Copy
31. oktober 2016
Se denne e-mail i din browser

Kære Roskilde Baptistkirke

Seneste nyt fra Patricia & Dan Kirk Biswas, International Aid Services (IAS)

Faros i kontakt med mange flygtninge, beretning om 12-årig dreng fra shelteret og besøg fra danske partnerkirker 
Over den sidste periode er der sket mange ting i Faros, og på daglig basis benytter op mod 500 mennesker nu Faros’ tilbud.
I det daglige virke på shelteret og i drop-in centeret for uledsagede mindreårige drenge ser vi tydeligt den forskel, som omsorg og forståelse kan gøre. For et par uger siden ankom en 12-årig dreng, som var alene i Grækenland og kun kunne tale kurdisk. Da ingen af de andre drenge taler kurdisk, var hans eneste måde at kommunikere og få opmærksomhed på en meget fysisk udadreagerende opførsel. Vi mærkede tydeligt desperationen og ensomheden lyse ud af ham. Ved hjælp af en tolk, anerkendelse og nærvær har vi set ham forandre sig mærkbart til at være en dreng, der nu udviser tillid, glæde og en større ro, omend hans situation stadig er hård.
Uledsagede flygtninge-drenge på Faros fodboldskole 
På vores familiecenter gør teamet hver dag stadig en kæmpe indsats for de kvinder og børn, som tager turen fra flygtningelejrene og ind til byen. Her bliver de mødt af smil og nærvær, kan benytte bad- og toiletfaciliteter, få information om andre organisationers arbejde og modtage tøj/bleer til børn.
Vores team, som faciliterer strukturerede aktiviteter og undervisning for mindre børn i en flygtningelejr, havde i den forgangne uge arrangeret en udstilling, hvor børnene kunne fremvise deres kreative evner. Blandt tegninger og papmachefigurer var der glæde og stolthed at spore i børnenes øjne. En rigtig fin dag, der bragte teamet tættere på børnene og deres forældre.
 
Udstilling af børn på flygtningelejren Elliniko

I efterårsferien blev den årlige uge for frivillige fra vores danske partnerskabskirker afholdt med 14 primært unge deltagere. De frivillige tog del i de daglige aktiviteter på drop-in centeret og i familiecenteret. Der blev afholdt fodboldturneringer, leget fælleslege og udvekslet fortællinger om hjemlande og fremtidsdrømme. Deltagerne hjalp også med praktisk arbejde i form af at organisere vores tøjrum, så vi nu hurtigt kan give uledsagede mindreårige noget varmt tøj til at komme igennem vinteren.
  
Vi er så taknemlige for at være i stand til at hjælpe så mange mennesker, og al den støtte, der gør dette muligt.


Varme hilsner fra
Patricia og Dan 
 
Copyright © 2016 International Aid Services, All rights reserved.
afmeld nyhedsmail   opdater din profil 

Email Marketing Powered by Mailchimp