Copy
De laatste nieuwsbrief van Stichting Sarinha
Sarinha
                       
Terugblik jubileum
Een stralend zonnetje, een prachtige locatie aan het water en vooral tijd voor ontspanning, goed gezelschap en een lekker glas wijn. Bovenal heel veel mooie ontmoetingen tussen Chico en Sylvia en de Sarinha betrokkenen. Ook het warme weerzien tussen Chico en Sylvia met mensen die ooit mee geweest zijn naar Mozambique was erg mooi om te zien. Hier en daar een traan, samen zingen en lachen. Het was een geslaagd jubileumfeest waar ik met heel veel dankbaarheid en plezier op terugkijk.
We hebben rondom het jubileum een prachtig bedrag van 3000 euro ontvangen voor het leggen van een fundament voor de basisschool. Dit naast de persoonlijke giften voor de tickets van Chico en Sylvia. Hiervoor mijn hartelijke dank! 
Onderstaande foto’s geven een mooie compilatie van het feest van Chico en Sylvia in Nederland.  

  
 
  


Pastors en gevangenen
Op dit moment zijn Chico en Sylvia druk bezig met het organiseren van de eerste pastorsconferentie. Deze vindt vandaag, 19 oktober, plaats. Chico heeft ondertussen het boek van Ron van der Spoel vertaald in het Portugees en zal de eerste serie lessen verzorgen samen met Sylvia. Een bijzondere samenwerking met de Jethro Foundation en we zien uit naar de vruchten!

                            

Afgelopen zomer is ook het gevangeniswerk weer gestart. Bijgaande foto laat het team zien dat wekelijks de (mannen)gevangenis bezoekt. Dit team voorziet in de  eerste levensbehoeften en zorgt ook voor contacten met familieleden buiten de gevangenis en een bemoedigend woord en gebed. In deze gevangenis zitten tussen de 800 en 1000 gevangen. Er zijn goede banden met de gevangenisleiding en we hopen volgend jaar ook met een team naar de vrouwengevangenis te gaan.
Met dank aan Citybibles en een gulle gever, mogen we bijbels uitdelen in de gevangenis. Er zijn 2400 Nieuwe Testamenten naar Beira onderweg! Er wordt verlangend naar uitgekeken!

Ondertussen gaat het Sarinha cursusjaar gewoon door. In september is een groep studenten op outreach geweest naar Maforga Christian Mission. Ook zijn er weer nieuwe studenten gestart met de cursus Fundamenten van het Christelijk geloof. De vorige groep is met vlag en wimpel geslaagd.
     
Verdrietig nieuws
In augustus is BJ, de broer van Chico overleden. Hij was onze werkvoorbereider, diegene die onder andere de bouwklus (opslagruimte, keuken, eetzaal, waterput en toiletten) in Katia heeft voorbereid en lange tijd in dit bushdorpje heeft doorgebracht. Hij heeft ons klaslokaal en kantoor onderhouden en was ook de aangewezen persoon om de bouw van de basisschool te organiseren. Hij heeft rondom de aankoop van ons land alles geregeld (met Chico) en vervolgens steeds alle vergunningen verlengd. Hij stierf aan complicaties, nadat hij een poos in het ziekenhuis lag voor klachten aan zijn benen. BJ laat zijn jonge vrouw en dochtertje achter en een groot gat in de familie van Chico. Ik denk met warme gevoelens aan hem terug en zal hem missen.

                      
                      vlnr: Sebastião, Sylvia, Chico, BJ 


Wist je dat volgens het nieuwste onderzoek van de Wereldbank, Mozambique nog steeds één van de drie landen ter wereld is met de meeste armoede? Nominaal en procentueel. Stichting Sarinha probeert door middel van onderwijs hier structureel iets aan te veranderen. Ondersteun ons en help bij het bouwen van een basisschool in een volledig nieuwe wijk die gedomineerd wordt door een grote moskee. 
Je kunt letterlijk helpen door mee te gaan op werkvakantie via Livingstone (http://www.lst.nl/project/mozambique-beira/) of geef o.v.v. Bouw Basisschool en help zo mee om de armoede in Mozambique te bestrijden! 

Andere projecten waarin jouw bijdrage van harte welkom is: 
  • kinderkerk in Thowe en Katia 
  • beroepsopleiding jongeren Thowe en Katia
  • students for students (je draagt bij aan de opleiding van de studenten van Sarinha)
  • gevangenbezoek
  • algemene kosten (zoals de elektriciteit, transport en telefoonkosten in Mozambique)

Hartelijk dank!

Liefs,
Laura


namens alle medewerkers van Sarinha
Copyright © 2016 Sarinha, All rights reserved.
Email Marketing Powered by Mailchimp