Het laatste nieuws van het Wagenings Ondernemers Contact 
Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser

Wie wordt ondernemer van het jaar?
 

Profile Roel Peerenboom, Bagels & Beans en Lazuur food community. Dat zijn de genomineerden voor de Wageningse Ondernemersprijs. De gemeente en het WOC reiken jaarlijks de Ondernemersprijs uit. Dit jaar wordt de prijs uitgereikt aan ondernemers/ondernemingen zich richten op de verkoop aan consumenten. Een onafhankelijke jury beoordeelt de genomineerden. Burgemeester Geert van Rumund maakt de winnaar bekend tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente op maandag 5 januari 2015.

Aan de slag met revitalisering Industrieweg
 

WOC voorzitter Martin Ruiter en wethouder Michiel Uitdehaag tekenden begin november een plan van aanpak voor de revitalisering van de Industrieweg. Een werkgroep bestaande uit ondernemers uit de Industrieweg komt nog deze maand bij elkaar om concrete maatregelen te bespreken. Ook wordt gekeken of er een vereniging van eigenaren kan worden opgericht. Hopelijk kan in 2015 vervolgens de eerste spade de grond in. Lees verder.

Goed nieuws voor herstel Bergpoortburg
 

​Goed nieuws voor de Bergpoortbrug. Het lijkt erop dat het herstel daadwerkelijk gerealiseerd gaat worden. De gemeente heeft namelijk enthousiast gereageerd op het ontwerp voor de brug. In januari gaat de gemeente een binnenstadbijeenkomst organiseren. Daar bieden het WOC en het Platform Stadsgracht het ontwerp voor de nieuwe brug aan de gemeente aan als onderdeel van het cadeau Wageningen 750 jaar.

Lees verder.


FOV aan de slag met Participatiewet


Vanaf 1 januari 2015 treedt de Participatiewet in werking.  Doel van deze nieuwe wet is om mensen zoveel mogelijk te stimuleren en faciliteren regulier aan het werk te gaan. Het kabinet beoogt hiermee tevens een vereenvoudiging voor werkgevers. In de regio gaan de diverse ondernemerskringen werken aan een gezamenlijke aanpak. De Federatie Ondernemerskringen Gelderse Vallei (FOV), waar ook het WOC deel van uitmaakt, gaat dit in afstemming met VNO-NCW Midden doen. Lees verder.

 

Robbert Kamphuis is een hartstochtelijk voorstander van samenwerken 


Kunstenaar. Dat staat er op de deur van het atelier van Robbert Kamphuis. Schilderen en beeldhouwen is dan ook wat hij het liefste doet. Maar het is lang niet het enige waar hij zich mee bezig houdt. "Er moeten nog veel dingen veranderen in onze huidige samenleving", legt Robbert uit. "Met een kleine moeite kunnen veel zaken verbeterd worden." Lees verder.

Ondernemingen bundelen krachten in W12

Van de voorzitter
 

In de lokale en regionale media heeft u afgelopen maand ongetwijfeld gelezen over de start van de W12. De CEO's van 12 van de grootste organisaties van Wageningen uit de kennisintensieve sector hebben hiermee hun handtekeningen gezet onder een communiqué om de bereikbaarheid van Wageningen op korte termijn aan te pakken. Lees verder.

Nieuwjaarsborrel 
 

De Nieuwjaarsborrel van het WOC is op woensdag 7 januari van 17.30 tot 20.00 uur. De officiële uitnodiging ontvangt u nog, maar noteer het tijdstip alvast. De locatie is een bekende; Café Onder de Linden aan de Haagsteeg, waar elke eerste van de woensdag de Wageningse Ondernemersborrel wordt gehouden. De Nieuwjaarsborrel is alleen toegankelijk voor leden en genodigden van het WOC. Des te meer reden voor (nog) niet-leden om gebruik te maken van het introductielidmaatschap. Meer informatie op www.wocweb.nl/leden/lid-worden.

Welkomstpakket voor nieuwe leden
 

Het WOC krijgt de laatste maanden gelukkig steeds meer nieuwe leden. Ons goede voornemen voor komend jaar is om hen met wat opener armen te ontvangen. Het idee is daarom om ze een goodie box aan te bieden, met welkomstgeschenkjes van bestaande leden. Want wat is er nu leuker dan een welkom van je nieuwe collega-ondernemers te ontvangen. Wie een leuk aanbod heeft voor de goodie box, kan dat laten weten per e-mail.
Oranjestichting zoekt ondernemers

De Oranjestichting Wageningen wil graag samenwerken met de Wageningse ondernemers om Koningsdag nog feestelijker te maken. "Wij zien graag initiatieven voor muziek in de stad en nodigen uit tot het bieden van etenswaar, zodat mensen in de stad kunnen blijven", aldus voorzitter Jan-Piet Zijp. "Daarnaast zijn wij nog op zoek naar een hoofdsponsor , die met naam op de ballonnen en folders afgedrukt staat." Meer informatie op www.oranjestichtingwageningen.nl.
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Website
Website
LinkedIn
LinkedIn


Colofon
 


 lees meer

Copyright © 2014 Wagenings Ondernemers Contact, All rights reserved.
Afmelden van deze lijst    update aanmelding

Email Marketing Powered by Mailchimp