August 2015 - nyhedsbrev fra www.byvandring.nu
Den hemmelighedsfulde Refshaleø
Det berygtede Brøndstrædekvarter
Fortiden huserer i Nørrebros Nat
Tunnel til Norge og ture i Jylland
Sære indbyggere på Kæmpernes Ø

Refshaleøen er en afkrog af dramatiske dimensioner. Det tidligere B&W værft var Danmarks største arbejdsplads. Nu er den ramme for rockmusik og raketbyggeri, og der er andre hemmeligheder bag de frønnede hegn og rustne låger. Tag på en odyssée i et landskab, hvor mennesker er små.

Åbne cykelture søndagene 23.-8 og 30.-8 kl. 14-17.

Køb via Billetto til 23.-8. // Køb via Billetto til 30.-8.
Natlige optøjer på Nørrebro i sidste weekend. Få fyldt hullerne i historien på turen Oprør og Oaser lørdag 15.-8. kl. 11-13. Frivilligt bidrag, fx en historie.
Rundvisninger i Kødbyen fortsætter på markedsdagene hver lørdag frem til 26.-9. kl. 13 og 15. Turen varer en time, og deltagelse koster 50 kr. Billetto-link.
Nu er det en stille del af Indre By, men fortidens Brøndstrædekvarter var en slum med fattige indvandrere og farlige forbrydere. Ã…ben tur 22.-8; 11. - Billetto.
Ny tunnel forkorter vejen fra Ã˜sterbro med Oslo! Tag en tur under banen nu, nÃ¥r Nordre Frihavnsgade atter fører til Frihavnen. Se andre Østerbroture.
Ã…ben Tur: HC Andersens København 28.-8 kl. 11-13. Fra Højbro Plads (Absalonstatuen) - Køb billet her.
Byvandringer i Kolding og Christiansfeld i August

- I slotsbyen Kolding tilbydes aftenture. Det er torsdag 13.-8, onsdag 20.-8 og torsdag 27.-8 med afgang fra Akseltorv kl. 19.
- Christiansfeld blev UNESCO verdensarv i år. Her er ture mandag 17.-8 og den torsdag 27.-8, kl. 16.30 med start fra brønden foran Brødremenighedens hus.
- Prisen for turene er 75 kr. (og 40 kr. for børn).

Guiden Poul-Erik Jespersen er aktiv i Syd- og Sønderjylland fx. i Ribe og Jelling. Han laver ture til stederne hvor dansk og tysk er tørnet sammen i 1864 og til andre tider. Se hans hjemmeside turistfoerer.dk.

Byvandring.nu vil gerne styrke netværket af lokale guider i Danmark og nærliggende egne.
 
Copyright © 2015 Byvandring.nu, Alle rettigheder forbeholdt (citat med henvisning til hjemmeside).
Meld dig fra nyhedsbrevet    Opdatér din profil

Email Marketing Powered by Mailchimp