Copy
Inclusie in beweging.
We brengen werkgevers, werkzoekenden en arbeidsbemiddelaars samen rond netwerk, vaardigheden en bestaand ondersteuningsaanbod.

 

Een terugblik op..

Onze derde WALK! waarin we Natalia en Rudolf samen op pad stuurden. Voor hen beiden zijn creativiteit, taal en netwerk heel belangrijk. Hoor vooral van Natalia en Rudolf zelf wat zij van de wandeling vonden.
De derde WALK! vond plaats in de Hobokense Polder. Leer met dit videoportret Natalia Grab kennen. Natalia is een bezige bij die steeds te vinden is voor een uitdaging.
Onze tweede TALK! ging over bewustwording, consequente actie, moed, geduld als ingrediënten voor het leren omgaan met vooroordelen. Kelia en Khadija deelden hun words of wisdom: van visie tot concrete tips en acties!

 

We kijken uit naar..

2 september, 18:00 - 19:00, digitaal via zoom meeting
  • Ben je op zoek naar een job? Kijk je uit naar een carrièreswitch? Hoe bouw je je eigen authentieke verhaal? Vanuit welk perspectief presenteer je jezelf? Hoe maak je verbinding met de perspectieven van een werkgever?
  • Oefen onder begeleiding van een professionele coach hoe zelfreflectie de basis vormt voor jouw verhaal. Na deelname aan dit labo zijn sollicitatiegesprekken een ode aan jouw eigen kracht en potentieel.
  • De digitale sessie biedt plaats aan 15 deelnemers en gaat door in het Engels. Deelnemen is gratis, maar registreren is wel noodzakelijk.
Inschrijven kan hier 
9 september, 12:00 - 13:00, digitaal via zoom 
  • Mensen zijn een optelsom van verschillende rollen, maatschappelijke betekenisdragers. Je bent niet enkel man, vrouw of x. Je maakt ook deel uit van een bepaalde levensbeschouwing, een sociale klasse, een leeftijdsgroep, nationaliteit,.. Ook maatschappelijke ongelijkheid doet zich voor langs die verschillende assen, die elkaar snijden. Als individu kan je in de samenleving onderdrukking en discriminatie ondervinden op grond van een veelvoud van factoren.
  • Welke impact heeft dit op de Vlaamse arbeidsmarkt? Hoe vertaalt zich dat in situaties op de werkvloer? Hoe kunnen we intersectioneel denken en handelen?
  • We brengen 2 experts met elkaar in gesprek. Dit pittige gesprek gaat online door, en kan je gratis volgen van achter je scherm.
  • Wel even registreren, dan krijg je daags voordien de zoomlink toegestuurd.
  • Welke 2 sprekers we met elkaar in dialoog brengen? Dat doen we binnenkort uit de doeken..
Inschrijven kan hier 

 

Het zijn maar woorden..?

Taal geeft vorm aan de werkelijkheid. Kiezen we bewust voor bepaalde bewoordingen? Of nemen we terminologie over? Vanuit One Of Us willen we ons oefenen zodat onze woordkeuze een actieve keuze is. In elke nieuwsbrief lichten we een term toe en hoe wij deze begrijpen. Betekent deze term voor jou iets heel anders? Herzien we onze omschrijving best? We gaan heel graag in dialoog!

~ KLEURENBLIND

Kleurenblind is een formulering die duidt op een (on)bewuste houding waarbij huidskleur/etniciteit en de (machts-)verschillen die hieruit voortkomen worden genegeerd, niet worden gezien, niet van toepassing worden geacht.
(bron: Ella vzw)
Meer woorden

 

Nog inspiratie!

Blogs die ons scherp houden, webinars die ons wakker schudden, workshops die onze intentie handen en voeten geven,.. Ken je deze al?
Meer informatie
LinkedIn
YouTube
Website
One Of Us is een project dat werd geïnitieerd door WAAI, en wordt uitgevoerd door Blenders, WAAI en MOONYA. Met de steun van het Europees Sociaal Fonds.
Copyright © 2021 One Of Us, All rights reserved.


Je kan ons bereiken op:
info@blenders.be

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.
 


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
OneOfUs · Raas Van Gaverestraat 44 · Gent 9000 · Belgium

Email Marketing Powered by Mailchimp