Info FHES - Flash Informatiu Extern - Núm. 044 - Abril 2014
 

L’Hospital estrena canal a Youtube amb vídeos per als pacients intervinguts de pròtesi de genoll i maluc
 

La FHES ja disposa de canal corporatiu a Youtube. Aquest nou espai de l’Hospital a Internet arrenca amb dos vídeos de la Unitat de Fisioteràpia adreçats a pacients que han de ser intervinguts de pròtesi de genoll i de maluc, i que contenen les recomanacions prèvies i els exercicis postoperatoris de fisioteràpia per a aquests dos procediments. Els audiovisuals s’han publicat en català i castellà i en la seva elaboració hi han col·laborat els serveis de COT i Anestesiologia i Reanimació.

 

Cirurgians protètics de genoll de tot Europa es reuneixen a la FHES
 

L’Hospital va acollir ahir, dia 29 d'abril, la I Reunió Europea i la VIII Reunió Espanyola de l’Unigroup, una trobada europea de cirurgia protètica conservadora de genoll que va reunir reconeguts especialistes nacionals i internacionals.
 
Durant la jornada es van retransmetre dues intervencions en viu des dels quiròfans del centre, una d’elles molt poc habitual, que va consistir en la implantació d’una pròtesi parcial unicondílea lateral del genoll, associada a una reconstrucció del lligament creuat anterior en un jove de 32 anys amb una lesió posttraumàtica artròsica. La trobada, que dirigeix el Dr. José Aragón, cap del Servei de Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia de la FHES, finalitza avui, dia 30 d’abril, a la Facultat de Medicina de la Universitat de Barcelona. Els experts podran aplicar en cadàver els nous coneixements adquirits.
 
Amb més de 25 anys d’experiència en implantació de pròtesis unicompartimentals de genoll, la FHES ha esdevingut un centre de referència a Europa en aquest procediment i ha assolit una estada hospitalària per aquesta cirurgia d’entre 24 i 48 hores, amb uns ratis d’eficàcia i eficiència excel·lents.


 
Hem estat a...

XXV Congrés Nacional de la Societat Espanyola de Diabetis

La Unitat d’Endocrinologia hi ha participat amb un pòster i una ponència. El pòster portava com a títol “Importancia de la dieta hipoglucídica en el control metabólico de pacientes con DM2 que inician tratamiento con arGLP1” i els seus autors són M. Ferrer, A. Nubiola, I. Remolins, B. Uehara, C. Sánchez i A. Sevilla. La ponència, a càrrec de la dietista C. Sánchez, formava part d’una taula rodona sobre educació terapèutica.


 XXI Congrés Nacional Català d'Urgències i Emergències
L’Hospital hi ha estat present amb el pòster “Balanç del primer any d’un hospital de dia de malalt crònic de medicina interna en un hospital comarcal”, elaborat a partir de les dades del 1r any de vida d’aquest dispositiu amb una mostra completa de 76 malalts per són J. Ruiz Izquierdo, E. Niño, N. Msabri, M. J. Vallés, A. Sánchez, T. de la Hera i I. Lligé. A més, la Dra. Cristina Netto, cap clínic d’Urgències, ha estat membre del Comitè científic del Congrés i moderadora de la taula "Innovació en seguretat del pacient: noves tecnologies" i d’una sessió de comunicacions orals.
 

BREUS


Xerrada sobre les varius a Sant Adrià en el marc de la XIV Fira de la Salut

Varius: causes, tractament i prevenció és el nom de la propera xerrada del Programa de difusió d’hàbits saludables a Sant Adrià de Besòs, que tindrà lloc el dijous 29 de maig, a les 19 hores, a la Biblioteca Municipal

La sessió anirà a càrrec dels membres de la Unitat de Cirurgia Vascular, el Dr. Javier Cabot, cap de la Unitat, la Dra. Gemma Arnedo, metgessa, i la Sra. Ma José Dorado, infermera.
 

Places vacants per a facultatius en la jornada "Abordatge pràctic de la diabetis tipus 2"

El proper dia 29 de maig té lloc a la FHES la jornada "Abordatge pràctic de la diabetis tipus 2", que organitza la Unitat d’Endocrinologia en coordinació amb el Comitè d'Atenció Primària de la Societat Espanyola d'Arteriosclerosi. La sessió s'adreça als professionals de l'atenció primària i dels hospitals del nostre territori. Tanmateix, únicament queden vacants places per a facultatius, ja que la resta estan cobertes.

Programa
 

Nous telèfons directes

Informació ​
93 567 75 61 
Admissions

93 567 75 62
Unitat d’Atenció a l’Usuari
93 567 75 63
Unitat d’Informació Clínica​
93 567 75 64
Programació de visites
93 567 75 65
 

  
D'acord amb la Llei orgànica 15/1999, de protecció de dades de caràcter personal, i de la Llei 34/2002, de serveis de la societat de la informació i de comerç electrònic, la Fundació Hospital de l’Esperit Sant garanteix la confidencialitat i la seguretat en el tractament de les dades de caràcter personal (nom, cognoms i adreça de correu electrònic), necessàries per poder formalitzar i enviar aquest butlletí.