Docenten aan het woord over Vakkanjers
"Bij Vakkanjers gaat het om ontwikkeling. De leerlingen geven feedback aan elkaar. Leren samenwerken en plannen. Presenteren hun product. Daar gaan ze later in hun carrière veel aan hebben." Zo vertelt Lars de Frens (Instructeur Techniek, ’t Ravelijn, Steenbergen) over zijn ervaring met Vakkanjers. 
Maakdag Vakkanjer Scouts | FABLAB Den Haag
Opeens heb je een goed idee, alles staat op papier, maar werkt het ook? De Vakkanjer Scouts bouwden tijdens de maakdag hun prototypes in het Fablab in Den Haag.

Training voor bedrijven

Een gastles of bedrijfsbezoek is een uitstekend middel om jongeren kennis te laten maken met de wereld van techniek. Maar hoe doe je dat op een positieve en aansprekende manier? Volg de kosteloze interactieve training ‘Het geheim van een goede gastles of bedrijfsbezoek’! Meer info.

Aanmelden voor Girlsday 2018?

Tijdens Girlsday (op 12 april) openen tal van technische bedrijven hun deuren voor meisjes van 10 tot 15 jaar. Girlsday helpt de blik van deze meisjes te verbreden in hun loopbaankeuze. Scholen en bedrijven kunnen zich vanaf nu aanmelden. Girlsday is een initiatief van VHTO, Landelijk expertisebureau meisjes/vrouwen en bèta/techniek. Meer info. 
 

Een nieuwe watersnoodramp?

Op veel plekken in het land is er op dit moment sprake van hoogwater. Zullen we een nieuwe watersnoodramp meemaken? Grietje vraag het aan Neeldert.
Anouk loopt een dag mee met de Explorers op het CSG Prins Maurits
Naast de Scouts en Pioneers werken ook de Explorers keihard aan hun uitvindingen 💪 Anouk loopt een dagje mee op het CSG Prins Maurits.

Agenda

Maakdagen Vakkanjer Scout
22, 25 en 29 januari
scout.vakkanjers.nl
 

Herdenking watersnoodramp
1 februari, Watersnoodmuseum Ouwekerk, www.watersnoodmuseum.nl

Kick-off Vakkanjer Navigator
7 februari, Papendal Arnhem
navigator.vakkanjers.nl


TECHxWORLD
22 februari, Onderzeebootloods, RDM Rotterdam, techxworld.nl

Regiofinale Vakkanjer Scout & Pioneer 6, 9, 12, 27 en 28 maart
vakkanjers.nl

TechniShow
20 - 23 maart, Jaarbeurs Utrecht technishow.nl

Bètatechniekdag
29 maart, Bouw & Infra park Hardewijk bètatechniekdag.nl
Aanmelden     Afmelden    Contact

Bekijk deze mail in je browser