Copy
De website over duurzaam ondernemen

Duurzame verpakkingen van gerecyclede en biobased materialen: milieuvriendelijk?

Hoe milieuvriendelijk zijn duurzame verpakkingen van gerecyclede, biobased of bioplastic materialen? Ons dichtbevolkte landje met weinig ruimte voor vuilstort bezit nauwelijks tot geen grondstoffen. Hergebruik door ver doorgevoerde afvalscheiding en -verwerking is handel. Door zuinig met grondstoffen om te gaan en te recyclen houden we deze zo veel mogelijk bij ons. Er ontstaat een nieuwe industriële keten van nieuwe grondstoffen en toepassingen, die economische meerwaarde, innovatie en werkgelegenheid schept.
Lees meer

Het  LCA Centre kwantificeert de milieudruk van verpakkingen

Het LCA Centre kwantificeert met Life Cycle Assessment de milieudruk van verpakkingen. "Wij zijn niet gericht op een bepaald soort materiaaltype, maar onderzoeken de milieu-impact van het eindproduct", benadrukt Alan Campbell, technisch directeur van The LCA Centre. “Het gaat bij ons dus over de beoordeling van milieueffecten van dozen, bakjes, zakken en andere verpakkingen of disposables.”
Lees meer

Bioplastic: de toekomst voor duurzame verpakkingen  

Grondstoffen voor bioplastic komen uit een hernieuwbare en onuitputbare bron zoals hout, biet, suikerriet of mais en zijn composteerbaar. Het is zeker één van de oplossingen voor het zwerfvuil langs de weg of de plastic soep op zee. Retailers moeten volgens Caroli Buitenhuis van Biobased Packaging Innovations met de verpakkers van hun producten hun verantwoordelijkheid nemen en nadenken over hergebruik van bij voorkeur biobased grondstoffen en biologisch afbreekbare verpakkingen.
Lees meer

De eerste verpakkingsvrije winkel in Nederland 

Waarom gebruiken we toch nog steeds zo veel verpakkingsmaterialen? Omdat nu eenmaal de producenten bepalen welke samenstelling en portiegrootte onze producten meekrijgen. Dat is echt niet meer van deze tijd – vandaar nu de kruidenier in een nieuw jasje: de Bag&Buy formule!
Lees meer
Tweet
Like
+1
Share
Forward to Friend
Copyright © 2014 duurzaamplus, All rights reserved.
unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp