De eerste finalisten zijn bekend!
Voor veel Vakkanjers waren de afgelopen dagen ontzettend spannend. Ze zijn al de beste van hun school, maar hadden ze ook het beste idee van hun regio? Tijdens de regiofinales presenteerden zij hun product of prototype aan de jury en streden ze om die felbegeerde plek in de landelijke finale op Vakkanjers Live. Wat vond de opdrachtgever - Het Nationaal Comité 4 en 5 mei - van het idee? Hoe zit het met de uitwerking? En hoe wordt het product gepresenteerd? Deze teams zien we 13 juni terug op Vakkanjers Live.
Cruyff Foundation nieuwe opdrachtgever!
De Johan Cruyff Foundation is de nieuwe opdrachtgever van de Vakkanjer Challenge voor het schooljaar 2019-2020. In de challenge ‘Creating space for children’ daagt de Cruyff Foundation vmbo’ers en mbo’ers komend jaar uit om innovatieve ideeën en praktijkgerichte oplossingen te bedenken om kinderen te stimuleren meer te bewegen. Meer informatie of  aanmelden? Ga dan naar: www.vakkanjers.nl.

Agenda

Skills the Finals
20-22 maart, RAI Amsterdam
www.skillsthefinals.nl

Trainingsdag Vakkanjer Navigator
13 maart en 17 april, diverse locaties
www.vakkanjers.nl/navigator

Bètatechniekdag
28 maart, Bouw & Infra park Hardewijk
betatechniekdag.nl

Girlsday 2019
11 april
www.girlsday.nl

Bètaontwerpevent
17 april, Muntgebouw Utrecht
www.ontwerponderwijs.nl/betaontwerpevent

Game on - regio Breda
20 en 21 mei, Schaatsbaan Breda
www.fme.nl/gameonregiobreda

Dutch Technology Week
20 t/m 25 mei, Eindhoven
www.dutchtechnologyweek.com

Vakkanjers LIVE
13 juni, Werkspoorkathedraal Utrecht
vakkanjers.live
Studiekeuzestress? Help leerlingen met deze tips!
1 april is het zover: dan moeten de meeste vmbo-leerlingen zich hebben aangemeld bij een opleiding om het volgende schooljaar te kunnen starten. Hebben sommige van jouw leerlingen echt nog geen idee? Help ze met deze tips ontdekken of techniek misschien bij ze past!
We geven je een paar tips om leerlingen deze kansen te laten zien!
 
Al tickets voor Vakkanjers LIVE?
Wil jij de finale van de Vakkanjer challenge bijwonen? Of wil je jouw leerlingen kennis laten maken met de wereld van techniek door een kijkje te nemen behind the scenes van een festival? Schrijf je dan snel in! Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar. 
Naast de Vakkanjer Challenge enthousiasmeren we jongeren met inspirerende video's waarin we een kijkje achter de schermen bij bedrijven krijgen. Zo liep onze vlogster Grietje een dag mee met de incidentenbestrijding van ProRail. Zo maakte ze kennis met het hardere sloop en beukwerk waar medewerkers van ProRail mee te maken kunnen hebben wanneer er incidenten opgelost moeten worden. Dus zet je schrap voor...
 
Aanmelden     Afmelden    Contact

Bekijk deze mail in je browser