Info FHES - Flash Informatiu Extern - Núm. 040 - Desembre 2013
 

L'Hospital es reforça per a l’arribada de l’hivern

S’ha dotat la Unitat d’Hospitalització a Domicili d’un vehicle nou i en breu s’iniciarà l’activitat de fisioteràpia respiratòria

L’Hospital ja s'ha reforçat per fer front a l’arribada de l’hivern i de les baixes temperatures que s’hi associen. Amb l’objectiu d’oferir una cobertura adequada a les necessitats dels ciutadans en aquesta època de l’any, ja s'està treballant de manera coordinada amb la resta de centres de l’àrea d’influència per al correcte funcionament del Pla Integral d’Urgències de Catalunya, que s’allargarà fins a l’abril.
 
En aquest sentit, l’Hospital reforçarà la Unitat de Fisioteràpia amb un nou professional, la qual cosa permetrà ampliar l’activitat d’aquesta especialitat al centre i iniciar la realització de tractaments de fisioteràpia respiratòria a pacients amb malalties respiratòries obstructives. Amb aquesta incorporació també s’estendrà la fisioteràpia als pacients del Servei de Cirurgia General i de l’Hospital de Dia, que fins ara no en disposaven.
 
D’altra banda, per tal de consolidar les mesures alternatives a l’hospitalització convencional, la FHES ha dotat amb un nou vehicle la Unitat d’Hospitalització a Domicili (UHD), que facilitarà el transport dels seus professionals – metge especialista i infermera – als domicilis dels pacients.
Part de l'equip assistencial de la UDH
 

Participació en la 20a Reunió de la Societat Catalana de la malaltia

El Servei de Medicina Interna, per mitjà de la Unitat d’Hipertensió Arterial, ha participat amb 4 pòsters i una ponència en la 20a Reunió de la Societat Catalana d’Hipertensió Arterial, que ha tingut lloc a Barcelona els dies 17 i 18 de desembre, coincidint amb les 26 Jornades Catalanes sobre la malaltia.
 
La ponència, a càrrec del Dr. Javier Sobrino, cap del Servei d’Urgències i coordinador de la Unitat, tractava sobre l’ESTEHEN i s’emmarcava en la taula rodona “Més enllà de la normotensió”.  Els pòsters presentats han estat “Els valors nocturns de la pressió arterial com a factors predictors de la preclàmpsia”, “Diagnòstic d’hipotensió ortostàtica en funció de la tècnica de mesura”, “Prevalença i factors de risc d’hipotensió ortostàtica en gent gran amb malaltia cardiovascular”, “Diferències entre valors de pressió arterial manual i automàtica al Servei d’Urgències”.


Les Dres. Adrián i Batalla durant la Reunió

BREUS

La FHES us desitja un Bon Nadal i un Feliç 2014


 

Un centenar de joguines per a FOS Jove

L'Associació FOS Jove de Santa Coloma de Gramenet ha rebut ja les més de 100 joguines i els llibres recaptats en la campanya organitzada per l'Hospital del 9 al 18 de desembre.

A tots els que hi heu contribuït, moltes gràcies per la vostra solidaritat!
D'acord amb la Llei orgànica 15/1999, de protecció de dades de caràcter personal, i de la Llei 34/2002, de serveis de la societat de la informació i de comerç electrònic, la Fundació Hospital de l’Esperit Sant garanteix la confidencialitat i la seguretat en el tractament de les dades de caràcter personal (nom, cognoms i adreça de correu electrònic), necessàries per poder formalitzar i enviar aquest butlletí.