Copy

Nieuwsbrief Femmes for Freedom - Juni 2015

View this email in your browser

Oproep aan luchtvaartmaatschappijen!

Luchtvaartmaatschappij Corendon gaat twee vliegtickets sponsoren voor een uitgehuwelijkte en gedumpte vrouw. Zij verblijft momenteel in een opvanghuis in Nederland, maar haar kinderen zijn in het buitenland. Doordat Corendon de vliegtickets sponsort kan zij weer herenigd worden met haar kinderen. Goed bezig Corendon!

Femmes for Freedom hoopt dat meer luchtvaartmaatschappijen het goede voorbeeld van Corendon gaan volgen! We komen regelmatig in contact met vrouwen of meisjes die met huwelijksdwang, huwelijkse gevangenschap of gedwongen achterlating te maken hebben en vliegtickets nodig hebben. Denk hierbij bijvoorbeeld aan jonge meisjes die door hun familie in het land van herkomst zijn achtergelaten na een gedwongen huwelijk. Werkt u bij een luchtvaartmaatschappij of heeft u goede contacten in die wereld? Neem dan contact op via claudia.verhoeven@femmesforfreedom.com
 
Gratis doneren via 4MORGEN

Femmes for Freedom heeft zich aangesloten bij 4MORGEN, de nieuwe manier van winkelen waarbij je direct met elke aankoop gratis goede doelen steunt. 

Hoe werkt 4MORGEN? De organisatie heeft afspraken met honderden webwinkels. Iedere keer als jij iets koopt keren deze winkels een bedrag uit aan 4MORGEN, dat jij aan een goed doel mag doneren. Bijvoorbeeld aan Femmes for Freedom! Webwinkels geven veel geld uit aan reclame. Als jij via de website van 4MORGEN shopt, ontvangen zij een deel van het reclamegeld dat jij mag doneren. Winkelen en Femmes for Freedom helpen? Maak een account aan via 4MORGEn, shop bij je favoriete winkels en doneer gratis aan Femmes for Freedom. 

Komende week start Femmes for Freedom met een nieuwe actie in samenwerking met 4MORGEN. Houdt onze sociale media kanalen in de gaten voor meer informatie. Wil je meer weten over 4MORGEN? Ga naar de website of bekijk de video.

 

Roeien voor Femmes for Freedom 


De meiden van roeigroep 'In de 8e hemel' hebben het gehaald! Op 3 juni roeiden 7 studentes van de TU Delft de OC&C Ringvaart Regatta. Met de 100 kilometer durende roeitocht steunden ze Femmes for Freedom. Familie, vrienden en bekenden konden de dames sponsoren, het verzamelde geld werd vervolgens gedoneerd aan Femmes for Freedom. 

De dames hebben zich niet voor niets in het zweet gewerkt. Met behulp van sponsoren hebben zij 1167,66 opgehaald. Een enorm bedrag waar Femmes for Freedom veel vrouwen die in huwelijkse onvrijheid leven mee kunnen helpen! 
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Website
Website

Rotterdamse spiekpennen


Vorig jaar in Den Haag al een groot succes: de anti-huwelijksdwang spiekpennen. Dit jaar zullen de spiekpennen ook in Rotterdam uitgedeeld worden aan duizenden scholieren. De zomervakantie wordt door sommige ouders gebruikt om hun kind uit te huwelijken en in het land van herkomst achter te laten. Met deze campagne wil Femmes for Freedom jongeren alert maken en uithuwelijking en achterlating voorkomen.

De spiekpennen bevatten een subtiele flyer met contactgegevens van hulporganisaties, ambassades en bevat praktische tips en concrete adviezen. Een voorbeeld is: 'Als je met het vliegtuig op vakantie gaat, kan je een lepel in je kleding dragen. Als het alarm van de beveiligingspoortjes afgaat, kun je de beveiligers om hulp vragen.' De pen is discreet en gemakkelijk mee te nemen of weg te geven.

Femmes for Freedom werkte voor de spiekpen samen met de Gemeente Rotterdam en GGD Haaglanden. De spiekpen wordt gefinanceerd door de Zonta Club en de Soroptimisten Rotterdam. 

 
 

Gelijk=Anders Festival


Op zaterdag 27 juni 2015 staat Pakhuis de Zwijger in Amsterdam in het teken van vrouwenrechten en gendergelijkheid tussen vrouw, man, en alles daartussen in. Het is nu twintig jaar na de laatste Wereld Vrouwen Conferentie in Beijing. Daar werden de rechten van vrouwen stevig op de kaart gezet. Hoe staan we er nu voor? Is gelijkheid dichterbij gekomen in Nederland en in andere landen?

Shirin Musa, directeur van Femmes for Freedom, zal tijdens het festival een workshop verzorgen over gedwongen (kind)huwelijken. Later op de avond zal zij aan tafel zitten met minister Ploumen. Wat moet Shirin doorgeven aan minister Ploumen? Vertel het haar tijdens de workshop!

Tijdens het Gelijk=Anders Festival op 27 juni gaan activisten, artiesten, wetenschappers en politici samen met het publiek aan de slag met de nieuwe ' Agenda voor de Toekomst' voor een gelijke wereld. Een wereld waarin het niet uitmaakt in welk lichaam je geboren bent of wie je liefhebt. Denk en doe je mee? Kijk voor meer informatie op de website van het festival. 

 


 
Copyright ©|2015|Femmes for Freedom|All rights reserved.

Femmes for Freedom Ι Defending Women's Rights
Laan van Meerdervoort 70
2517 AN Den Haag
070-3626506
www.femmesforfreedom.com

unsubscribe from this list    update subscription preferences