Anouk en Grietje overvallen de allereerste schoolwinnaars van Vakkanjer Scout!
Anouk en Grietje verrasten de eerste schoolwinnaars van Vakkanjer Scout! Zij zijn door naar de maakdagen én de regiofinale. Bekijk de film voor hun reactie!
Alle schoolwinnaars vind je hier terug.
Kerstgroet Anouk - Vakkanjers

Kerstgroet van Anouk

2017 is bijna ten einde, een jaar waarin zo'n 7.000 Scouts, Explorers, Pioneers en Navigators aan de slag zijn gegaan met Vakkanjers. Wij zijn enorm trots op alle ideeën, ook in 2018 gaan we er weer tegen aan!

Persoonlijke carrièrecoach

Pensioenfonds Metaal & Techniek (PMT) biedt deelnemers van Vakkanjers een persoonlijke carrièrecoach aan en ondersteunt hiermee hun mogelijke loopbaan in de techniek. "De jongeren van nu zijn de medewerkers van later. Hoe meer jongeren kiezen voor techniek, hoe beter we als pensioenfonds ons werk kunnen doen. Dus ja, natuurlijk zijn we enthousiast over Vakkanjers. Wij dragen graag ons steentje bij aan het succes van dit programma én de afzonderlijke deelnemers" aldus Benne van Popta, voorzitter PMT. Meer info.
Vakkanjer Experience @ Bright Day

Een kijkje bij hét tech fest van Nederland 

Casey Neistat, de nieuwste Tesla's, virtual reality, robotvoetbal... zomaar een greep van de activiteiten op Bright Day. Op 18 en 19 november werd de Jaarbeurs namelijk omgetoverd tot hét tech fest van Nederland. Een groep Vakkanjers was erbij op de Vakkanjer Experience Day.

Explorers uit de startblokken

Ook de Vakkanjer Explorers zijn begonnen aan hun opdracht. De eerste kick-offs zijn geweest en zo'n 1.000 leerlingen zijn aan de slag. De teams onderzoeken, ontwerpen, testen en bouwen een prototype. Daarna start het online stemmen. Tijdens de schoolfinale pitchen de leerlingen hun eindproduct voor de vakjury. Anouk liep een dagje mee met de Explorers van het Prins Maurtis uit Middelharnis. Benieuwd? Bekijk hier de foto’s
Hoe worden bijzondere machines gemaakt? | Grietje bij de Pioneer trainingsdag bij Festo

Trainingsdag Pioneers

Grietje volgde de trainingsdag van de Pioneers bij Festo in Delft. Ze zag daar met eigen ogen hoe bijzondere machines worden gebouwd en volgde samen met de Vakkanjers de workshops.  

Agenda

Winterse proefjes
23 december-7 januari, NEMO Amsterdam
www.nemosciencemuseum.nl

 
Voorstelling Stormkracht
Vanaf 27 december, Watersnoodmuseum Ouwerkerk
www.watersnoodmuseum.nl

 
Maakdagen Vakkanjer Scout
11, 15, 18, 22, 25 en 29 januari
scout.vakkanjers.nl
 
Kick-off Vakkanjer Navigator
7 februari, Papendal Arnhem
navigator.vakkanjers.nl
Aanmelden     Afmelden    Contact

Bekijk deze mail in je browser