research@smals nodigt u uit voor een nieuwe infosessie !

research@smals nodigt u uit !  Dinsdag 14 maart 2017

Blockchain & Smart Contracts

De technologie, het potentieel en de uitdagingen achter de hype

 

Bitcoin stuurde een schokgolf door de financiële wereld. Voor het eerst was het mogelijk om geld snel te transfereren naar de andere kant van de wereld zonder dat daarbij een centrale, machtige bank betrokken was. De ruggengraat van Bitcoin is de blockchain-technologie. 

Blockchain

Al snel werd ontdekt dat deze blockchain-technologie een veel ruimer potentieel had dan enkel financiële transacties. Het kan in allerlei processen de taken van en het vertrouwen in intermediaire of centrale partijen sterk reduceren. Soms worden deze partijen zelfs volledig overbodig. Dit laat toe deze processen efficiënter te organiseren. Wereldwijd experimenteren bedrijven en overheden dan ook met deze technologie.

Het potentieel van blockchain kreeg bovendien een enorme boost met de komst van smart contracts, die door middel van blockchain-technologie toelaten om regels tussen verschillende partijen af te dwingen zonder centrale, vertrouwde partij.

De verwachtingen in blockchain en smart contracts liggen dan ook hoog. Het is de meest gehypte technologie van de laatste jaren en er worden honderden miljoenen euro’s in geïnvesteerd. In de pers en op seminaries lezen en horen we meestal slechts echo’s van de hype en uitdagingen worden genegeerd. Weinigen weten hoe deze technologie echt werkt.

Deze infosessie:

  • gaat wel didactisch in op de achterliggende principes.
  • biedt wel een gebalanceerde kijk op de technologie, haar potentieel en uitdagingen.
  • geeft wel aan wanneer blockchain voor u een meerwaarde kan betekenen.
  • bespreekt wel uitgebreid een overheidstoepassing, die zowel conceptueel als praktisch uitgewerkt werd. Daarbij worden uitdagingen zoals privacy niet onder de mat geveegd. Door middel van een proof of concept werd bovendien de praktische inzetbaarheid aangetoond.

Smals research deelt graag met u haar expertise. De infosessie focust op de technische kant van het verhaal. Er wordt dus niet ingegaan op juridische en maatschappelijke aspecten.
 
Vereiste kennis: De enige vereiste is een basiskennis IT. De verschillende concepten zullen didactisch worden toegelicht. U zal de mogelijkheid hebben om vragen te stellen.
 

Doelgroep: Iedereen die professioneel in een overheidscontext actief is en die graag meer wil weten over blockchain en smart contracts of overweegt het te gebruiken.
 

Praktisch:

Dinsdag 14 maart 2017
13h30 - 16h00 in het Auditorium
Smals, Fonsnylaan 20, 1060 Brussel
Taal: Nederlands
Spreker: Kristof Verslype, Smals Research
Tel. 02/787.58.88 - research@smals.be

Gratis toegang, enkel voor medewerkers van openbare diensten 

www.smals.be
www.smalsresearch.be

Smals
Fonsnylaan 20
1060 Brussel
Events powered by EventBrite
Copyright © 2017 Smals, All rights reserved.