Info FHES - Núm. 049 - Novembre 2014
 

L’Esperit Sant renova l’acreditació d’hospital d’aguts amb un 85% dels estàndards superats

L'Hospital ha revalidat l’Acreditació de Centres d’Atenció Hospitalària Aguda a Catalunya del Departament de Salut per als propers 3 anys, després d’assolir en l’última avaluació el 84,48% dels estàndards considerats com a essencials.  El fet de disposar d'aquest certificat favorable, on s’analitzen gairebé 700 estàndards, és un signe de confiança quant a la competència i al nivell de qualitat de l’organització.
 
L’obtenció d’aquesta acreditació va subjecta a un Pla de millora anual, per mitjà del qual l’Hospital haurà de fer un seguiment dels punts pendents d’assolir en el moment de l’acreditació. A més, com ja és habitual, l’Hospital continuarà realitzant autoavaluacions anuals seguint el mateix model EFQM que en l’auditoria externa. En l’última autoavaluació, del mes de desembre de l’any 2013, l’Hospital va assolir el 77% dels criteris essencials, resultat que ara ha superat en 7'5 punts.  

 

Constituïda "Santa Coloma, ciutat universitària"

L'Hospital signa el compromís que erigeix Santa Coloma de Gramenet com a tercera "ciutat universitària" de Barcelona
 
El passat 6 de novembre va tenir lloc l’acte de signatura del conveni de "Santa Coloma, ciutat universitària", que van presidir els màxims representants de les entitats que en formen part, que són l’Ajuntament de la ciutat, la FHES, la Universitat de Barcelona (UB), la Universidad Nacional de Educación a Distancia (UNED), i Centres Assistencials Dr. Emili Mira i López-Parc de Salut Mar (CAEM-PSMar). Aquest acord representa el compromís  d’aquestes institucions per continuar endegant projectes de manera conjunta, que posin en valor els graus, postgraus i estudis superiors, i la important tasca de docència i investigació que es realitza a la ciutat, que compta actualment amb uns 2.800 universitaris. 


Els representants de les diferents entitats, entre les quals hi ha la FHES

 

Xerrada sobre la prevenció d'infeccions domèstiques

Fer un bon ús dels antibiòtics, rentar-se les mans sovint o utilitzar correctament els productes de neteja són algunes de les claus per evitar infeccions a casa. Així ho va plantejar als colomencs el passat dia 18 la Sra. Charo Porrón, infermera especialista en prevenció i control d’infeccions, en una sessió del Programa de difusió d'hàbits saludables, on va donar pautes senzilles i que estan a l'abast de tothom, per desterrar la idea que la prevenció d'infeccions és únicament tasca del personal assistencial.


 

Dos pòsters de la FHES la 4a Jornada del Pla de Salut

L'Hospital va participar amb 2 pòsters en la 4a Jornada del Pla de salut de Catalunya que va tenir lloc a Sitges divendres passat, dia 28 de novembre, i que va aplegar prop de 2.000 professionals de la salut. Els treballs presentats van ser Redefinició del model de circuit de diagnòstic ràpid del càncer colorectal i Procés de millora contínua en l’atenció de la fractura de fèmur 1998-2014.

Reconeixement d’Aldees Infantils SOS a l’Hospital

L’Hospital ha rebut, juntament amb d’altres empreses i entitats, una distinció de l’ONG Aldees Infantils SOS pel seu suport als programes d’ajuda a la infància que desenvolupa l’organització. El guardó es va lliurar durant l’acte “Solidaris amb la infància”, que va tenir lloc el passat dia 20 de novembre al Saló de Cròniques de l'Ajuntament de Barcelona en el marc del 25è aniversari dels Drets de l’Infant.

 

BREUS

Parada d'artesania de Fundació Tallers

Del 15 al 17 de desembre, el vestíbul principal de l'Hospital acollirà una parada de Fundació Tallers, on l'entitat exposarà i vendrà productes artesanals realitzats per persones amb discapacitat intel·lectual.
L'horari serà de 9.30 a 14.30 h.


 

Les xerrades d'hàbits saludables canvien d'horari al 2015

Les sessions informatives del Programa de difusió d'hàbits saludables a Santa Coloma continuaran al 2015 per 6è any consecutiu, però s'avançaran a les 17.30 hores. Com ja és habitual, tindran lloc al Museu Torre Balldovina i a la Biblioteca Can Peixauet. El Programa també prosseguirà a Sant Adrià de Besòs.

 

L'ENTREVISTA

Sra. Agustina Sánchez, secretària de l'Àrea de Qualitat
 

“Treballar en l’àmbit de la qualitat m’ha donat una visió molt àmplia de l’Hospital”


 

 
D'acord amb la Llei orgànica 15/1999, de protecció de dades de caràcter personal, i de la Llei 34/2002, de serveis de la societat de la informació i de comerç electrònic, la Fundació Hospital de l’Esperit Sant garanteix la confidencialitat i la seguretat en el tractament de les dades de caràcter personal (nom, cognoms i adreça de correu electrònic), necessàries per poder formalitzar i enviar aquest butlletí.