Click here to read in browser

BURO II & ARCHI+I
 
BURO II & ARCHI+I, Stedelijk Onderwijs Antwerpen en AG VESPA behaalden zilver bij de Publica Awards
© Danica Kus
Campus Hardenvoort Antwerpen – een project van BURO II & ARCHI+I, Stedelijk Onderwijs Antwerpen en AG VESPA - kaapte gisteren de tweede plaats weg bij de eerste uitreiking van de Publica Awards, in de categorie ‘Technisch meest vernieuwende openbare bouwwerk’. De prijzen in deze categorie gingen naar projecten die getuigen van structurele of esthetische innovatie en buitengewone knowhow en expertise van de aanbieder in de constructie.

De jury apprecieerde bij Hardenvoort het feit dat deze nieuwe kinderen- en jongerencampus – geopend op 1 september 2015 - volgens de passiefstandaard werd gebouwd. Dat werd mogelijk dankzij de sandwichpanelen met voldoende isolatie, de doorgedreven aandacht voor luchtdichtheid, de zonwering, een ventilatiesysteem met warmterecuperatie en passief buitenschrijnwerk met drievoudige beglazing. Ook het feit dat een deel van speelplaats op de daken werd ingeplant en dat heel wat ruimtes ook door de buurt worden gebruikt, bekoorde de jury.

De Publica Awards bekronen overheidsinstanties en hun partners die streven naar een betere besteding van overheidsopdrachten.

www.publica-brussels.com
Website
Email
LinkedIn
Facebook
Twitter
Pinterest
© 2016 B2Ai


unsubscribe    update subscription preferences