Copy
De website over duurzaam ondernemen

Shell met brains en billions op naar duurzaam energiebedrijf

Het zijn drie kernkwaliteiten, die het huidige energiebedrijf kan inzetten voor hernieuwbare, schone energieopwekking in plaats van vervuilende olie- en gasprojecten, waarvan het oppompen steeds gecompliceerder en dus kostbaarder wordt. "Shell is onder de wereldspelers op de markt van fossiele brandstoffen de meest innovatieve en geëigende speler om juist die stap naar duurzame energiebronnen te maken."
Lees meer
 

Programmaverantwoordelijkheid maakt hernieuwbare energiebronnen volwassen

“Door het nemen van programmaverantwoordelijkheid worden leveranciers van zonne- en windenergie volwaardige partners in de energieketen” stellen Jaap de Boer en Hans Scholten van Energy Watch. “Dit heeft voor het businessmodel van alle ketenpartners verstrekkende gevolgen, maar ook voor de verduurzaming van onze energievoorziening.”

Oryon Watermill: lokaal, kleinschalig hernieuwbare energiebron uit waterkracht

Na de klimaattop in Parijs zoeken overheden wereldwijd naar schone, kleinschalige energieopwekking als de infrastructuur van een openbaar net nog niet aanwezig is. “De Oryon Watermill is een radiaal draaiende watermolen met kantelende lamellen, die al bij een gering verval energie opwekt. Zo simpel kan het zijn!”, vertelt Jaap Ory, uitvinder van deze watermolen en General Manager van Deepwater Energy.

Pure Energie is als energieleverancier van wind- en zonne- energie  voorspelbaar en betrouwbaar

Door grondige data-analyse in haar eigen control room is Pure Energie voorspelbaar en betrouwbaar. Het bedrijf  houdt zijn naam hoog door alleen die duurzame energie te verkopen die het zelf opwekt. “Onze windmolens en zonnepanelen staan in Nederland en de hele keten van deze energieproductie van ‘weiland tot stopcontact’ hebben we in eigen hand.”  Met deze principiële bedrijfsfilosofie onderscheidt het bedrijf zich, volgens Marcel Bovenmars, manager business development.
Tweet
Like
+1
Share
Forward to Friend
Copyright © 2016 duurzaamplus, All rights reserved.
unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp