Copy
De website over duurzaam ondernemen

Stem voor duurzaam onderwijs

“Ik zou stemmen op een politieke partij die staat voor een samenleving gebouwd op ecologische, sociale en economische duurzaamheid en die daarvoor het onderwijs inclusiever maakt en moderniseert” stelt een van de jonge ondernemers die duurzaamplus.nl naar hun stemkeuze vroeg.

Nooit Af

Nooit Af, het nieuwe boek van auteurs van Easycratie is een nieuwe kijk op de fundamenten van ons leven, werk, school, zorg, overheid en management.  “Bij problemen gaan we uit van een vastliggende situatie, die afgehandeld wordt. Echter in het leven is iets Nooit Af, een probleem is een door onszelf gecreëerde blokkade. Het boek geeft een verfrissende kijk op innovatie in ons dagelijkse leven.
 Lees meer

Future Generations Forum

"Op Future Generations Forum door en voor jongeren georganiseerd laten we de buitenwereld zien,  dat de jonge generatie wel degelijk betrokken is bij hun eigen toekomst en samen nadenkt over hoe deze toekomst zich op een duurzame manier kan ontwikkelen. Jongeren hebben zelf inspirerende ideeën en capaciteiten die een podium verdienen, ", schrijven  Nine de Jonge en Yannick Buitenhuis van Jong&Duurzaam binnen de Nationale Jeugdraad (NJR)  

Verduurzaming onderwijscurriculum heeft de toekomst

Een samenleving in transitie naar een duurzame en circulaire  economie, veelal lokaal en kleinschalig en waar hergebruik van grondstoffen en hernieuwbare energiebronnen vanzelfsprekend zijn, vereist nieuwe businessmodellen en deskundigheid. Opvoeding en onderwijs zijn de pijlers om dit nieuwe duurzame begin te maken met anders denken en doen. “Dit ‘omdenken’, dit anders aanpakken is onze rol als future changemakers en daarvoor zijn wij, studenten onvoldoende uitgerust”, stelt Hanna Lubbers, voorzitter van Studenten voor Morgen.
Lees meer
 

Duurzaam onderwijs makelaar gevraagd!

Het is de hoogste tijd dat er een makelaar in duurzaam onderwijs komt. Mensen die vraag en aanbod binnen het onderwijs bij elkaar brengen. Dat is nauw precies wat het onderwijs in Nederland nodig heeft, stelt Ties Mouwen, Nederlandse jongerenvertegenwoordiger Duurzame Ontwikkeling bij de VN.
Lees meer
 

Burgerinitiatief afvalscheiding op basisschool

Het burgerinitiatief voor afvalscheiding op een basisschool in Helmond Brandevoort ontstaat  wanneer ouders ontdekken, dat de kinderen thuis wel aan afvalscheiding doen, maar dat niet op school kunnen doen. “Dat is voor kinderen en voor ons als ouders niet logisch, niet duurzaam en niet meer van deze tijd, vindt Lara Tamarinof, de moeder van een van de leerlingen in groep 3.
Tweet
Like
+1
Share
Forward to Friend
Copyright © 2017 duurzaamplus, All rights reserved.
unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp