'Samen investeren in jonge vakmensen'
Enthousiaste jonge vakmensen met creatieve ideeën zijn keihard nodig in Nederland, aldus Edward Voncken, CEO van KMWE. Daarom zet KMWE – dat ook meedoet aan Vakkanjer Navigator – zich op allerlei manieren in om meer jongeren te interesseren voor techniek. Voncken roept bedrijven en scholen op nog meer samen te werken: “We moeten investeren in opleiden en in jonge mensen. Dat lukt een paar bedrijven niet alleen, dat lukt de scholen niet alleen, dat lukt de overheid niet alleen. Dit moeten we samen doen.”
Bedrijven kunnen meedoen aan Vakkanjer Navigator!
Meer informatie op www.vakkanjers.nl/bedrijven.
Docenten vmbo 3 + 4 opgelet! 
Een kosteloze toekomstgerichte lesinvulling voor techniek? Inschrijven voor Vakkanjer Pioneer kan nog tot 1 oktober.
Informatie deelname Vakkanjer Pioneer

Winnaars Navigator naar Innovation Expo

Op 4 oktober is de Innovation Expo 2018 op het RDM terrein in Rotterdam. Daar worden de innovaties en doorbraken gepresenteerd die bijdragen aan maatschappelijke uitdagingen waar we in ons land voor staan. Het winnende team van Vakkanjer Navigator 2018 mag daar hun product, de Urban Water Storage, presenteren!

Wie was team Veijver ook al weer? In deze film blikt team Veijver terug en vertellen ze over hun ervaring tijdens de Vakkanjer Challenge. 

Agenda

 
EuroSkills 2018
26-28 september, Boedapest, Hongarije
www.teamnederland.com   

 
Eindhoven Maker Faire
29 en 30 september, Strijp-S, Eindhoven
eindhoven.makerfaire.com 

Innovation Expo 2018
Global challenges, Dutch solutions.
4 oktober, RDM Onderzeebootloods, Rotterdam
innovationexpo2018.nl

Weekend van de Wetenschap 2018
6 en 7 oktober, diverse locaties
www.weekendvandewetenschap.nl

Generation Discover
17 t/m 21 oktober, Malieveld, Den Haag
www.generationdiscover.nl
 
Internationale techniekconferentie
De energietransitie en onderwijstransitie (v)mbo techniek
9 november, Philips Stadion Eindhoven
www.pijnenburgpts.nl

Nationaal Comité 4 en 5 mei daagt Vakkanjers uit!

De Vakkanjer Challenge 2019 is gestart met het Nationaal Comité 4 en 5 als nieuwe opdrachtgever. In de nieuwe challenge 'Vrijheid in beweging' vragen we vragen vmbo’ers en mbo’ers hun kijk op vrijheid te verbeelden in een eigentijds moNUment. Een monument van NU dat vrijheid een compleet nieuwe dimensie geeft. Directeur Jan van Kooten van het Nationaal Comité vindt het enorme eer. Op Vakkanjers Live zag hij tot welke creatieve ideeën jongeren kunnen komen en zijn verwachtingen zijn dan ook torenhoog. Bekijk het interview met Jan van Kooten.
Vakkanjers gaan dit jaar op geheel eigen wijze hun ideeën over vrijheid verbeelden naar een monument van nu. Dit hoeft dus absoluut niet te lijken op al die bijzondere monumenten die overal in Nederland staan. We gingen op reis door Nederland om een aantal van deze monumenten te bezoeken.
Waarom zou je als school mee moeten doen aan Vakkanjers? "Binnen een half jaar tijd op eindexamenniveau." Docenten, begeleiders en de deelnemende teams vertellen over hun ervaring met Vakkanjers.
Meer informatie op www.vakkanjers.nl/docenten
Aanmelden     Afmelden    Contact

Bekijk deze mail in je browser