Info FHES - Núm. 045 - Maig 2014
 

La FHES busca possibles usos per als espais de l’Antic Hospital

La FHES continua el procés de recerca de possibles usos per al Pavelló B de l’Antic Hospital, compatibles amb la seva missió i valors, i que contribueixin a la sostenibilitat financera de l’organització. Davant la dificultat de trobar un únic projecte que pugui finançar l’adequació de l’edifici, la intenció és buscar diferents operadors que convisquin en aquest espai.

En aquest context, l’Hospital ha signat un acord d’intencions amb l’Associació Ecometta, per tal d’explorar la viabilitat econòmica de projectes vinculats a activitats de divulgació en l’àmbit astronòmic i meteorològic, que puguin encaixar en els espais de l’edifici. Ecometta ja ha fet una anàlisi inicial de possibles activitats susceptibles de ser incloses en el projecte i actualment es troba en procés de recerca i estudi per obtenir els plans de negoci necessaris.


  Imatge del Pavelló B de l'Antic Hospital
 

Benvinguda i comiat de residents

Aquest mes de maig, l’Hospital ha donat la benvinguda a la 10a promoció de metges residents formada per 7 metges de les especialitats de Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia (1) i Medicina Familiar i Comunitària (6). Ha quedat sense cobrir la plaça de Medicina Interna després de la renúncia de la sol·licitant. En paral·lel, han finalitzat la seva formació els residents de la 5a promoció de MI i COT, i la 6a de MFiC.

  Acte de benvinguda i acte de comiat dels residents

 

Els adrianencs ja saben més sobre varius

Ahir, dijous 29 de maig, els professionals de la Unitat de Cirurgia Vascular van impartir la xerrada “Varius: causes, tractament i prevenció” a la Biblioteca de Sant Adrià de Besòs, davant d’una vintena de ciutadans. El Dr. Javier Cabot, cap de la Unitat; la Dra. Gemma Arnedo, metgessa; i la Sra. M.ª José Dorado, infermera, van abordar el funcionament de l’aparell venós i les complicacions que s’hi poden produir. A més, van donar consells saludables per prevenir-les i van explicar els possibles tractaments que existeixen per a la malaltia.

  M José Dorado, Javier Cabot i Gemma Arnedo durant la sessió
 

Implicació dels usuaris en el Dia Mundial de la Higiene de Mans

L’Hospital va celebrar el passat 5 de maig el Dia Mundial de la Higiene de Mans amb la campanya “Doneu-nos un cop de mà!”. Com a novetat, es va buscar la participació dels usuaris, a qui s’animava a preguntar als professionals sanitaris si s’havien rentat les mans abans d’atendre’ls.
 
Durant la jornada es van repartir fulletons informatius als pacients de l’Àrea d’Hospitalització i es van col·locar pòsters i imatges en les pantalles de televisió, mentre que els professionals portaven etiquetes amb el lema “Pregunteu-me si m’he rentat les mans”. Tot, amb l’objectiu de conscienciar sobre la importància que té la higiene de mans en la prevenció d’infeccions.

Reconeixements

Premi a la millor comunicació del 2n Congrés AEA/SEROD

El Servei de COT ha rebut el premi a la millor comunicació del 2n Congrés conjunt de la Sociedad Española de Rodilla (SEROD) / Asociación Española de Artroscopia (AEA), pel treball “Aplicació del protocol “recuperació ràpida” en artroplàstia de genoll. 2 anys d’experiència.” Els autors són Luis Payan, José Aragón, Cristina Canales, Lluis Puig a, Pedro Miguel Ortells i Santiago Solsona Espín.DPI renova la certificació ISO amb tots els criteris aprovats
Després de l'última auditoria externa, Diagnòstic per la Imatge manté la certificació de qualitat ISO 9001:2008 amb la millor nota fins al moment. És el primer cop, des de l’obtenció del certificat al 2010, que passa l’auditoria sense cap no conformitat i amb tan sols 7 observacions. L’informe de l’auditoria destaca especialment la consolidació de les millores del Servei durant el darrer any tot i el context de crisi que ha viscut l’Hospital.

BREUS


Promoció de la salut cardiovascular en la XIV Jornada de la Salut de Sant Adrià de Besòs

La FHES participarà dissabte 31 de maig en la XIV Jornada de la Salut de Sant Adrià de Besòs amb un estand propi des d’on farà difusió d'hàbits de vida saludables. Professionals d’Infermeria de la Unitat d’Hipertensió Arterial prendran la tensió als assistents que ho desitgin i els oferiran consells per prevenir la hipertensió i mantenir una bona salut cardiovascular. 

Xerrada sobre salut oral a Santa Coloma

El proper dia 17 de juny (19 hores) la FHES, amb el suport de l'Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet, organitza la xerrada "Com mantenir una bona salut oral". Impartiran la sessió el Dr. Enric Vidal, metge especialista en Estomatologia de la Unitat de Cirurgia Maxil·lofacial, i la Sra. Marina Casado, higienista del Centre Dental Fundació Hospital de l’Esperit Sant.

La trobada tindrà lloc a la Torre Balldovina (plaça Pau Casals, s/n) de Santa Coloma.

 

L'ENTREVISTA

Sra. Ma Àngels Fernández, Directora d'Infermeria
 

“Una senzilla estandardització de criteris pot ser innovació”
 
D'acord amb la Llei orgànica 15/1999, de protecció de dades de caràcter personal, i de la Llei 34/2002, de serveis de la societat de la informació i de comerç electrònic, la Fundació Hospital de l’Esperit Sant garanteix la confidencialitat i la seguretat en el tractament de les dades de caràcter personal (nom, cognoms i adreça de correu electrònic), necessàries per poder formalitzar i enviar aquest butlletí.