Copy
27. januar 2017
Se denne e-mail i din browser

Kære Roskilde Baptistkirke

Seneste nyt fra Patricia & Dan Kirk Biswas, International Aid Services (IAS)

En beretning af shelteret, afslutning af indsats på flygtningelejren Elliniko og et kig ind i fokusområder for 2017 
En varm hilsen fra Athen.

Der er sket meget siden sidst i udviklingen af arbejdet, og vi har haft mange gode øjeblikke med de enkelte flygtninge. 
Et af disse øjeblikke i de løbet af seneste uger var, da vi fik to meget udsatte brødre på 15 og 16 år ind på shelteret. De havde været udsat for trafficking og havde været holdt fanget af smuglere i flere måneder, hvor de havde været udsat for systematisk vold. De havde ikke været i kontakt med deres familie i over et halvt år og var bange for, at der var sket noget med dem. Røde Kors fik opsporet drengenes forældre til at være i England. Og for første gang i otte måneder kunne drengene snakke med deres mor i telefonen og fik at vide, at hele familien havde det godt.
Vil du gerne møde to af vore flygtningedrenge, der bor på shelteret, kan du lytte til et interview med dem på engelske BBC, der besøgte Faros i december. I de første 10 minutter plus i det sidste minut i programmet kan du møde de to Faros-drenge: http://www.bbc.co.uk/programmes/b087qjzm 
I november og december begyndte vi et samarbejde med UNFPA (FN's Befolkningsfond) om at udvikle et helt nyt materiale som hedder ’Life Skills’. Vi ønsker at give uledsagede flygtningebørn og -unge værktøjer til at kunne håndtere livet og deres meget svære livsomstændigheder. I vores ”Life Skills-materiale” gennemgår vi emner indenfor: sundhed og hygiejne; håndtering af stress, kommunikation; planlægning, samt sunde relationer. I slutningen af december blev der afholdt et to-dags seminar, hvor det første materiale blev delt og diskuteret blandt seks NGO’er, der alle arbejder med uledsagede flygtningebørn. Det var et par rigtig gode dage, hvor vi fik mulighed for at sætte fokus på at forbedre flygtningebørns generelle trivsel.  
 
Faros 'life skills' trænning 
I løbet af julen har der i vore centre været flere forskellige juleinitiativer. Et af disse initiativer har været, at de unge fra shelteret lavede julekort til Faros` naboer, som de selv afleverede til vore græske naboer sammen med en blomst. Det vakte stor glæde blandt flere af naboerne!!   
En gruppe frivillige fra en amerikansk kirke havde købt poser med ris, mælk og andet, som også blev delt ud til flygtningefamilier i løbet af juledagene.       
I familiecenteret og drop-in centeret for uledsagede flygtningebørn har vi sat fokus på udvikling af vores arbejde, så vi kan styrke den individuelle indsats og hjælpe med den store integrationsudfordring, som betyder, at flere af disse flygtninge skal integreres i det græske samfund. Vi er derfor glade for, at vi har kunnet ansætte en ny socialrådgiver fra en lokal kirke til at assistere flygtningefamilier med deres papirarbejde vedr. ansøgningen om asyl i Grækenland.       
I slutningen af december afsluttede vi vores indsats i flygtningelejren Elliniko. I de seneste ni måneder har mellem 6-10 ansatte sammen med en række frivillige seks dage om ugen haft ansvaret for et omfattende børneprogram for omkring 100 flygtningebørn. De har gjort en fantastisk forskel i nogle afgørende måneder i disse børns liv. Programmet er sluttet – men flere af Faros` medarbejderne har stadig kontakt med børnene og deres mødre. Vi har været meget taknemmelige for muligheden for at række ud i flygtningelejren i 2016.       
I slutningen af december tog vi også afsked med Christoffer Wilki Nielsen, som igennem de seneste ni måneder har været ansvarlig for de frivillige i Faros. Vi vil gerne sige en stor tak til Christoffer, som har været ansvarlig for udviklingen af materialer, procedurer og koordinationen med både lokale frivillige og udenlandske teams. Med sin altid positive attitude og sit store engagement har Christoffer været med til at lægge flotte spor for medarbejderes trivsel og engagement og skabt en fantastisk ’team-spirit’. Christoffer har også haft stor betydning og indflydelse på mange flygtningeunge, som har elsket hans undervisning og sociale samvær og nærvær.       
Med tanke på 2017 har vi sammen med teamledere og nøglemedarbejdere udarbejdet nye målsætninger for 2017. Nogle af disse mål er: Styrkelse af den pædagogiske indsats; yderligere udvikling af undervisningstilbud og workshops; udvikling af integrationsindsatser, samt et særligt fokus på vores mentorprogram.         
Vi er i forventning til, hvad Gud lægger til rette for os i 2017 og glæder os til sammen med en fantastisk medarbejderflok at tage fat på de nye fokusområder og tiltag.

En stor tak for jeres store opbakning og forbøn, som vi ved er afgørende for arbejdet her.       


Varme hilsner fra
Patricia og Dan 
 
Copyright © 2017 International Aid Services, All rights reserved.
afmeld nyhedsmail   opdater din profil 

Email Marketing Powered by Mailchimp