Met de waterfiets naar school? Dat laten we niet gebeuren. Bijna 100 technische talenten van mbo's én bedrijven zijn 7 februari gestart met hun opdracht voor de Unie van Waterschappen tegen wateroverlast. Onder meer ROC Mondriaan, ROC van Twente en Summa College doen mee. De Vakkanjer Navigators ontwerpen en bouwen een Urban Water Storage die water opvangt en vasthoudt. Zien hoe de Navigators aftrapten? Bekijk de film van de kick-off  in Papendal.
65 jaar na de Watersnoodramp: hoe techniek ons beschermt tegen het water
Hoe beschermt techniek ons tegen water? 1 februari was het 65 jaar geleden dat Nederland werd getroffen door de watersnoodramp. Anouk onderzocht welke uitvindingen een kans op een tweede ramp helpen voorkomen.
 

Technishow: ontdek techniek

Van 20-23 maart staat de Jaarbeurs Utrecht vol met technische innovaties tijdens de TechniShow. Vakkanjers (hal 11) presenteert zich met een stand én verzorgt guided tours voor scholieren, studenten en docenten. Tijdens de Techniekroute ontdek je de belangrijkste innovaties, tijdens de Carrièreroute nemen we je mee langs bedrijven die je alles vertellen over de mogelijkheden in de techniek. Gratis kaarten voor de TechniShow bestel je hier, aanmelden voor een guided tour (di/wo/vr) kan via info@vakkanjers.nl.
Maakdag Vakkanjer Scouts | ProtoSpace Utrecht
Alle maakdagen van de Scouts zitten er inmiddels op. 22 januari waren de Scouts in Utrecht. Ze gingen lasersnijden, 3D printen, houtbewerken, zagen, schroeven... om zo hun prototype te bouwen.

Bèta-/techniekdocenten opgelet!

De inschrijving voor de jaarlijkse Bètatechniekdag is geopend. Bezoek op 29 maart deze eendaagse conferentie vol lezingen, workshops en een informatiemarkt. In de workshop ‘Werken als een professional’ krijg je te zien hoe het Vakkanjer-programma bijdraagt aan de ontwikkeling van 21st century skills van vmbo-leerlingen. Schrijf je nu in. 

14 juni Vakkanjers LIVE

Het festival waar techniek een podium krijgt! Donderdag 14 juni barst Vakkanjers LIVE voor de tweede keer los in de Werkspoorkathedraal in Utrecht. Het wordt een spektakel van zien, doen én beleven. Groep 7 & 8 van de basisschool en klas 1 & 2 van het voorgezet onderwijs zijn van harte uitgenodigd!
Direct inschrijven
Schoolfinale Vakkanjer Explorer | Northgo College in Noordwijk
Tijdens de schoolfinale van de Vakkanjer Explorers op het Northgo College in Noordwijk werden de uitvindingen, waar wekenlang aan gewerkt is, gepresenteerd aan de jury. Zij bepaalde wie er door gaat naar de grote finale tijdens Vakkanjers Live. Wil je weten wie?

Agenda

TECHxWORLD
22 februari, Onderzeebootloods, RDM Rotterdam, techxworld.nl

Regiofinale Vakkanjer Scout & Pioneer 6, 9, 12, 27 en 28 maart
vakkanjers.nl


Skills The Finals
15-17 maart, o.a. IJsselhallen, Zwolle
skillsthefinals.nl 

TechniShow
20 - 23 maart, Jaarbeurs Utrecht technishow.nl

Bètatechniekdag
29 maart, Bouw & Infra park Harderwijk bètatechniekdag.nl

Girlsday 2018
12 april
girlsday.nl
Aanmelden     Afmelden    Contact

Bekijk deze mail in je browser