Info FHES - Núm. 046 - Juny 2014
 

Relleu en la presidència del Patronat


Josep Maria Cortés és el nou president del Patronat de la FHES des del passat 19 de juny en substitució del Sr. Antoni Millet, que ha ocupat el càrrec durant els darrers 10 anys. Cortés pertany al grup de membres del Patronat que provenen de la societat civil. Fa 10 anys que en forma part i 9 que n’és vicepresident.

Cortés té una vasta formació en economia i sociologia, que inclou un Doctorat en aquest últim camp, i des de fa més de 25 anys és professor titular de la Facultat d’Economia i Empresa de la Universitat de Barcelona. És natural de Tarragona però tant la seva vida personal com professional estan estretament vinculades a la ciutat de Santa Coloma de Gramenet.

 

Arrenca la Unitat d’Ortogeriatria per millorar l'abordatge dels pacients amb fractura de coll de fèmur

Aquest mes de juny s’ha posat en marxa la Unitat d’Ortogeriatria amb la finalitat de millorar l’abordatge integral dels pacients grans amb fractura de maluc. El nou dispositiu, que depèn del Servei de COT, busca disminuir la mortalitat hospitalària d’aquesta patologia a curt i mig termini i recuperar la situació funcional del malalt prèvia a la fractura també a curt i mig termini, a més de reduir al mínim possible la durada i el cost del procés.
 
La Unitat està constituïda per un equip multidisciplinari que inclou un traumatòleg, un geriatra / internista, un anestesista, un reumatòleg, un resident de COT, un infermer, un fisioterapeuta i un treballador social.
 
Més informació a l'Entrevista!

 

Consells de salut oral per als colomencs

El passat 17 de juny l’Hospital va organitzar al Museu Torre Balldovina de Santa Coloma la xerrada "Com mantenir una bona salut oral". El Dr. Enric Vidal, metge especialista en Estomatologia de la Unitat de Cirurgia Maxil·lofacial, i la Sra. Marina Casado, higienista del Centre Dental FHES, van impartir consells per evitar problemes bocals, començant per uns bons hàbits alimentaris i d’higiene.
Podeu consultar aquí la presentació de la sessió.

BREUS


Nou vídeo a Youtube amb instruccions sobre la polisomnografia ambulatòria

Els pacients del Servei d’Otorinolaringologia (ORL) que s’han de sotmetre a una polisomnografia ambulatòria per tal de diagnosticar l’apnea del son ja disposen d'un vídeo de l'Hospital amb indicacions sobre la prova. L’audiovisual explica, pas a pas, com s’ha de col·locar el polígraf al domicili i dóna pautes per evitar alteracions en el registre dels paràmetres durant la realització del test. 
El vídeo es pot consultar al web de la FHES i seu al Canal de Youtube. 

L'ENTREVISTA

Dr. Mariano Jorba, coordinador de la Unitat d'Ortogeriatria
 

“La nova Unitat ajudarà que el malalt de fractura de fèmur torni a casa abans i en millors condicions”


 

Aturada de l'Info FHES durant l'estiu

Durant els mesos de juliol i agost, la publicació de l'Info FHES restarà aturada. Tornarà al setembre amb noves notícies sobre l'Hospital i els seus col·laboradors.

LA FHES US DESITJA UN BON ESTIU

 
D'acord amb la Llei orgànica 15/1999, de protecció de dades de caràcter personal, i de la Llei 34/2002, de serveis de la societat de la informació i de comerç electrònic, la Fundació Hospital de l’Esperit Sant garanteix la confidencialitat i la seguretat en el tractament de les dades de caràcter personal (nom, cognoms i adreça de correu electrònic), necessàries per poder formalitzar i enviar aquest butlletí.