Copy
SAVE THE DATE; 6 November 2015 - OndernemersRijk vraagt door!
Bekijk deze email in je browser

Save the date: vrijdag 6 november - 16.30u

ONDERNEMERSRIJK VRAAGT DOOR; ZZP, MKB en Het Nieuwe Werken


Hoe verkleinen we de afstand tussen ZZP en MKB?....dat is de insteek van de bijeenkomst op 6 november. Met regelmaat zijn ZZP’ers in het nieuws, want het 'leger ZZP’ers' groeit nog steeds. Naar verwachting zijn er in 2020 1 miljoen zelfstandigen. En dat houdt de gemoederen bezig! Zijn we wel klaar voor zoveel zelfstandigheid?

De overheid twijfelt over de zelfstandigenaftrek. De ING zegt dat ZZP’ers niet bijdragen aan de groei van de economie. Het MKB concludeert terecht dat zelfstandigen onder hun radar vliegen. Want zakelijke groei wordt gemeten aan het aantal medewerkers dat je in dienst hebt. Er zijn legio samenwerkingsverbanden tussen zelfstandigen die dus niet worden geregistreerd. Weinig zelfstandigen zetten de stap naar een ‘serieuze’ MKB onderneming. Kan een ZZP’er eigenlijk wel een serieuze onderneming hebben?

Doe mee aan deze interactieve sessie waarin we vanuit totaal verschillende invalshoeken en standpunten met elkaar in gesprek gaan over deze vragen.

PROGRAMMA

16.30 - 16.55u  Inloop
17.00 - 17.10u  Korte presentatie OndernemersRijk, gasten voorstellen
17.15 - 17.35u  Gespreksleider stelt uitdagende vragen aan gasten
17.35- 17.55u   Groepsdiscussie met pittige stellingen die stof tot nadenken geven
17.55 - 18.10u  Korte pauze
18.10 - 18.55u  Interactieve inspiratiesessie met Karin 
en Eva
19.00 - 20.30u  Netwerken met hapje en drankje

GASTEN

Voor deze sessie hebben we een aantal gasten uitgenodigd. We verwelkomen directeur MKB Nederland: Leendert-Jan Visser. Ook Peter Hagemans, MKB Regiomanager & Ledenservice schuift aan. Karin Mommers van Operatie Frisse Peper, genomineerd als een van de 14 slimste MKB bedrijven van Nederland, staat op scherp in dit frisse gesprek en Eva van den Dungen van Studio Adam laat van zich horen als ZZP’er in hart en nieren. Verder ontmoeten we een jonge Bossche ondernemer die recent een familiebedrijf overnam.

INSPIRATIE SESSIE
MET OPERATIE FRISSE PEPER EN STUDIO ADAM
Van 18.10 tot 18.55u
Arbeids- en organisatiepsycholoog Karin en visual storyteller Eva schetsen samen met jullie het beeld van de 'nieuwe' ondernemer. Hoe denkt de 'nieuwe' ondernemer? Hoe kijkt hij? En hoe voelt het 'nieuwe' ondernemen? Waar maakt hij zich druk om en wat kan hem gestolen worden? Kortom we laten de kaders los en herdefiniëren de conventionele gedachten richting het hier en nu!
Aanmelden Vrijdag 6 november
Tot ziens op vrijdag 6 november om 17.30u, op de Bloemendaal 10 in Den Bosch.  Graag even aanmelden via bovenstaande rode knop (Facebook). Heb je vragen aan onze gasten, geef deze dan ruim voor de bijeenkomst aan ons door.

AJB MEENEMEN:
  • Visitekaartjes voor in badge (en om te netwerken)
  • Neem wat contant geld mee voor hapjes en drankjes. Foodja verzorgt een heerlijk buffetje We vragen hiervoor een bijdrage van € 5 p.p.
Tot dan!
Volg ons ook via social media!
OndernemersRijk is een Bosch collectief van samenwerkende ondernemers. We delen netwerk, kennis en ervaring en werken samen aan allerlei projecten en opdrachten. Boost ook jouw onderneming met de OndernemersRijk Academy; trainingen, workshops en praktische doe sessies. Kom gerust een keer een kijkje nemen!
Facebook
Twitter
Website
Email
LinkedIn
Copyright © 2015 Ondernemersrijk, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp