Copy

Kære Brobygger


I år er det 50 år siden, den frie abort blev indført i Danmark. Tillykke til os alle! Det er en ret, jeg selv har benyttet mig af to gange, og som jeg altid vil forsvare. Men den verserende debat om at hæve grænsen yderligere fra 12. til 18. uge har med al tydelighed vist, at diskussionen om abort ikke er uden svære dilemmaer.


Da jeg var sygeplejestuderende på gynækologisk afdeling, oplevede jeg for første gang med egne øjne, hvor psykisk hård en senabort kan være for alle involverede. Det var en senabort, og kvinden skulle møde op på gynækologisk afdeling for at føde det foster, der skulle aborteres. Hun blev placeret på en stol med et hul i midten og et bækken under.


Da der kom låg på bækkenet og det skulle bæres væk, kiggede kvinden forståeligt nok i en anden retning. Det var nu op til mig at bortskaffe fostret, og det var bestemt ingen nem opgave. Historien er ikke et argument mod retten til fri abort, men for den.


Ved årsskiftet indledte jeg et samarbejde med Berlingske om at skrive klummer. Min seneste klumme handler netop om abortdiskussionens dilemmaer. Skal man hæve abortgrænsen? Det er jeg oprigtigt i tvivl om – og måske er det også i orden. I al fald slår jeg et slag for ikke at forsimple abortspørgsmålet ved at sætte lighedstegn mellem tvivl og abortmodstand. Det er gennem oplyst og saglig debat, at retten til fri abort legitimeres. Du kan læse et uddrag af klummen her.

Arrangement på Arbejdermuseet

Du kan bl.a. se Lone Hertz læse breve fra kvinder med uønskede graviditeter før 1973 op. Jeg kommer også til at interviewe plastikkirurg Faye Sarmady fra TV3-programmet Mit plastikmareridt. Senere kan du høre sognepræst Sørine Gotfredsen i panelet til en snak om skønhedsidealer og kvindesyn. Programmet rundes af med et kunstnerisk indslag ved Falullah.


Det foregår d. 6. marts fra kl. 19 til kl. 22 i Arbejdermuseets helt utroligt skønne festsal, hvor utallige politiske og sociale aktiviteter har fundet sted de sidste 140 år.


Se programmet og køb billetter her.

Kaffemøde: Foredrag ved Jacob Holdt

I anledning af FN’s internationale dag mod racisme gæster fotograf og foredragsholder Jacob Holdt Brobyggerne og giver et foredrag. I årtier har Jacob Holdt på rejser i USA og resten af verden på nærmeste hold oplevet racismens destruktive og ulighedsskabende kraft. Hans oplevelser har samtidig givet anledning til selvransagelse: Kan vi fraskrive os ansvaret for racismen, blot fordi vi deltager i antiracistiske demonstrationer?


Arrangementet er det første i en række kaffemøder, der vil blive afholdt på forsøgsbasis i løbet af året. Kaffemødet er et nyt koncept, som vi har lanceret ud fra et ønske om, at vores store netværk af vidende og kompetente mennesker også skal komme offentligheden til gode.

Foredraget bliver afholdt d. 21. marts kl. 16:30-18:30.

Det er gratis at deltage, men det kræver tilmelding, da vi har et begrænset antal pladser i huset. Du kan tilmelde dig arrangementet ved at klikke her.


Ønsker du at støtte foreningens arbejde, kan du donere ved at klikke her.

Sæt kryds i kalenderen!

Brobyggernes anbefalinger


Tak fordi du læser med!

De bedste hilsner
Özlem Cekic
Generalsekretær i Brobyggerne – Center for Dialogkaffe

Følg os