÈ›ii gratuit a AsociaÅ£ei Serviciul APEL (www.apelngo.ro). ÃŽn conformitate cu art. 13 din Decretul Legislativ 196/03. Adresa dvs. de e-mail este prezentă în baza de date a Serviciul Apel È™i este utilizată exclusiv pentru a primi noutăţi . Acestea nu vor fi divulgate unor părÈ›i terÈ›e È™i nu vor fi făcute publice în orice alt scop. ÃŽn orice moment, aveÈ›i dreptul de a solicita È™tergerea adresei  dvs. din baza noastră de date, urmând link-ul din partea de jos.

Our mailing address is:
Serviciul Apel
Sos Mihai Bravu nr 329
Cod postal 030312, Sect 3, Bucuresti
Romania

unsubscribe from this list update subscription preferences