Info FHES - Flash Informatiu Extern - Núm. 034 - Abril 2013
 

Relleu en la Gerència de l'Hospital

El Dr. Vicenç Perelló serà, a partir de, proper dijous, 2 de maig, el nou Director Gerent de la FHES en substitució de la Dra. M Teresa Esteva, que finalitza la seva etapa a la Gerència de l’Hospital després de 12 anys, a causa de la seva jubilació.
Vicenç Perelló (L’Hospitalet de Llobregat, 1959) ha estat Director del Sector Sanitari Barcelonès Nord i Baix Maresme del CatSalut durant els últims 8 anys, motiu pel qual posseeix un ampli coneixement del funcionament i la situació de la FHES. De manera paral·lela, durant aquest temps ha realitzat tasques com a consultor. El nou Director Gerent és llicenciat en Medicina per la Universitat Autònoma de Barcelona i ha completat la seva formació amb un Màster de Direcció i Administració d’Empreses MBA a l’Escola Superior d’Administració i Direcció d’Empreses (ESADE) i amb diversos programes de formació d’alta direcció.

La FHES signa un acord amb la mútua DKV

En línia amb l’objectiu del Pla Estratègic 2012-2015 d’incrementar i consolidar l’activitat privada i de mútues, la FHES ha signat aquest mes d’abril un acord de col·laboració amb DKV Assegurances Mèdiques, tant per a pacients privats com per a funcionaris.

Per mitjà d’aquest concert, l’Hospital podrà atendre les urgències i realitzar les hospitalitzacions i proves diagnòstiques dels clients de DKV. A més, tots aquells  especialistes que formin part del quadre mèdic de la mútua podran dur a terme intervencions quirúrgiques a aquests usuaris al centre.


El consens entre l’Hospital i l’Atenció Primària convergeix en les rutes assistencials

La FHES i l’Atenció Primària de la zona ja disposen de vies clíniques comuns per a l’abordatge i resolució de les patologies de Diabetis Mellitus, Insuficiència Cardíaca i MPOC. Aquestes vies són l’instrument bàsic de les rutes assistencials i han estat elaborades de forma consensuada entre grups de facultatius i infermeres de les dues institucions. Les vies determinen quin dels dos nivells assistencials – Hospital o Atenció Primària- actua en cada moment i quina ha de ser la seva actuació.
[seguiu llegint]
Èxit de la xerrada sobre pèrdues d'orina a Santa Coloma de Gramenet

Una quarentena de persones, majoritàriament dones, van assistir el passat dia 16 d'abril a la sessió "Pèrdues d'orina. Parlem-ne", que el Dr. Carlos Molina, cap de Servei de Ginecologia i Obstetrícia, va impartir a la Biblioteca Can Peixauet de Santa Coloma de Gramenet. Les assistents van poder seguir l'explicació de les causes i el tractament de la incontinència urinària i van visualitzar, per mitjà d'una projecció, els exercicis i petites accions que ajuden a la prevenció d'aquesta alteració.
El més petits aprenen hàbits saludables de la mà de la Infermeria

Els nens de P5 del CEIP Pere de Tera de Badalona ja coneixen des d'aquest mes una mica més la professió d'Infermeria. Dues professionals infermeres d'Urgències, van visitar l'escola i van explicar als petits, de manera molt pràctica, quines són les principals tasques del seu ofici. Els nens van veure de primera mà com es fa una cura, com es pren la pressió o com s'ausculta, i van poder tocar els estris de feina de les infermeres. La sessió va servir, a més, per reforçar als alumnes la importància de seguir uns hàbits de vida saludables.

BREUS

La dietista Carme Sánchez ensenya a preparar una carmanyola saludable

El proper dia 27 de maig, a les 19 hores, l'Hospital i l'Ajuntament de Sant Adrià de Besòs han organitzat la xerrada Menjar bé en temps de crisi. La carmanyola saludable, que tindrà lloc a Biblioteca de Sant Adrià de Besòs en el marc del Programa de difusió d'hàbits saludables de la FHES i la XIII Jornada de la Salut del municipi.

Durant la sessió, la dietista de la Unitat d'Endocrinologia, Carme Sánchez, donarà pautes per menjar de manera sana i equilibrada amb poc pressupost.

D'acord amb la Llei orgànica 15/1999, de protecció de dades de caràcter personal, i de la Llei 34/2002, de serveis de la societat de la informació i de comerç electrònic, la Fundació Hospital de l’Esperit Sant garanteix la confidencialitat i la seguretat en el tractament de les dades de caràcter personal (nom, cognoms i adreça de correu electrònic), necessàries per poder formalitzar i enviar aquest butlletí.