Info FHES - Flash Informatiu Extern - Núm. 031 - Gener 2013
 


La cafeteria de l'Hospital rep l’acreditació AMED per la seva oferta de menús mediterranis
 

L'Hospital manté el seu compromís amb les persones, la salut i la vida sana. Fruit d’això, la cafeteria i el menjador laboral (gestionats per Arcasa) han rebut l’acreditació AMED per la seva oferta de menús mediterranis.

AMED és un projecte liderat per l’Agència de Salut Pública de Catalunya que compta amb la col·laboració dels ajuntaments, consells comarcals i gremis de restauració i que identifica i acredita els establiments que ofereixen opcions d’alimentació mediterrània i d’oci actiu pels seus usuaris. Tant la cafeteria com el menjador laboral de la FHES compleixen aquests requisits i, per tant, han rebut l’acreditació AMED. La cafeteria per als usuaris té una capacitat per a 55 persones i el menjador laboral, per a 70. En total, se serveixen uns 190 menús els dies laborables.

L’acte d’entrega de l’acreditació AMED es va dur a terme el passat 15 de gener i va comptar amb la presència de la Dra. M Teresa Esteva, Directora Gerent de la FHES; la Sra. Carmen Cabezas, Subdirectora de Promoció de la Salut de l’Agència de Salut Pública de Catalunya; i el Sr. Artur Arqués, Director General d’Arcasa.


La Dra. Esteva, la Sra. Cabezas i el Sr. Arqués en el moment del lliurament de l'acreditació


Cooperació de l’Hospital amb l’Atenció Primària en Traumatologia i Reumatologia

L’Hospital i l’Atenció Primària de Santa Coloma de Gramenet ja treballen de manera conjunta, des d'aquest mes, en les especialitats de Reumatologia i Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia (COT) per mitjà de la creació de la Unitat de l’Aparell Locomotor. D’aquesta manera, facultatius de les dues especialitats passen visita al CAP Major alguns dies a la setmana, evitant, així, el desplaçament dels usuaris a l’Hospital.

Aquesta incorporació s’emmarca en la línia de col·laboració iniciada pels dos centres l’any 2006, amb els objectius de millorar l’accessibilitat, la resolució i el contínuum assistencial, així com la fidelització de l’usuari.


Inici de l'activitat privada de terapèutica del dolor

La Unitat Terapèutica del Dolor ha iniciat la seva activitat a l'Hospital. Es tracta d'una unitat privada que tindrà com a responsables les Doctores Josefa Velázquez i Carlota Garcia, anestesiòlogues i terapeutes del dolor, i que tractarà tot tipus de dolor per mitjà de tractaments amb fàrmacs, infiltracions, bloqueigs nerviosos i electroteràpia.

Per a sol·licitar més informació i cita prèvia caldrà trucar al 93 386 02 02 Ext. 5050, o enviar un correu electrònic a atencioprivada@hes.scs.es
Els pacients puntuen el Servei de DPI amb un 8,6

La segona enquesta de satisfacció del 2012 del Servei de Diagnòstic per la Imatge (DPI), realitzada el tercer trimestre de l’any, revela que el 96,8% dels 500 usuaris enquestats estan satisfets amb el servei que s’hi ofereix. Aquesta enquesta es realitza dos cops l'any i s'emmarca en els requeriments del Certificat de Qualitat ISO 9001:2008 de sistemes de gestió, que el Servei té des de l'any 2010. Seguiu llegint
Premi al millor vídeo en el 43 Congrés de la SCO

El vídeo Falsa rexis en una pseudoexfoliació vertadera, del Servei d’Oftalmologia, ha rebut el premi al millor vídeo del 43 Congrés de la Societat Catalana d’Oftalmologia (SCO). El treball, elaborat pels Doctors Juan Carlos Mesa, Jairo Hoyos i Antonio Rouras, tracta sobre el diagnòstic d’una malaltia poc comú del cristal·lí, l’exfoliació vertadera de la càpsula interior, i la tècnica quirúrgica utilitzada per evitar complicacions de la cataracta.

BREUS

Xerrada: Utilitzo bé els medicaments?
El proper dimarts 5 de febrer, a les 18.30 hores, tindrà lloc la xerrada Utilitzo bé els medicaments? a la Biblioteca de Can Peixauet. Les ponents seran la Dra. Míriam Maroto, farmacèutica especialista de la FHES, i la Dra. Cristina Vedia, farmacòloga clínica del SAP Barcelonès Nord i Maresme de l’ICS.

La sessió forma part del Programa de difusió d'hàbits saludables de l'Hospital.

Flyer de la sessió

Col·laboració amb Aldees Infantils SOS

Del 18 al 22 de febrer, l'ONG Aldees Infantils SOS realitzarà una campanya informativa a l'Hospital per tal de divulgar la seva tasca en l'àmbit de la protecció de la infància en risc d'exclusió social. L'organització s'instal·larà al vestíbul principal de 8.30 a 14.30 hores.
D'acord amb la Llei orgànica 15/1999, de protecció de dades de caràcter personal, i de la Llei 34/2002, de serveis de la societat de la informació i de comerç electrònic, la Fundació Hospital de l’Esperit Sant garanteix la confidencialitat i la seguretat en el tractament de les dades de caràcter personal (nom, cognoms i adreça de correu electrònic), necessàries per poder formalitzar i enviar aquest butlletí.