Dit zijn de winnende teams van de Vakkanjer Challenge 2018!
Na maanden aan voorbereidingen, voorrondes, maakdagen, schoolfinales en regiofinales was donderdag 14 juni dé dag aangebroken voor de finalisten van Vakkanjers. Vmbo’ers en mbo’ers uit heel Nederland presenteerden hun oplossingen tegen wateroverlast tijdens Vakkanjers LIVE. In de Werkspoorkathedraal in Utrecht pitchten de teams voor het oog van ruim 1.400 jonge bezoekers hun ideeën aan opdrachtgever de Unie van Waterschappen. Welke teams weten de jury ervan te overtuigen dat hun idee toch echt het beste idee is? Bekijk de film of lees hier. Foto's vind je op onze Facebook pagina.  

Nationaal Comité 4 en 5 mei nieuwe opdrachtgever

Vmbo’ers en mbo’ers gaan komend schooljaar aan de slag met een bijzondere uitdaging: in opdracht van het Nationaal Comité 4 en 5 mei ontwerpen, ontwikkelen en bouwen ze een monumentale installatie die vrijheid een volledig nieuwe dimensie moet geven. “Wij werken samen aan het levend houden van de herinnering aan de Tweede Wereldoorlog en het vieren van vrijheid”, zegt Jan van Kooten, directeur van Nationaal Comité 4 en 5 mei. “Daarbij zijn we op zoek naar het vinden van nieuwe activiteiten die invulling geven aan herdenken en vieren. Dat doen we nu dus samen met Vakkanjers. We vragen de deelnemers hun kijk op vrijheid te verbeelden in een eigentijds moNUment. Ik weet zeker dat de creativiteit, frisse blik en technische skills van de teams dynamische installaties gaan opleveren.”
Energie opwekken door te dansen, een kunstwerk lassen, een kijkje in de werkplaats van Mastermilo, een brug bouwen zonder spijkers en schroeven en natuurlijk de finale van de Vakkanjer Challenges. Grietje was er de hele dag bij en hielp (waar nodig) een handje.

Agenda

 
Landelijke congresdag Platform PIE
21 juni, Veenendaal
platform-pie.nl
 
Informatiebijeenkomsten
investeringen vmbo-techniek

25 juni, Jaarbeurs MeetUp, Utrecht
3 juli, Bilderberg Grand Hotel Wientjes, Zwolle
rijksoverheid.nl
 
Familiewerkplaats
7 juli t/m 2 september, NEMO Amsterdam
nemosciencemuseum.nl

Innovation Expo 2018
Global challenges, Dutch solutions.
4 oktober, RDM Onderzeebootloods, Rotterdam
innovationexpo2018.nl

Inschrijving Vakkanjer Challenge 2018-2019 geopend!

Wil je met jouw school komend schooljaar (weer) meedoen? Mail dan naar info@vakkanjers.nl

Dijkgraaf Hetty Klavers trots op alle Vakkanjers!

Dijkgraaf Hetty Klavers van de Unie van Waterschappen reikte de prijzen uit Vakkanjers LIVE: “Ik ben afgelopen schooljaar enorm onder de indruk geraakt van alle deelnemers aan de Vakkanjer Challenge. Iedereen heeft keihard gewerkt, met veel creativiteit en met heel veel plezier. Er zijn heel veel originele uitvindingen bedacht om wateroverlast tegen te gaan. Precies waarom we aanklopten bij de Vakkanjers. De teams kunnen hartstikke trots zijn op wat ze hebben neergezet voor de Unie van Waterschappen.”
Ook Youtuber Mastermilo was aanwezig tijdens Vakkanjers LIVE en bouwde zijn befaamde Wipkar in 1 dag. Zien hoe dat ging?
Aanmelden     Afmelden    Contact

Bekijk deze mail in je browser