Jos tämä viesti ei näy oikein, 
voit katsoa sen myös selaimessasi

28.5.2015

PUU-lehti 2/2015

Suomalaista puuarkkitehtuuria ja -rakentamista

TEEMA: Hirsirakentaminen ja puu pihalla
 

RAKENNETTU

Omakotitalo CUSTOM HOME II

Arkkitehti Seppo Mäntylä ja Honkatalot

Arkkitehti Seppo Mäntylän suunnittelema ja Honkatalojen toteuttama kohde muodostaa uudenlaisen käsityksen hirrestä modernina rakennusmateriaalina kaupunkimiljöössä. 
Tutustu kohteeseen
UPM-toimitalo BIOFORE HOUSE
Helin & Co. Arkkitehdit

Tutustu kohteseen
Omakotitalo VIVOLA
Arkkitehtitoimisto Tapani Takkunen

Tutustu kohteeseen
Hybriditalo Lounais-Japaniin
Architecture studio Nolla

Tutustu kohteseen
 

TULOSSA

Kaupunkikylpylä Hernesaaren Löyly
Avanto Arkkitehdit Oy

Helsinkiin on kaivattu kylpylää ja kaikille avointa rantasaunaa jo kauan. Helsingin kaupunkisuunnitteluviraston aloitteesta lähtenyt, keväällä 2016 valmistuva Hernesaaren yleinen sauna on avoinna kaikille ympäri vuoden. Saunat on tarkoitettu palvelemaan sekä yksityisiä henkilöitä että ryhmiä. Tavoitteena on tarjota saunaelämys niin kotimaisille kuin ulkomaisille kylpijöille.
Lue lisää

RATKAISUT JA PALVELUT

Timberwise-parketit

Kotimainen Loimaalla sijaitseva perheyritys Timberwise Oy on ensimmäisenä lattiavalmistajana saanut Allergiaja astmaliiton myöntämän Allergiatunnuksen parketeilleen. Allergiatunnus todistaa, että Timberwise- parketeissa ei ole tutkitusti käytetty värikäsittelyitä, lakkoja, vahoja tai liimoja, joista haihtuisi asuintiloihin sisäilman laatua heikentäviä päästöjä. 
Tutustu Timberwisen parketteihin
Huntonin puukuitulevytuotteet seiniin, kattoon ja lattiaan

Norjalainen Hunton Fiber AS Euroopan johtavia bitumikyllästeisten puukuitulevyjen valmistajia. Laajaan valikoimaan kuuluu puukuitulevyjä ja täydentäviä tuotteita kaikkialle taloon. Puurakentamiseen soveltuvat tuotteet ovat bitumikyllästeiset tuulensuoja- ja alapohjalevyt seiniin ja lattioihin sekä aluskatteet. Uuden yhteistyön tuloksena Huntonin valikoima on täydentynyt saksalaisen Fermacellin kuitukipsilevyllä. Tutustu Huntonin tuotteisiin

PUURAKENTEET

Hirsitalon suunnittelu
Moderni hirsirakentaminen tekee paluuta. Edellisen kerran hirttä modernisoitiin 60-luvulla. Nyt hirsi kelpaa myös julkisiin rakennuksiin ja toimitiloihin. Tutustu hirsitalojen keskeisiin suunnitteluperusteisiin. 
Lue lisää
Hirsirakenteet
Hirsitalon ala-, väli- ja yläpohjarakenteet voidaan toteuttaa kuten muutoinkin puurakentamisessa. 
Kokohirsiset rakennetyypit ovat yksinkertaisia. Arkkitehdin on olennaista määrittää seinältä vaaditut omaisuudet, hirren ja sauman muoto sekä mahdolliset pintakäsittelyt. Varauksen muoto ja tiivistys sekä hirren paksuus määräytyvät haluttujen ominaisuuksien mukaan.
Lue lisää

MATERIAALITIETO

Mitä puuta pihalle?
Puu on suosittu terassien, laitureiden ja muiden ulkorakenteiden materiaali. Viime vuosina perinteisten
puumateriaalien rinnalle on tullut koko joukko uusia puupohjaisia tuotteita. Kokosimme tähän taulukkoon perustiedot eri vaihtoehdoista. Lisätietoja tuotteista antavat niiden valmistajat.
Lue lisää

KOULUTUS

Puualan rakennesuunnittelijoista ja arkkitehdista koostuva työryhmä on tutkinut hirren käyttämistä modernissa puurakentamisessa ja yksityiskohtaisemmin kohtuuhintaisessa asuinrakentamisessa. Konseptin esimerkkisuunnitelmana on luonnosteltu kolme senioriasuintalon kokonaisuutta Rantasalmen keskustaan. Lue lisää

YMPÄRISTÖ


Puurakentaminen vähähiilisen kiinteistökehityksen mahdollistajana
Eri rakenteilla on erilaiset ilmastovaikutukset. Sen lisäksi, että rakenteet eristävät hyvin lämpöä, tulisi niiden valmistukseen käytetyn rahan, energian ja hiilidiokdisipäästöjen takaisinmaksuaika olla tarpeeksi lyhyt. Puurakenteet ovat vahvoilla ilmastomyönteisessä rakentamisessa. Lue lisää
Tilaa lehti

LUE PUU-lehden edelliset numerot
e-lehtenä

PUU-lehti esittelee suomalaista puuarkkitehtuuria ja -rakentamista sekä edistää puutuotteiden oikeaa ja korkeatasoista käyttöä rakentamisessa ja sisustamisessa. Lehdellä on noin 8 500 tilaajaa. Lehti ilmestyy vuosittain kolme kertaa. Artikkelit ovat suomeksi ja englanniksi. Saksan- ja ranskankieliset näköislehdet julkaistaan netissä.
Copyright © 2015 Puuinfo Oy, All rights reserved.
Osoitelähde: Puuinfo