Copy
De website over duurzaam ondernemen

Hybride Bankieren einde geld als exclusief transactiemiddel

In zijn column voor duurzaamplus.nl anticipeert Jan Jonker op de uitkomsten van een onderzoek naar voorwaarden en spelregels van Hybride Bankieren (HB)  in de nieuwe economie. Het gaat daarbij om te innoveren naar alternatieve transactiesystemen van gelijkwaardig betalen met tijd, afval, zelf opgewekte energie en traditioneel geld.
Lees meer
 

Verantwoord bankieren is de veranderkracht van geld uitdragen

“Mensen beseffen niet welke veranderkracht hun geld heeft. Of het nu gaat om ons geld als spaarder, ondernemer, belegger, investeerder of hypotheekbetaler. Je kunt vanuit jouw wereldbeeld dat geld gebruiken om invloed uit te oefenen om die verandering in te zetten. Dus ook om succesvol verantwoord ondernemen te stimuleren”, stelt Roel Welsing, hoofd marketing van Triodos Bank Nederland in zijn boek Verbinden is het nieuwe verkopen.

Impact investing Pymwymic:  â€œDo business do good”

Voor Frank van Beuningen, oprichter van Pymwymic -  Put your money where your mouth is community  - omvat de naam alles waar deze community van investeerders met eigen vermogen, voor staat. “Verbeter de wereld niet slechts door dit met de mond te belijden, maar door je geld hiervoor in te zetten. Recent hebben we de m van mouth aangevuld met meaning in community." 

VBDO wil overheidsgarantie nationaal beleggingsfonds duurzaam ondernemen

VBDO wil een publiek-privaat fonds waar overheid en banken inleggen om in te investeren in duurzame en innovatieve projecten. â€œZo’n beleggingsfonds zou een inspirerende stimulans zijn voor innovatie en duurzaamheid met name in het mkb.”
Lees meer
Tweet
Like
+1
Share
Forward to Friend
Copyright © 2015 duurzaamplus, All rights reserved.
unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp