Copy
Dit is de Rubicon Pleegzorgnieuwsbrief
Bekijk deze mail in uw browser

Rubicon Pleegzorgnieuwsbrief maart 2017

Nieuwe regels voor het declareren
Een aantal kosten voor uw pleegkind kunt u door Rubicon vergoed krijgen. Voor het declareren van deze kosten heeft Rubicon nieuwe spelregels. Het is belangrijk dat u deze nieuwe spelregels volgt. We hebben ze voor u op een rijtje gezet.
How to survive pleegzorg is een event dat gestart is door (ex) jongeren en begeleiders uit de pleegzorg. Op woensdag 12 april vindt het event plaats in de Beatrixzaal op het terrein van Rubicon van 17.00 tot 20.00 uur. Iedereen die met pleegzorg te maken heeft zijn of haar ervaringen delen en vragen stellen. In het filmpje vertellen de jongeren wat ze willen bereiken met het event. Kijk hier voor meer informatie over het programma en het aanmelden. Kom allemaal!
Pleegzorgkamp 2017
Jongens en meisjes! Ouders en pleegouders! Het is weer zover ... We gaan weer op pleegzorgkamp! En niet zómaar een kamp. Meer weten?
Rubicon zoekt mensen die stevig in hun schoenen staan!
Voor onze gezinshuizen zoeken wij mensen die stevig in hun schoenen staan en de uitdaging aan willen gaan als gezinshuisouders. Bent u zo iemand of kent u misschien zo iemand? Lees verder.
Symposium Pleegzorg 

Het symposium Pleegzorg krijgt een nieuwe start! Voor iedereen die zich inzet voor opvang in gezinsvormen, in welke rol dan ook. Ook voor pleegouders!
Op donderdag 1 juni vindt het symposium plaats in Congrescentrum ReeHorst in Ede. De reiskosten kunt u declareren bij Rubicon via het declaratieformulier.

Mis het niet! Kijk hier voor meer informatie en aanmelding.
Mag ik bij u komen logeren?
Onze gezinshuisouders wonen samen met hun eigen gezinsleden en de jeugdigen van Rubicon in een gezinshuis op ons terrein in Horn. Een van de gezinshuisouders is in dienst van Rubicon en heeft, net als iedere werknemer, recht op verlof. Voor de verlofperiode van de gezinshuisouders zoekt Rubicon partiële (gedeeltelijke) pleeggezinnen en partiële pleegouder(s) die één (of meerdere) van onze jeugdigen willen opvangen tijdens de verlofperiode van de gezinshuisouders. Is dat iets voor u of weet u iemand, kijk op onze website voor meer informatie en laat het ons weten. 
POR nieuws
Themabijeenkomst POR 'Gebruik van sociale media' succes
Op 25 januari jl. mocht de POR in samenwerking met Rubicon in Blerick zijn eerste thema-avond organiseren met het thema 'Gebruik van sociale media'. Sandy Hansing, specialist op dit terrein, gaf een interessante presentatie. Lees verder
Het AKJ, de vertrouwenspersoon in de jeugdhulp, is er voor u!
Elk kind, elke jongere en elke ouder of verzorger die te maken heeft met jeugdhulp kan een vertrouwenspersoon inschakelen. Ook pleegkinderen en pleegouders kunnen met vragen, problemen of klachten over jeugdhulp terecht bij het AKJ. De ondersteuning door de vertrouwenspersoon is altijd gratis. Lees verder.
Copyright © 2017 Rubicon jeugdzorg, All rights reserved.


Wilt u uw nieuwsbriefvoorkeuren aanpassen?
Veranderen van voorkeuren of afmelden

Email Marketing Powered by Mailchimp