De Vakkanjers bedenken dit jaar slimme oplossingen om wateroverlast tegen te gaan. Anouk ging langs bij dijkgraaf Hetty Klavers van opdrachtgever de Unie van Waterschappen en onderzocht wat de waterschappen allemaal doen om ons land droog te houden. Spoiler alert: na dit gesprek betaalt Anouk direct haar waterschapsbelasting!

Nieuw! Download & Pers pagina

Doe je als school mee aan Vakkanjers? Dan bieden we je allerlei tools. Gebruik bijvoorbeeld de logo’s en beeldmateriaal om op jullie website of social media te delen dat jullie mee doen. Of gebruik het basispersbericht om regionale media aan te schrijven.
Direct naar download pagina

Hoe zorgen de Scouts voor zoveel mogelijk stemmen?

De Anti-tegenwind fiets, een waterpomp voor Afrika, een anti-rain spray... de Scouts zijn hard aan de slag gegaan met het bedenken van nieuwe uitvindingen. De volgende stap is het promoten van deze ideeën om zo door te gaan naar de Maakdagen. Hier vier tips om zoveel mogelijk stemmen te verzamelen.
Kiezen op lange termijn is ontzettend moeilijk. Dat kun je niet zomaar, daar moet je als leerling bij begeleid worden. Maar hoe kun je dat als docent goed begeleiden? Marinka Kuijpers is bijzonder hoogleraar op gebied van loopbaanontwikkeling van jongeren en geeft drie tips voor begeleiding van jongeren bij hun loopbaanoriëntatie.
Kick-off Vakkanjer Pioneer - Vloggen tijdens de les?!
De allereerste kick-off van Vakkanjer Pioneer vond plaats in het Stayokay hostel in Bergen op Zoom. Vmbo leerlingen uit de regio zuid-west kregen daar een presentatie van opdrachtgever de Unie van Waterschappen, alle informatie over de opdracht en workshops over samenwerken en het maken van een toffe video. 

Vakkanjers gevalideerd door het Lerarenregister!

Doe je als docent mee aan het docentenprogramma van Vakkanjer Pioneer (24 uur) of Vakkanjer Navigator (28 uur) dan kun je deze uren bijschrijven in je portfolio. Meer over het lerarenregister. 

Agenda

Bright Day 2017
18 en 19 november, Jaarbeurs Utrecht
day.bright.nl

Waterinnovatieprijs 2017 
27 november (stemmen t/m 22 november), Rijtuigenloods Amersfoort
www.waterinnovatieprijs.nl

NEMO Science Night
30 november, NEMO Amsterdam
www.nemosciencemuseum.nl
 
Trainingsdagen Vakkanjer Pioneer
30 november, 5, 7 en 12 december
 
Bekendmaking schoolwinnaars Vakkanjer Scout
1 december, www.vakkanjers.nl

Studiebeurs West
8 en 9 december, Ahoy Rotterdam
www.studiebeurswest.nl
Afmelden    Contact

Bekijk deze mail in je browser