“Vertel altijd een duidelijk verhaal, anders verlies je de aandacht”
Beelden hebben enorm invloed op hoe jongeren kijken naar techniek. Hoe pak je de aandacht van leerlingen in hun met beeld overladen wereld? Met welke beelden kun je ze enthousiasmeren voor techniek? Rutger van den Berg van jongerencommunicatiebureau Youngworks onderzocht het beeldgebruik en de beeldinterpretatie van jongeren en geeft je de belangrijkste tips. Meer inzichten? Kom dan naar de mini-conferentie ‘De Kracht van Taal en Beeld’ speciaal voor professionals in het onderwijs die zich bezighouden met techniekpromotie. Meer informatie of inschrijven.
Geef mbo'ers en jonge professionals een kickstart voor een mooie loopbaan. Bedrijven en mbo scholen kunnen mee doen met Vakkanjer Navigator. Inschrijven kan tot 1 december.
 
Meer informatie

Agenda

 
Generation Discover
17 t/m 21 oktober, Malieveld, Den Haag
www.generationdiscover.nl

Kick off Vakkanjer Pioneer
25 oktober, 6, 7, 8, 13 en 14 november
www.vakkanjers.nl
 
InScience wetenschapsfilmfestival
7-11 november, Lux, Nijmegen
www.insciencefestival.nl 
 
Mini-conferentie ‘De Kracht van Taal en Beeld’ 
8 november, De Glazen Ruimte Maarssen
www.techniektalent.nu/conferentie

Internationale techniekconferentie
De energietransitie en onderwijstransitie (v)mbo techniek
9 november, Philips Stadion Eindhoven
www.pijnenburgpts.nl

ScienceMakers Awards
14 november, CORPUS Reis door de mens, Oegstgeest
www.sciencemakers.nl
Wil jij passie voor techniek overbrengen op jongeren? Dan zoeken wij jou! 
Als gedelegeerd opdrachtgever begeleid je jongeren tijdens hun deelname aan de Vakkanjer Challgenge. Dit kan gewoon naast je baan en wordt vergoed. Het traject loopt van november t/m mei. De gemiddelde tijdsbesteding is twee dagen.per maand.
 
Meer informatie
De Vakkanjers Scout zijn gestart met de opdracht voor het Nationaal Comité 4 en 5 mei en denken na over een monument van NU. Tijdens een inspiratieles onderzoekt Anouk welke stappen ze moet doorlopen om samen met hun klasgenoten tot een briljant idee te komen.
Inspiratieles LOB, techniek en ouders
We willen dat leerlingen op basis van kennis en ervaringen gefundeerde loopbaankeuzes maken. Hoe betrek je ouders bij het bewustwordingsproces van leerlingen over de mogelijkheden van techniek? TechniekTalent.nu geeft in samenwerking met Annette Diender op verschillende data en locaties inspiratiesessies. Meer informatie of aanmelden.
Vorig jaar wonnen ze Vakkanjer Navigator. Een prachtige prijs, maar deze prijs was pas het begin! Onlangs stond dit team op de Innovation Expo, een innovatiebeurs in Rotterdam bomvol nieuwe uitvindingen. 
Aanmelden     Afmelden    Contact

Bekijk deze mail in je browser