Info FHES - Núm. 047 - Setembre 2014
 

Obres a Urgències per millorar el confort d’usuaris i professionals

L’actuació forma part del Pla de Confort del Pacient, que també inclou l’automatització del control de descoagulació

Les obres al Servei d'Urgències serviran per habilitar una sala d’espera postriatge i un despatx d’informació amb l’objectiu d’agilitzar l’atenció i oferir més intimitat al pacient. A més, es condicionarà un espai convertible en Àrea d’aïllament de molt alt risc.


Seguiu llegint

 

Els professionals valoren amb un 7 el grau de cultura sobre seguretat del pacient a l'Hospital
 

El treballadors han atorgat una nota mitjana de 7,04 al grau de cultura sobre seguretat del pacient a l'organització en l’enquesta realitzada entre els mesos de març i abril. Com a principals punts forts, els professionals destaquen el treball en equip, l’aprenentatge i la millora contínua, i les expectatives sobre les accions dels comandaments. Com a debilitat, subratllen la dotació de recursos humans.
 
La participació registrada ha estat del 55,5%, xifra per sobre del 40% aconseguit en l’estudi que el Sistema Nacional de Salud va realitzar l’any 2009, i que es repeteix en d’altres enquestes. En canvi, els resultats obtinguts estan en línia amb els registrats en la majoria d’enquestes que han utilitzat aquesta mateixa eina.
 
Els resultats obtinguts reforcen la necessitat de desenvolupar una sèrie d’accions de millora, amb una especial orientació cap a les àrees a on s’han detectat els pitjors resultats. L’enquesta es realitza en línia amb les recomanacions del Departament de Salut i el Projecte de Seguretat del Pacient de l’OMS per conèixer la cultura de seguretat dels centres sanitaris.

 

L’Hospital estendrà la teledermatologia a l’EAP Riu nord i Riu sud de Santa Coloma

Després dels bons resultats obtinguts en la prova pilot de teledermatologia que s’està realitzant des del setembre de l’any passat amb l’Equip d'Atenció Primària (EAP) Singuerlin de Santa Coloma, en els propers mesos l’Hospital i l’Atenció Primària estendran aquesta pràctica de telemedicina a l’EAP Riu nord i Riu sud.
 
La posada en marxa d’aquest projecte a l’EAP Singuerlin ha comportat una important reducció de derivacions de pacients des d’aquest equip a la consulta de Dermatologia de l’atenció especialitzada, ja que moltes de les consultes les ha resolt el mateix metge de família amb el suport virtual del dermatòleg. Aquesta coordinació ha permès millorar l’accessibilitat a l’especialitat, a la vegada que se n’han reduït les llistes d’espera.

 

BREUS


MEMÒRIA FHES 2013 

Xerrada a Santa Coloma sobre la correcta elecció dels sostenidors
 

“Porto la talla de sostenidors adequada?” és la propera sessió del Programa de difusió d’hàbits saludables, que tindrà  avui dimarts 7 d’octubre a les 18.30 hores a la Biblioteca de Can Peixauet de Santa Coloma (Av. de la Generalitat, 98-100).

Carmen Cano i Mercè Juan-Torres, infermeres de la Unitat de Patologia Mamària, explicaran som han de triar les dones aquesta peça de roba per evitar possibles problemes de salut i guanyar comoditat. Presentaran l’acte la Sra. M Àngels Fernández, Directora d’Infermeria, i el Sr. Raül Moreno Montaña, Tinent d’Alcalde de Benestar Social i Famílies de l’Ajuntament de Santa Coloma.


Fulletó de la xerrada
 

Cicle de xerrades de coloproctologia adreçades a l’atenció primària
 

La Unitat de Coloproctologia ha organitzat un cicle de 6 xerrades relacionades amb aquesta especialitat, adreçades als professionals de l’atenció primària de Santa Coloma de Gramenet. Totes elles tindran lloc de 13.30 a 15 hores a l’Aula d’Educació Sanitària de la 4a planta del CAP Santa Coloma.

Programa

 

L'ENTREVISTA

Dr. Àlex Smithson, adjunt del Servei d'Urgències i president de la Comissió d'infeccions, profilaxi i política antibiòtica.
 

"En casos de virus de febre hemorràgica, la protecció dels professionals és vital" 

 
D'acord amb la Llei orgànica 15/1999, de protecció de dades de caràcter personal, i de la Llei 34/2002, de serveis de la societat de la informació i de comerç electrònic, la Fundació Hospital de l’Esperit Sant garanteix la confidencialitat i la seguretat en el tractament de les dades de caràcter personal (nom, cognoms i adreça de correu electrònic), necessàries per poder formalitzar i enviar aquest butlletí.