“Techniek wordt steeds relevanter. Voor onze maatschappij, voor onze economie en voor onszelf. Dat betekent ook dat we techniek een belangrijke rol op school horen te geven,” zegt Aukje Kuypers, algemeen directeur van technisch dienstverlener Kuijpers en Zakenvrouw van het Jaar 2018. “Meer ervaren en doen, minder schoolboekjes.” Tips van Aukje over hoe je jongens en meiden inspireert voor een loopbaan in de techniek lees je hier.
Aftrap Vakkanjer Navigator
Technische talenten uit het mbo en het bedrijfsleven zijn gestart met de opdracht voor het Nationaal Comité 4 en 5 mei. De komende maanden bouwen de studenten en jonge professionals als deelnemer aan Vakkanjer Navigator een modulaire monumentale installatie. De kick-off voor de teams vond plaats op 13 februari jl. bij Kontakt der Kontinenten in Soesterberg. Lees meer.
Krachtenbundeling door fusie
Platform Bèta Techniek, TecWijzer en TechniekTalent.nu - en daarmee ook Vakkanjers - bundelen hun krachten. Dit voorjaar wordt gewerkt aan de verdere integratie van de organisaties en de vernieuwde programmering voor het schooljaar 2019 - 2020. Bij de introductie hiervan per 1 mei wordt de nieuwe naam gevoerd: Platform Talent voor Technologie. Lees meer.

Agenda

Regiofinales Vakkanjer Scout en Pioneer
4-18 maart, diverse locaties
www.vakkanjers.nl


Skills the Finals
20-22 maart, RAI Amsterdam
www.skillsthefinals.nl

Trainingsdag Vakkanjer Navigator
13 maart en 17 april, diverse locaties
www.vakkanjers.nl/navigator 

Bètatechniekdag
28 maart, Bouw & Infra park Hardewijk
betatechniekdag.nl

Girlsday 2019
11 april
www.girlsday.nl

Vakkanjers LIVE
13 juni, Werkspoorkathedraal Utrecht
vakkanjers.live
Ouders als beïnvloeders
Ouders zijn belangrijke beïnvloeders als het gaat om het maken van loopbaankeuzes. Daarom is het van belang om nauw met ze samen te werken, zeker als het om techniek gaat. Want leerlingen en ouders hebben vaak een beperkt beeld van de beroepsmogelijkheden in de techniek. Daardoor zetten ze gemakkelijk een streep door de techniek als loopbaanoptie. Wil jij ouders van leerlingen optimaal betrekken bij het kiezen van profiel en vervolgopleiding? Dan is goede samenwerking en communicatie erg belangrijk. Lees de whitepaper: LOB, ouders en techniek voor tips en tricks over hoe je dit kunt aanpakken!
 
Naast de Vakkanjer Challenge enthousiasmeren we jongeren met inspirerende video's waarin we jonge technici aan het woord laten. Zo ging onze vlogster Grietje langs bij de Koninklijke Luchtmacht. Helikoptermonteur Mathieu onderhoudt op de militaire vliegbasis Gilze-Rijen gevechtshelikopters zoals de Apache en transporthelikopters als de Cougar. Grietje liep een dag met hem mee.
 
Aanmelden     Afmelden    Contact

Bekijk deze mail in je browser