Copy
De website over duurzaam ondernemen

EU commissioner: circular economy brings annual benefit €50 billion in EU

According Janez Potočnik Eu-commissioner Environment  full implementation of EU environmental legislation will bring an annual benefit of €50 billion in EU. In his column for duurzaamplus.nl Janez Potočnik pleads for a revolution: "We need to move from a linear economic model, where we extract, produce, use and throw away, to a circular economy model, where waste from one stream becomes the raw materials for another.
 

CDA: Made in Europe met EU-subsidies samenwerkende regio’s rondom slimme specialisaties

Made in Europe met EU-subsidies voor samenwerkende regio’s rondom slimme specialisaties komt weer centraal te staan in economische beleid van de EU. Hoe werken deze slimme specialisaties in de praktijk van duurzaam en innovatief ondernemen, energietransitie of circulaire economie binnen de EU? Bij welke cluster horen we of moeten we ons aansluiten om mee te kunnen doen en om in aanmerking te komen voor EU-subsidies? 
lees meer

PvdA: in EU circulaire economie en lease-samenleving creëren

In de EU moeten we een circulaire economie en lease-samenleving creëren, want wie geen grondstoffen heeft moet slim zijn, stelt Judith Merkies, lid van de EP-fractie Socialists & Democrats namens de PvdA. In haar gastcolumn kijkt zij terug en vooruit naar de rol van het Europees Parlement in de verduurzaming van de Europese samenleving. Het EP heeft in de afgelopen vijf jaar grote stappen gezet richting een circulaire economie en het faciliteren van de lease-samenleving. Dat moet het zeker blijven doen.
lees meer

Stemmen we met ons rode potlood groen bij de verkiezingen Europees Parlement op 22 mei 2014?

Spelen duurzaamheid en de transitie naar een circulaire economie een rol in de verkiezingen voor het Europees parlement?
Het dossier Het duurzame gezag biedt interviews en columns over de rol van overheden in de circulaire economie. Visie en ervaringen van en met de overheden op het gebied van verduurzaming in onze dagelijkse woon- en werkomgeving.
lees meer

D66: EU-regio onafhankelijk van wereldmarkt door duurzame recycling van kostbare grondstoffen 

“Voorstander van de Europese Unie of van duurzaamheid te zijn is geen politieke keuze: het is bittere economische noodzaak. De EU is het instrument bij uitstek voor verduurzaming van de economie van haar lidstaten.” Een groeiende wereldbevolking, milieuvervuiling, politieke instabiliteit, economische crises dicteren volgens Europarlementariër Gerben-Jan Gerbrandy van D66 de prijzen van de schaarser wordende grondstoffen. Het is zaak dat de EU-regio voor zichzelf zorgt en door duurzame recycling van kostbare grondstoffen onafhankelijk wordt van die grillige wereldmarkt.
lees meer

CU: EU-bureaucratie bemoeilijkt innovatieve visserij en duurzame genetische manipulatie

Het bedrijfsleven lijkt nu - grensoverschrijdend - het voortouw te nemen in de duurzame samenleving. Al hun goede bedoelingen ten spijt, want die goede bedoelingen vallen buiten de macht van kiezer/consument. Is deze ontwikkeling een gemiste kans voor de EU, haar burgers en volksvertegenwoordigers? Peter van Dalen, EP-lid voor de ChristenUnie vindt dat de verduurzaming van de samenleving moeten worden gefaciliteerd door de EU. Het kan niet zo zijn dat ‘Brussel’ duurzame innovatie bemoeilijkt. 
lees meer
Tweet
Like
+1
Share
Forward to Friend
Copyright © 2014 duurzaamplus, All rights reserved.
unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp