'Echte uitdaging voor de leerlingen'
Dit schooljaar doet een recordaantal van ruim 8.500 leerlingen mee aan de verschillende Vakkanjer Challenges. Voor Vakkanjer Scout hebben zich 105 vmbo-scholen aangemeld, bij Explorer en Pioneer zijn er respectievelijk 33 en 35 deelnemende scholen. Tabor College d'Ampte uit Hoorn is een van die scholen. “Dit is een extra uitdaging voor de leerlingen. Die geven we ze graag.” Aldus Patrick Schoone, vakgroepleider Multitechniek. Meer lezen. 
Bereid mbo'ers voor op de toekomst en doe mee met Vakkanjer Navigator!
Vakkanjers daagt mbo’ers en jonge professionals uit met een innovatieve opdracht voor het Nationaal Comité 4 en 5 mei! Laat studenten hun 21st century skills ontwikkelen door in teamverband te opereren als echt bedrijf met Vakkanjers Navigator. Opgeven kan in teams tot 1 december 2018.
 
Meer informatie
De eerste schoolwinnaars van Vakkanjer Scout zijn bekend! Eerder deze week verrasten Anouk en Grietje de allereerste vier schoolwinnaars op hun eigen school. Alle schoolwinnaars vind je hier

Agenda

Inspiratiesessie LOB, techniek en ouders
19 (Zwolle) en 27 november (Alkmaar), 3 december (Breda)
www.techniektalent.nu 

Science Night
20 november, NEMO

www.nemosciencemuseum.nl

Studiekeuzebeurs Midden
23 en 24 november, Jaarbeurs Utrecht
www.studiekeuzebeurs.nl

Techfestival Bright Day
24 en 25 november, Expo Haarlemmermeer

www.brightday.nl 
Naast de Vakkanjer Challenge enthousiasmeren we jongeren met inspirerende video's waarin we jonge technici aan het woord laten. Zo ging onze vlogster Grietje langs bij Amels. Hoe worden luxe jachten gebouwd en wat komt hier allemaal bij kijken? 
Science Night: Inspiratieavond
voor VO-onderbouwdocenten

Ben jij docent in de onderbouw van een middelbare school en heb je behoefte aan inspiratie voor je lessen? Kom dan naar de gratis Science Night bij NEMO op dinsdag 20 november! Aan de hand van prikkelende workshops en boeiende lezingen doe je nieuwe lesideeën op. Meer informatie.
Bedrijven en jonge technici aan het
woord in Rebellen in de Techniek

Hoe verandert technisch werk in de toekomst door Smart Industry? Wat voor competenties heb je daarvoor nodig? En waar moet je die competenties opdoen: op school of in het bedrijfsleven zelf? In het boek Rebellen in de Techniek van TechYourFuture vind je acht portretten van technici die volgens hun werkgevers al toekomstbestendig zijn. Meer informatie.
Wil je weten wat de challenge 'Vrijheid in beweging' in opdracht van het Nationaal Comité 4 en 5 mei precies inhoudt? Kijk dan even dit filmpje. 
 
Aanmelden     Afmelden    Contact

Bekijk deze mail in je browser